Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Americká kultovka pro náctileté. Škoda, že mě to ve své době minulo. Nejzajímavější na snímku je snaha, být v mnoha momentech "meta", což vede jednoznačně k těm nejzábavnějším situacím (product placement, závěr) a obecně to v teenagerovské komedii působí osvěžujícím dojmem, což je celkem potřeba, protože hlavní postavy jsou krajně nesympatické karikaturky. Fajnové 3* ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si na ČSFD zasloužil spíš červené hodnocení, 61% mi příjde málo, protože u toho se opravdu hodně zasměju, a považuji to za jeden z nejvtipnějších filmů co jsem viděl, bezesporu nejlepší film Myerse a tak trochu mi to připomíná skvělý Blbý a Blbější. V Americe vilm letěl teda líp a tam bych to hodnocení bral víc. // Poprvé viděno 10. Května. 2012, celkem 9X ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak nějak chápu, jak tohle mohlo dosáhnou určité úrovně kultovnosti. A ve mě se mísí pocity toho, že některé momenty, hlášky, vtípky mě velmi pobavily, a jiné šly naprosto mimo mě. Je to taková... blbina, jejíž kořeny ve skečích jsou silně patrné v celém filmu. Člověk to prostě nemůže brát jako regulérní dějovou komedii, protože pak se mu to prostě nemůže líbit. A já jsem tak nějak na půl, ani kult, ani blbost. Prostě... ujde. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Waynův svět je osobitý. Musí se brát s nadhledem. Hodněkrát jsem se pěkně nasmál, ale dějově je to takový mišmaš. Prostě takový průlet, který už od začátku směřuje jen k jednomu. Super ulítlé účesy, které patří ke komediím podobného typu nakonec zachraňovaly, aby to nebyl takový propadák. Pes byl taky bezva. ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Je to oficiální. Humor Mike Myerse mi nesedí. Poznal jsem to už u Austina Powerse a tady se mi to jen potvrdilo. A je to škoda protože tohle nemuselo být špatný. Za celou dobu jsem se zasmál všehovšudy dvakrát a to je u komedie málo. Mám rád rock a mám rád Alice Coopera, za toho taky ty dvě hvězdy. Jinak jsem si to spíš protrpěl a víckrát už to vidět nechci a dvojku mile rád vynechám. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Během filmování scény na Bohemian Rhapsody si oba hlavní představitelé namohli krk z intenzivních pohybů hlavou. V některých pozdějších scénách můžeme vidět, jak se snaží o minimální pohyb hlavou. (don corleone)
  • Soundtrack byl úspěšný, dostal se až na vrchol americké hitparády. (GreatestFan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama