Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská tajná služba získala chip s důležitou informaci o pašování zbraní a diamantů. Je nutné povolat nejlepší agenty kapitána Brisseaua (VINCENT CASSEL - Dannyho parťáci 2) a půvabnou Lisu (MONICA BELLUCI - ) - aby zneškodnili řídící mozek zločinecké organizace, obchodníka Lipovského. Oba jsou vysláni do Maroka, kde mají vyhodit do povětří loď převážející jeho zboží. Mise běží jako po drátkách až do okamžiku, kdy je Lisa při zpáteční cestě zatčena. Někdo zradil. Někdo má svůj vlastní plán. Teprve teď začíná skutečná operace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení dané velmi nízkým hodnocením na CSFD, které podle mě neodpovídá realitě. Tajní agenti námětově volně čerpají z pár let starého skandálu, kdy francouzská tajná služba potopila v Tichém oceánu loď organizace Greenpeace. Nízké hodnocení vychází z toho, že film svým scénářem a režií je na hony vzdálený běžné popkornové produkci s přehnanou stylizovanou akcí a nabitou dynamickým dějem. Tenhle film ukazuje tu prozaičtější a realističtější stránku práce tajné služby, nekonečné hodiny čekání na rozkaz, úmorné sledovačky, které často nikam nevedou, ale také nejistotu, co agenty čeká po návratu z akce. Velmi slušné obsazení, kdy zejména Monica Bellucci ukazuje, že není jenom ozdobnou dekorací, ale disponuje i slušnou dávkou charakterního herectví. Divák se dočká i několika soubojů, mrtvol a honiček, ale ty určitě nejsou v tomto snímku podstatné. Celkový dojem: 75 %. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Zvláštně pochmurné dílko, ve kterém se toho moc nenamluví a přítomné dialogy jsou vcelku nezajímavé. Zřejmě celkem věrné zachycení světa agentů, které však postrádá větší spád, smysluplnější příběh, výraznější konec, zábavnost, více akce a celkové odfrancouzštění. Po shlédnutí ve mě zbyl jen prázdný pocit ze stráveného času. Sice některé momenty a záběry jsou zajímavé, ale kromě zmíněného temného pocitu vás atmosféra asi nevtáhne. ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Pohľad na život agentov tajnej služby z inej, odvrátenej strany. Mierne depresívne, ale zaujímavé. Monice Belluci a Vincentovi Casselovi to spolu skrátka ide. Nečakaný je aj záver, žiadne veľké hollywoodské finále, špinava práca sa urobila a život ide ďalej. Zaujme aj technická stránka, nálety kamery a pod. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z prostředí tajných služeb a ani tenhle není úplná výjjimka, ikdyž kvalit třeba AGENTA BEZ MINULOSTI nedosahuje. Výhodou těhle filmů z neamerické produkce je to, že jsou prostě nenápadné a málokdo je zná takže pak může být člověk jenom příjemě překvapen (jako já, když jsem si náhodou pučil tohle dvd) ... Dalo by se říct,že živto agentů je ukázán bez příkras,navíc je tam i ta trocha solidní akce, vynikající napětí a i děj je stravitelný narozdíl od slátanit typu MR AND MRS SMITH. Co mě ještě potěšilo byl dobře zvládnutý konec takže díky tomu asi dávám 4*. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný pohled na práci tajných agentů - zdá se, že jejím základem nejsou akční honičky na zemi, na vodě i ve vzduchu spojené s neméně akčními přestřelkami. Mají to těžké - žádný z nich zkrátka není James Bond … Netuším, jak je to s podrazy v rámci tajných služeb ve skutečnosti, ale každopádně se jedná o povolání, které kromě dobré fyzičky vyžaduje silné nervy i silný žaludek. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • V prvých takmer 12 minútach (11m 55s) filmu je vyslovené len jedno hovorené slovo. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Paríži a St. Mandrier (Francúzsko), Madrid (Španielsko), Ženeva a Lausanne (Švajčiarsko) a Casablanca (Maroko). Väčšina automobilových naháňačiek a kaskadérskych kúskov sa natáčala v Ženeve a Lausanne vo Švajčiarsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama