Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská tajná služba získala chip s důležitou informaci o pašování zbraní a diamantů. Je nutné povolat nejlepší agenty kapitána Brisseaua (VINCENT CASSEL - Dannyho parťáci 2) a půvabnou Lisu (MONICA BELLUCI - ) - aby zneškodnili řídící mozek zločinecké organizace, obchodníka Lipovského. Oba jsou vysláni do Maroka, kde mají vyhodit do povětří loď převážející jeho zboží. Mise běží jako po drátkách až do okamžiku, kdy je Lisa při zpáteční cestě zatčena. Někdo zradil. Někdo má svůj vlastní plán. Teprve teď začíná skutečná operace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím, že snaha o slušný akční film s realistickým základem pro scénář vyšla celkem dobře.Alespoň já jsem se nenudil.Jak to už v těchto příbězích bývá, mísí se služební věci se soukromými, obvyklá porce špíny ze strany státu, tedy zaměstnavatele na talíř těm, kteří odvedli slušnou práci.Ale asi jsem těchto filmů viděl už dost. ()

smith22 

všechny recenze uživatele

Víte proč to má tady tak nízké hodnocení?40% lidí to po první půlhodině asi vypnulo.Prvních zhruba 50 minut je ten film skutečně nezáživný a dokáže poměrně nudit.Potom když se to začne konečně nějak vyvíjet k lepšímu tak opět po chvíli se tam najdou mrtvé místa kdy jde atmosféra dolů.A když už čekáte, že to konečně začne tak tam skočí titulky - to mě fakt zaskočilo - takovej divnej konec/nekonec sem fakt nečekal. Byly tam i dobré chvilky kdy mě to drželo v křesle a nebýt to tak utahané a mít to svižnější tempo, dalo by se hodnotit o 20% výš.Cassel byl výbornej.Bez něho by to hodnocení bylo ještě horší.Dá se říct, že to celé držel nad vodou.Bellucci mě zas tak neohromila - spíše průměr.Cassel ji s přehledem zastínil. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení dané velmi nízkým hodnocením na CSFD, které podle mě neodpovídá realitě. Tajní agenti námětově volně čerpají z pár let starého skandálu, kdy francouzská tajná služba potopila v Tichém oceánu loď organizace Greenpeace. Nízké hodnocení vychází z toho, že film svým scénářem a režií je na hony vzdálený běžné popkornové produkci s přehnanou stylizovanou akcí a nabitou dynamickým dějem. Tenhle film ukazuje tu prozaičtější a realističtější stránku práce tajné služby, nekonečné hodiny čekání na rozkaz, úmorné sledovačky, které často nikam nevedou, ale také nejistotu, co agenty čeká po návratu z akce. Velmi slušné obsazení, kdy zejména Monica Bellucci ukazuje, že není jenom ozdobnou dekorací, ale disponuje i slušnou dávkou charakterního herectví. Divák se dočká i několika soubojů, mrtvol a honiček, ale ty určitě nejsou v tomto snímku podstatné. Celkový dojem: 75 %. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

MNÍCHOV+HON NA ŠAKALA Film o... tajných agentoch. Nejde tu o celistvý príbeh, nejde tu o akciu, dokonca tu nejde ani o iskrenie medzi Vincentom a Monicou. Ide tu o život tajných agentov, ktorí sa môžu spoliehať len sami na seba a nemôžu si dovoliť taký luxus ako je vzťah či rodina. Rutinné akcie, donucovacie prostriedky, snaha ostať pri tom človekom... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný pohled na práci tajných agentů - zdá se, že jejím základem nejsou akční honičky na zemi, na vodě i ve vzduchu spojené s neméně akčními přestřelkami. Mají to těžké - žádný z nich zkrátka není James Bond … Netuším, jak je to s podrazy v rámci tajných služeb ve skutečnosti, ale každopádně se jedná o povolání, které kromě dobré fyzičky vyžaduje silné nervy i silný žaludek. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Paríži a St. Mandrier (Francúzsko), Madrid (Španielsko), Ženeva a Lausanne (Švajčiarsko) a Casablanca (Maroko). Väčšina automobilových naháňačiek a kaskadérskych kúskov sa natáčala v Ženeve a Lausanne vo Švajčiarsku. (Arsenal83)
  • V prvých takmer 12 minútach (11m 55s) filmu je vyslovené len jedno hovorené slovo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama