Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

gemi 

všechny recenze uživatele

Dnes, 21. února 2009, jsem viděl tento film, o kterém slýchám už od doby jeho natočení, ale nějak jsme se vzájemně míjeli. Nakonec se ukazuje, že osud to se mnou myslel dobře a měli jsme se míjet dál. Krom Bohemian Rhapsody na začátku v autě a T 1000, hledajícího Johna Connora, musím konstatovat, že je to ptákovina o ničem, korunovaná otřesným českým dabingem (hlavně u Eda O'Neilla alias Ela Bundy jde skoro o zločin!). Za zmíněné dva světlé momenty dávám hvězdu navíc. ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si na ČSFD zasloužil spíš červené hodnocení, 61% mi příjde málo, protože u toho se opravdu hodně zasměju, a považuji to za jeden z nejvtipnějších filmů co jsem viděl, bezesporu nejlepší film Myerse a tak trochu mi to připomíná skvělý Blbý a Blbější. V Americe vilm letěl teda líp a tam bych to hodnocení bral víc. // Poprvé viděno 10. Května. 2012, celkem 9X ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Waynův svět je osobitý. Musí se brát s nadhledem. Hodněkrát jsem se pěkně nasmál, ale dějově je to takový mišmaš. Prostě takový průlet, který už od začátku směřuje jen k jednomu. Super ulítlé účesy, které patří ke komediím podobného typu nakonec zachraňovaly, aby to nebyl takový propadák. Pes byl taky bezva. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mike Myers přesně, jak ho známe. Jeho zvláštní velmi krutý humor, který nemusí padnout každému a také nepadne. Jedni ho budou milovat, druzí nenávidět, třetí nebudou vědět, co si o něm myslet. Problematické a přesto aspoň někdy zábavné, vtipné a správně ujeté. Nelze nic jiného než každému říct, ať to zkusí a udělá si vlastní názor, stejně jako na ostatní Myersovi typické komedie jako je třeba Špionátor. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne si Wayne's World, ako celok, zaslúži také slabšie 4 hviezdičky, ale za obrovské množstvo samostatne dokonalých scén (napr. paródia na Terminátora ma spoľahlivo zabíja aj po desiaty raz) a hlášok (napr. u nás až neskorším Boratom spopularizované ...NOT! má korene práve tu) a za ignorovanie zabehnutých postupov filmového remesla nemôžem nedať aj tú poslednú hviezdičku. Wayne's World! Wayne's World! Party time! Excellent! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Modrý vůz, ve kterém jezdí hlavní postavy Wayne Campbell (Mike Myers) a Garth Algar (Dana Carvey), je AMC Pacer, což je dvoudveřový kompaktní vůz vyráběný ve Spojených státech společností American Motors Corporation (AMC) od roku 1975. Vůz koupila Rickova zastavárna (od r. 2009) a nechala jej restaurovat. Vidět ho pak můžeme v 2. epizodě 17. série s názvem A Show About Nothing. (sator)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama