Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Juto 

všechny recenze uživatele

Mike Myers a Dana Carvey sú rovnako cool ako Wayne a Garth. Myslím si, že hudba je tu vynikajúca. Tia Carerre je tiež výborná. Film má výborné popkultúrne odkazy. 6/10 ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek tohoto typu muziky bych v době promítání filmu v kinech dal bez rozmýšlení plný počet. Úvodní scéna z auta za doprovodu Queen je nezapomenutelná, stejně tak jako rozhovor s Alice Cooperem. ()

sator

všechny recenze uživatele

Modrý vůz v kterém jezdí hlavní postavy Wayne Campbell (Mike Myers) a Garth Algar (Dana Carvey) je AMC Pacer je dvoudveřový kompaktní vůz vyráběný ve Spojených státech společností American Motors Corporation (AMC) od roku 1975. Vůz koupila Rickova zastavárna (2009) a nechala jej restaurovat. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Ve svy dobe jsem to hodne zral, ale ted s lehkym odstupem casu onen lesk trochu vymizel, ale stale je pro me tahle komedie vybornou zabavou, ikdyz pravda trochu ulitlou =) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak nějak chápu, jak tohle mohlo dosáhnou určité úrovně kultovnosti. A ve mě se mísí pocity toho, že některé momenty, hlášky, vtípky mě velmi pobavily, a jiné šly naprosto mimo mě. Je to taková... blbina, jejíž kořeny ve skečích jsou silně patrné v celém filmu. Člověk to prostě nemůže brát jako regulérní dějovou komedii, protože pak se mu to prostě nemůže líbit. A já jsem tak nějak na půl, ani kult, ani blbost. Prostě... ujde. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Spousta vtipů šla mimo mě, i když pár zábavných momentů by se našlo a třeba Alice Cooper byl super. Jinak ale v rámci žánru je třeba Tenacious D: The Pick of Destiny podstatně vtipnější a Spinal Tap je už někde úplně jinde. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Když se zpětně podívám na filmografii Mika Myerse, je Waynův svět to nejlepší, co udělal. Ve všech ostatních kouscích se buď marně hledá, je trapný nebo sám sebe vykrádá. Slušný komediální start, který z mého pohledu zůstal nenaplněn. Dobrým tahem se nakonec ukázalo i angažování Vildy Čoka, coby Waynova dabéra. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Kdysi neskutečně populární komedie a mě se hlavou honí jednině PROČ? Sranda to je slušná, ale že bych z toho byl na větvi to se rozhodně říci nedá. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Nebavil som sa u toho ani trochu. Každý dobrý nápad alebo vtip tu totiž musí byť vzápätí pokazený nejakou trapnou scénkou či záverečným neznesiteľným finále plným nahodilých prekvapení. Navyše mnoho vtipov je za hranicou dobrého vkusu. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Americká kultovka pro náctileté. Škoda, že mě to ve své době minulo. Nejzajímavější na snímku je snaha, být v mnoha momentech "meta", což vede jednoznačně k těm nejzábavnějším situacím (product placement, závěr) a obecně to v teenagerovské komedii působí osvěžujícím dojmem, což je celkem potřeba, protože hlavní postavy jsou krajně nesympatické karikaturky. Fajnové 3* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No byla to docela blbost, hlavní hrdinové mě nepřišli příliš vtipní. Ale pár scének a cameo rolí bylo skvělých (Robert Patrick jako T1000, Ed O´Neill, Alice Cooper nebo Meatloaf) a opravdu mě dostal konec a celý ten styl, který dává najevo - je to jen film, neberte to vážně. Takže neberu a nechávám tři hvězdy. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

No velmi slaba komedie (1.5* je za hudbu), i kdyz par svetlych momentu se tam najde. Nejvice me asi dostalo cameo T-1000, trvalo mi par sekund nez jsem pochopil, o koho jde. A ktery film ma tri ruzne konce, ze ? ()

baXter 

všechny recenze uživatele

To byl strašnej hnus, Nemohl jsem spat a zapnul jsem zrovna TV, zprvu jsem si myslel ze to bude nejaka ulitla komedie, ale nakonec to byl fakt nechutnej sranec. ()

khue odpad!

všechny recenze uživatele

Omg co to je? Bud mi naprosto unika hlavni pointa filmu a nebo se nekde stala velka chyba. Uz od prvni minuty se mi zda,jako kdyby dva hlavni herci utekli z mentalniho ustavu. A komedie? Nechapu, kdo se tomu muze smat. Ja jsem se za cely film asi 3krat pousmal. Ano....tak strasne se mi to zdalo. SHIT ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Hm, nič moc. Určite nie vtipné a pomerne otravné. Mike Myers... Austin Powers je o niekoľko tried lepší. Ešte aj tá hudba by mohla byť lepšia. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Společně s druhým dílem jde o jedny z mejch nejoblíbenějších komedií :) Navíc zde naprosto pravdivý proroctví o Hvězdnejch válkách. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Dajme dokopy dvoch debilne tváriacich sa američanov a amerika sa smeje. Primitívna komédia bez hlbšieho nápadu. Neznášam tieto kokotiny do počtu !!!! ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si na ČSFD zasloužil spíš červené hodnocení, 61% mi příjde málo, protože u toho se opravdu hodně zasměju, a považuji to za jeden z nejvtipnějších filmů co jsem viděl, bezesporu nejlepší film Myerse a tak trochu mi to připomíná skvělý Blbý a Blbější. V Americe vilm letěl teda líp a tam bych to hodnocení bral víc. // Poprvé viděno 10. Května. 2012, celkem 9X ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama