Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Televizní taškařice pro generaci X, která není za a) pořádně sedmdesátkově hard b) osmdesátkově gay c) devádesátkově funny. Mike Meyers dokazuje, jako už mnohokrát jinde, že veškerým jeho talentem je několik porkoucených obličejů a hlas. Tohle není regulérní MTV, ale její kansaská pobočka s reality show lookem a odporně se pitvořícím třicátníkem. No Stairway to heaven! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Fakt nevím, co na tomhle filmu má být skoro kultovního, mně se nelíbil takřka vůbec. Oba hlavní hrdinové mají asi působit směšně, ale nějak jsem jejich styl humoru nepochopil. Rocková hudba, která ve filmu zní, není zrovna špatná, ale taky se nedá říct, že by soundtrack z tohohle snímku vešel do dějin. Jinými slovy, jde o podprůměrnou hudební komedii, která se mi zdála být hodně zaměřená hlavně pro americké publikum. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Wayneův svět jsem potkal poprvé v životě na VHSce v tenkrát místní půjčovně, kde jsem měl nakoukáno snad všechno, co šlo. Nějak jsem si z něj nic nepamatoval a tak jsem usoudil, že na takový humor jsem byl asi ještě málo stavěnej. No a co čert nechtěl. Cinemax mi toto nezodpovězené okénko opět otevřel, aby mě ujistil, že tenhle film si nepamatuju záměrně. Blbej humor, který je účelově trapnej, ve mně nevyvolal pocit radosti, ale spíše smutku. Další „legenda“, kterou jsem si v hlavě sejmul. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mike Myers přesně, jak ho známe. Jeho zvláštní velmi krutý humor, který nemusí padnout každému a také nepadne. Jedni ho budou milovat, druzí nenávidět, třetí nebudou vědět, co si o něm myslet. Problematické a přesto aspoň někdy zábavné, vtipné a správně ujeté. Nelze nic jiného než každému říct, ať to zkusí a udělá si vlastní názor, stejně jako na ostatní Myersovi typické komedie jako je třeba Špionátor. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Bohemian Rhapsody - Queen [5:57] 2. Hot And Bothered - Cinderella [4:16] 3. Rock Candy - Bullet Boys [5:04] 4. Dream Weaver - Gary Wright [4:25] 5. Sikamikanico - Red Hot Chili Peppers [3:25] 6. Time Machine - Black Sabbath [4:19] 7. Wayne's World Theme - Mike Myers/Dana Carvey [5:14] 8. Ballroom Blitz - Tia Carrere [3:30] 9. Foxy Lady - Jimi Hendrix [3:19] 10. Feed My Frankenstein - Alice Cooper [4:46] 11. Ride With Yourself - Rhino Bucket [3:15] 12. Loving Your Lovin' - Eric Clapton [3:54] 13. Why You Wanna Break My Heart - Tia Carrere [3:33. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodne slaby, cekal jsme daleko vic. Skoro jako kdyby parta kamosu bez nejakyho planu nebo predstavy popadla kameru a vyrazila radit a natacet se pri tom. Cemuz i trochu odpovida styl natoceni, kdy hlavni postavy mluvi na kameru a komentujou dej. Problem je, ze tu neni prakticky zadnej pribeh, je to jen sled scenek a ty se bohuzel pohybujou od nevtipnejch po prumerne vtipny, ze bych se nejak hodne zasmal, to si fakt nepamatuju. Bohuzel to nezachranuje ani hudba, ktera sice spatna neni, ale nak uzasna taky ne. No a herci, Mike sice spatnej neni, ale herecky to je slaby, Dana je naprosto sileny hovado a Tia, ackoliv je sexy, tak se sem vubec nehodila. Tvurci se u nataceni asi bavili daleko vic, nez ja u filmu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Myersův humor mám rád z pozdějších Powersů a tahle SNL klasika mi přišla spíš jako taková přípravka, stejně tak její pokračování. Nějaký momenty to mělo, občas prdel, ale 90% jen humor a ksichtění co vyšlo naprázdno. Ale zase - vidět to o 10 let dřív, můžu tím být nadšenej. Takhle už asi nikdy nezjistím, jestli to byl humor tlačenej ze zadku anebo nesprávný načasování a tím pádem moje smůla... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jedeme dál, Wayne. Jedeme dál, Garthe. Waynův svět, Waynův svět, nejlepší, k sežrání." Komu by se mohlo líbit ulítlé řádění dvou nevybouřených sklepních puberťáků? Leda snad přerostlému dítěti a tím parně navždy zůstanu. Já s nimi chci v autě zpívat Bohémskou rapsodii, vymýšlet kraviny ve studiu, zamilovat se do Cassandry, poslechnou si krvavé vzdechy manažéra Glenna i hrát hokej přímo na silnici. A když si vzpomenu, jak tehdy aktuální fórek s Terminátorem položil na záda celé kino, tak s hodnocením prostě nemůžu jít níž. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od "kultovní" komedie jsem teda čekal víc. Jsou tam některý fakt vtipný okamžiky (třeba scéna s Terminátorem) a je z toho cejtit taková ta pohodová atmosféra rannejch devadesátek, ale celkově jsem se moc nezasmál. Zároveň to neni vyloženě nějak trapný nebo úplně nudný, ale nechápu, že zrovna tenhle film získal nějakej kultovní status. Pro mě je to čistej průměr. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Penelope Spheeris, rockerka a režisérka ceněných dokumentů z prostředí americké punkové a metalové scény (např. kultovní The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years) se na počátku 90.let rozhodla natočit bláznivou komedii, pojatou jako poctu všem rockovým nadšencům a fanouškům. Do hlavních rolí obsadila dvojici komiků z populární TV show Saturday Night Live, Mike Myerse a Danu Carveye. Ti pro potřeby scénáře znovuoživili své staré televizní skeče, a Penelope přemluvila k účasti na projektu několik rockových stars z okruhu svých známých. To, co z této spolupráce vzešlo, bývá publikem přijímáno poněkud kontroverzně. Humor Myerse a Carveyho je sice místy primitivní až pitvořivý, což není zrovna moje sklenice piva, ale tohle duo magorů dokáže propagovat rokenrolovou kvalitu tak vehementně, že mi nezbývá než jim fandit a ještě se u toho potěšeně usmívat. Dana Carvey nosí ve filmu triko Aerosmith, a to v době, kdy u nás tuhle bandu uznávalo jen pár skalních příznivců US rock'n'rollu, a její název zdaleka ještě nebyl synonymem pro továrnu na přeslazené balady. Scéna šíleného headbangingu v autě při Bohemian Rhapsody zas připomene, že i Queen byli kdysi považováni za heavy metal. Vrcholem je pak návštěva ústředního dua v zákulisí koncertu Alice Coopera. Pokřik "nejsme toho hodni!" a titulování legendárního rockového monstra "pane Alice" musí sejmout každého fandu této ikony divadelního horror-rocku. Provedení Cooperovy písně Feed My Frankenstein v podání Steva Vaie, Joa Satrianiho (na této nahrávce si oba kytaroví mágové zahráli společně úplně poprvé) a basáka Nikkiho Sixxe z výtržnických Mötley Crüe, je hudebním vrcholem Waynova světa. Tahle komedie je určena především fanouškům americké rockové muziky 70. a 80.let, kteří si ji většinou užijí. Ostatním pak nezbývá než položit záludnou Waynovu otázku: "Co na to váš svěrač?" ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pubertální blbina, v pubertě kultovní, po letech ale hodně vyčichlá, nicméně definující humor a styl komedií Mikea Myerse. Zůstalo jen pár dobrých nápadů, fórů a cameo roliček (Ed O´Neill, Robert Patrick!), hudba, která mě ale nikdy nebrala a nadčasová kreace Mikea coby Waynea. A Bohémská rapsodie samozřejmě. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrná taškařice. Taková nezáživná blbinka, až to člověka zamrzí. Potenciál by tu byl, komediální talent určitě většina zúčastněných nepostrádala, ale všechny vtípky v lepším případě vyzněly do ztracena, v horším případě vyzněly trapně. Nechápu ten kult, který se kolem Waynova světa vytvořil, na druhou stranu fanoušky si najde skoro všechno. Důkazem budiž celosvětový výdělek přes tři stovky milionů dolarů. Až se mi nechce věřit, co na tom ty lidi přitahovalo a stále přitahuje, ono se vlastně není čemu divit, stačí zabrousit k českým filmům a stejně tak žasnout nad komerčním úspěchem Kameňáků. Abych jen nehanil, pár scének mě opravdu rozesmálo, ať už všechny alternativní konce, tak třeba product placement scéna... Jasný průměr. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Wayne's world, Wayne's world, party time, excellent:D Celý film vypadá jako jedna epizoda seriálu Wayneův svět, stejně amatérský, ale natočený se stejným nadšením. Strašně pitomej film, lacině udělanej, plnej nejrůznějších klišé, ale i tak mě pobavil...snad to neznamená, že jsem totální dement:D Přesně tohle jsem očekával a to jsem taky dostal - takže velká spokojenost, ale hned tak se na to znovu nekouknu.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Humor Mika Myerse buď máte rádi, nebo ne, a já se hlásím k té první skupině a Waynův svět jsem si užil. Ona to není vůbec tak hloupá a jednoduchá podívaná, jak se může zdát. Je to dost mazaný film, který si dělá legraci sám ze sebe, z ostatních i z celého filmového průmyslu, velmi rád používá nejrůznější klišé a staví je na hlavu nebo je nechává tak, jak jsou, protože jsou dost k smíchu sama o sobě... No a k tomu ti dva dokonalí mimoni v hlavních rolích a samozřejmě také Alice Cooper, který ví všechno o Milwaukee. Zábava, zábava, zábava. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Niekedy v roku 1993 mi viacero známych vrele odporúčalo film "Waynov svet" (Wayne´s World). Vraj je to nehorázne vtipná rocková komédia s dvoma totálne uletenými týpkami. Hoci som bol vtedy nekonvenčný punk rocker, moc sa mi do toho nechcelo. Teraz mi tak napadá, že možno práve preto, že som bol punk rocker, tak sa mi do toho nechcelo. Cítil som z toho nechutný americký mainstreamový popcornový smrad. Nakoniec som si to však predsa len pozrel. Došlo mi, že moje obavy boli opodstatnené. Nepáčilo sa mi to, zdalo sa mi to v niektorých momentoch až neznesiteľne trapné. Tí dvaja americkí idioti mi išli na nervy. Tento druh plytkého humoru mi je dodnes cudzí. Pozrel som si to znova po skoro viac ako tridsiatich rokoch a môj dojem z tejto hudobnej komédie zostal rovnaký. Je to úplne zbytočná, trapná chujovina. ** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

"Waynův svět, Waynův svět. Nejlepší, nejlepší!!!" To mám v hlavě ještě teď. Bláznivá komedie, která se chvíli tvářila i parodicky. Nic jiného jsem od Myerse čekat nemohl. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zostarlo to. Celkom dost. Teenagerská kravina na ktorej sa doteraz stále dobre pobavím, ale svet je uz inde.oproti dnešním teenie filmom vsak stale dielo hodné oscara. 7/10 ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama