Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská tajná služba získala chip s důležitou informaci o pašování zbraní a diamantů. Je nutné povolat nejlepší agenty kapitána Brisseaua (VINCENT CASSEL - Dannyho parťáci 2) a půvabnou Lisu (MONICA BELLUCI - ) - aby zneškodnili řídící mozek zločinecké organizace, obchodníka Lipovského. Oba jsou vysláni do Maroka, kde mají vyhodit do povětří loď převážející jeho zboží. Mise běží jako po drátkách až do okamžiku, kdy je Lisa při zpáteční cestě zatčena. Někdo zradil. Někdo má svůj vlastní plán. Teprve teď začíná skutečná operace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená špionážní záleižitost , sice trošku složitý děj,ale napětí i hrerecké výkony jsou na velmi dobré úrovni. Je to zcela opačný náhled na agenty než jaký je nám dávám třeba 007 a to je velmi dobře.Prostě není agent jako agent i když jsou všichni tajný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €14miliónovTržby Celosvetovo $6,155,000║ Škoda toho zmäteného strihu a réžie, taktiež príbeh bol kolísavý a miestami prázdny, lebo Vincent Cassel a Monica Bellucci to ťahali na slušnú úroveň, veru škoda. /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma bohužiaľ nebavilo. Scenár bol alebo hlúpy alebo som hlúpy ja, akčných scén bolo minimum a ak ste videli trailer, precitnutie nebude príjemné (trailer sľuboval bombastickú automobilovú naháňačku a namakanú podmorskú bitku so žralokmi, ale všetko to má v hotovom filme len zopár sekúnd). Na „až“ 60% snímku povyšuje len a jedine elektrizujúce herecké obsadenie - samozrejme charizmatický Vincent Cassel a Monica Belucciová, ktorí spolu hrali už v množstve filmov, v súkromí sú manželmi a na plátne je medzi nimi pôsobivá chémia; hoci nie som gay ani nepokladám za „klasickú krásu“ prototyp Monici Bellucciovej, musím skonštatovať, že obaja sú to krásni ľudia a je radosť sa na nich pozerať v každej scéne tohto triviálneho takmer akčného špionážneho trileru. V takej fajn spoločnosti sa ľahšie pretrpí aj blbý "zvyšok filmu“. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/162318/Tajni-agenti-60.html ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

O kariéře tajného agenta jsem přestal snít v osmi letech, kdy jsem pochopil, že by o utajenosti mé tajné operace rozhodovali mocní, jimž by nečinilo nejmenší problém obětovat mne ve jménu vyšších cílů, restrukturalizace firmy či na základě domluvy s bohatým padouchem. Francouzští tajní agenti však nepřemýšlejí o možnosti zrady, jsou chladní a jejich profesionálně odvedená práce ve mně nevzbudila vůbec žádné emoce. Ovšem hned po návratu z akce to dostalo velmi solidní tempo, neboť neposlušný Brisseau se vytočil do správných otáček a naštvaná Lisa konečně pochopila, že výpověď z agentování se nemá podávat před nebezpečnou akcí. Od té chvíle mne to chytlo, ale nezaznamenal jsem přitom ani jeden odlehčující vtípek, který by mne přiměl přihodit ještě jednu hvězdu k hodnocení. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

V závěru již trošku klopýtající thriller, leč přesto poctivé napětí za tři a půl hvězdičky, po dlouhé úvaze i přes jisté kvality v rámci žánru zaokrouhleno dolů... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení dané velmi nízkým hodnocením na CSFD, které podle mě neodpovídá realitě. Tajní agenti námětově volně čerpají z pár let starého skandálu, kdy francouzská tajná služba potopila v Tichém oceánu loď organizace Greenpeace. Nízké hodnocení vychází z toho, že film svým scénářem a režií je na hony vzdálený běžné popkornové produkci s přehnanou stylizovanou akcí a nabitou dynamickým dějem. Tenhle film ukazuje tu prozaičtější a realističtější stránku práce tajné služby, nekonečné hodiny čekání na rozkaz, úmorné sledovačky, které často nikam nevedou, ale také nejistotu, co agenty čeká po návratu z akce. Velmi slušné obsazení, kdy zejména Monica Bellucci ukazuje, že není jenom ozdobnou dekorací, ale disponuje i slušnou dávkou charakterního herectví. Divák se dočká i několika soubojů, mrtvol a honiček, ale ty určitě nejsou v tomto snímku podstatné. Celkový dojem: 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádná fantasmagorická udělátka pana Q, striktní příkazy nemíchat drinky a trenýrkový magnetismus na každou sukni v okruhu 007 yardů - spíše očekávejte všední špionážní praktiky tajných služeb, akci osekanou na nutné minimum a marnou snahu agentů zůstat částí svého Já obyčejným člověkem. Efektnost a dynamická jízda ve stylu Bournea se sice nekoná, nicméně tahač Bellucci - Cassel je schopen tento pro diváka docela těžkotonážní návěs spolehlivě dotáhnout do cíle. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který drží nad vodou Vincent Cassel se svým charismatem a Monica Bellucci zase svou krásou. Myslím, že příběh mohl být zpracován více záživněji a obsáhleji. Přesně ten typ filmu, který bych přešla bez povšimnutí, nebýt právě Vincenta. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od Mr. and Mrs. Smith je toto oveľa „real“, napr. v štýle takého Ronina. Nečakajte žiadny popcorn ani príliš veľa akcie. Vincent Cassel a Monica Belluci tu skvele stvárnili manželskú dvojicu, z ktorej práve tá nežnejšia polovička zatúži po normálnejšom živote. No práve vtedy ju agentúra, ktorá sa nerada vzdáva svojich agentov, nemilo prekvapí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

MNÍCHOV+HON NA ŠAKALA Film o... tajných agentoch. Nejde tu o celistvý príbeh, nejde tu o akciu, dokonca tu nejde ani o iskrenie medzi Vincentom a Monicou. Ide tu o život tajných agentov, ktorí sa môžu spoliehať len sami na seba a nemôžu si dovoliť taký luxus ako je vzťah či rodina. Rutinné akcie, donucovacie prostriedky, snaha ostať pri tom človekom... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Slušný a poměrně realistický špionážní snímek, který ovšem často ztrácí na tempu a některé zápletky vyšumí do ztracena. Kladem je zejména ústřední herecká a manželská dvojice Cassel - Bellucci, přičemž Monička tu opět (a tentokrát doslova) předvádí, jak umí chlapa chytit za koule. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Strašný špionážny film, kde jedinú rolu veríte Casselovi, Monica tam je na zhadzovanie podpŕd a zvyšok je prostoduchosť sama, kde ešte aj na začiatku filmu označili Rigu za mesto v Estónsku. Čo je u amerických filmárov znak tuposti, ale u európskych je to maximálna hanba. Ešteže gdaňskú lodenicu nelokalizovali niekde na Malte. Film je nudný, v podstate bez intríg aj dialógov. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Krimi prakticky bez väčšej akcie a dynamiky, ktorý ale ovplýva špecifickou atmosférou a sympatickým ústredným duom.. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Nemusím francouzský filmy a pokud to jde tak se jim vyhýbám.K tomuhle filmu sem se dostal náhodou a musím říct , že je fakt moc dobrej.Vincent Cassel ( taky ho nemusím )hraje dobře.Určitě tenhle film doporučuju. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by mohl soutěžit o nejhloupější český název(tleskám překladatelům), takovou originalitu jsem opravdu dlouho neviděl :). Co se týče filmu samotného, mohl by bohužel aspirovat i na jeden z nejnudnějších filmů, co jsem za dlouhou dobu viděl. Film se jakoby snaží nastínit mrazivou atmosféru, ale tyhle pokusy vyzní do ztracena a vy tak máte pocit, že se na plátně vlastně nic neděje. Zklamání, které nezachránil ani obstojný Cassel, ani krásná Monica. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený špionážní film, sice trošku složitý děj, ale napětí i herecké výkony Vincenta Cassel a Monici Bellucci jsou na velmi dobré úrovni. Je to zcela opačný náhled na agenty, než jsme zvyklí. Velmi realistický film. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Radím rozmyslet realizaci. Roztahaně rozvláčné. Rozluštím-li rozměr, reaguji rozumně, realita rmoutí. Rozhovory rozestoupené, rozkradené. Rázné rozhodnutí rozkreslené, rozkazy rozkutálené. Rozkolísanost rozmělní rozruch. Rozloučení rozpačité. Rezignovaně rezivím. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný pohled na práci tajných agentů - zdá se, že jejím základem nejsou akční honičky na zemi, na vodě i ve vzduchu spojené s neméně akčními přestřelkami. Mají to těžké - žádný z nich zkrátka není James Bond … Netuším, jak je to s podrazy v rámci tajných služeb ve skutečnosti, ale každopádně se jedná o povolání, které kromě dobré fyzičky vyžaduje silné nervy i silný žaludek. ()

Reklama

Reklama