Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Modrý vůz, ve kterém jezdí hlavní postavy Wayne Campbell (Mike Myers) a Garth Algar (Dana Carvey), je AMC Pacer, což je dvoudveřový kompaktní vůz vyráběný ve Spojených státech společností American Motors Corporation (AMC) od roku 1975. Vůz koupila Rickova zastavárna (od r. 2009) a nechala jej restaurovat. Vidět ho pak můžeme v 2. epizodě 17. série s názvem A Show About Nothing. (sator)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Zazněním písně ''Bohemian Rhapsoy'' se oživila její popularita a skladba se dostala na 2. příčku americké hitparády. Skladba dostala navíc MTV za nejlepší video z filmu. (GreatestFan)
  • Soundtrack byl úspěšný, dostal se až na vrchol americké hitparády. (GreatestFan)
  • Letadlo, které proletí nad hlavou Wayna a Gartha, byl ve skutečnosti malý model. (don corleone)
  • Během filmování scény na Bohemian Rhapsody si oba hlavní představitelé namohli krk z intenzivních pohybů hlavou. V některých pozdějších scénách můžeme vidět, jak se snaží o minimální pohyb hlavou. (don corleone)
  • Chlápek v obchodě s hudebními nástroji, který obsluhuje Wayna je Dana Strum, basista z metalových Slaughter. Důvod proč ho zastaví ve hraní "Stairway to Heaven" je ten, že v 70. letech šlo o nejohranější skladbu zákazníků, kteří si přišli zkusit kytaru. V obchodě je i viditelný nápis "No Stairway to Heaven". (don corleone)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama