Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvoutisících letech se bůh již nemůže dívat, jak lidé porušují deset přikázaní, která napsal na kamenné desky. Rozhodne se přerušit spojení se světem a sešle na Zem dva anděly, aby přinesli desky zpátky do ráje. Onno a Max sestoupí na Zem, ale stane se to, s čím ani jejich nejvyšší šéf nepočítal - oba se zamilují do krásné Ady a zapomenou na své poslání. Adě se narodí chlapec, ale kdo z nich je otec? Navíc zjistí, že vidiny malého Quintena je mohou dovést k deskám, a musí se rozhodnout mezi životem na světě anebo v ráji. Čas ale běží a bůh netrpělivě čeká! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

První půlka je naprosto výborná a Stephen Fry je ve své roli jako vždy úchvatný. Bohužel druhá část filmu, už je úplně jiná a film tak jen těžko drží pohromadě, přičemž ve své druhé části ztrácí tempo mizí v propasti průměrnosti. ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s nizozemskou kinematografií nedopadlo dobře. Jinými slovy jedna z největších sraček, co jsem kdy viděl. Dočkáme se momentů typu "árijec oděný pouze v ručníku jde s krkavcem na rameni" atd. První půlka šla, ale to co přišlo potom mě každou minutou víc a víc znechuťovalo až sem na obrazovku nenávistně řval SRAČKA. Scény kde se objevují andělé jsou vysloveně utrpením, no prostě tenhle výblitek z něčího rekta se ani nedá nazvat filmem. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Začalo to impozantně, od prvních slov z rozmluvy andělů. A dále byla představena pozoruhodná myšlenka, představa, že Bůh, zklamán počínáním lidí, žádá zpět kamenné desky s deseti přikázáními a vysílá na Zem anděly, aby jeho vůli vykonali. Pak se před námi rozehrál ve skrze lidský, zdánlivě s myšlenkou filmu nesouvisející, zprvu nezajímavý příběh. Po krátké chvíli mne velmi zaujal, chválím herecké výkony představitelů Maxe a Onna, i zvláštním způsobem okouzlující Ady. Začátek začátku a konec začátku, tedy první polovina filmu, se mi líbila moc. Krásně natočené, výborné dialogy a herecké výkony, které se mi zprvu zdály tak nepřesvědčivé, se mi zalíbily také. Bylo tam mnoho světlých míst, zvlášť pak scéna Quintenova početí na Kubě, kde se Ada miluje s oběma muži na dvěma různých místech ve stejném čase. Poté však přišla druhá polovina, tedy začátek konce a konec konce, která byla zcela nesrovnatelně horší, nesrozumitelná, nesmyslná, takřka brak. Film je tak zcela nevyvážený a to kazí dojmy ze všeho ostatního, co se na něm vůbec podařilo. Ve svém hodnocení tedy raději zapomenu, že jsem druhou polovinu filmu vůbec viděl. /// ps. jediným důvodem pro, přiznávám, výrazně přemrštěné hodnocení, je silný pocit nostalgie, který ovšem bez nejmenších pochyb vezme za své v den, kdy se na Objevení nebes podívám po mnoha letech potřetí. stále více na mě doléhá přesvědčení, že i přes intenzívní zážitek jsem tehdy nebyl schopen film patřičně docenit. možné jsem své divácké selhání hanebně svedl na smyšlené nedostatky ve filmu samotném a spokojil se s vlastní hloupostí. je třeba to napravit... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mysteriosní p o d o b e n s t v í (!) o tom, že ač tam kdesi za Nebesy nebe je peklo je ráj... ...nakonec však stejně jsou to všechno jen ty věci Lidské. Ne, tenhle příběh ještě neskončil a Země ještě není padlá... - - - P.S. ...Padlí na hlavu však zřejmě budou zdepíšící komentátoři :-) To snad aní není pravda - vlastně asi je, protože Pravda je stejně jen jedna, protože na ten >nezlomnej lidskej duch< jsou i Nebesa spolu s Peklem krátcí! - - - P.P.S. Co je však opravdu příznačné, po uvedení filmu na ČT2 v nočním filmovém klubu zařadil dramaturg vysílání záznamu koncertu skupiny Slipknot. To je takový hloupý klišoidní metal pro puberťáky. Že by tedy opravdu závěr filmu stával se snad realitou? Bylo snad vysláno další znamení? Ne, to jen ta debilita lidská ovládla již dávno to naše médium >veřejnoprávní< ! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle nizozemský filmeček se mi moc líbil. Už na začátku mě do děje vtáhl rozhovor andělů, pojatých víceméně dost netradičně jako značně cynické bytosti oděné v černé. První polovina je, jak tu zmiňuje mnoho dalších CSFDáků, sice lepší než ta druhá, ale jakkoli je milostný trojúhelník filmařsky vděčné téma, nelze neuznat, že i náboženské artefakty mají svou přitažlivost (potvrdil to už "kdysi dávno" Indy či Monty Pythoni). Navíc tady je snaha i o nějakou hlubší myšlenku, byť mnohdy jde spíš o pseudoumění, ale... neumím přesně popsat proč, prostě mě to fakt nadchlo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jeroen Krabbé ukázal už filmem Left Luggage, že je i zajímavým režisérem. Tenhle film je ovšem silnější ve své první polovině, dokud v příběhu figuruje zvláštní trojúhelník v přesvědčivém podání Stephena Frye, Grega Wiseho a Flory Montgomery. Druhá půlka, ve které se hlavním aktérem stává jejich (ano, všech tří!) syn, už je trochu slabší. První půlka 80%, druhá 60%, mé hodnocení se přiklonilo výše, protože mě film celkem zaujal. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ani obvyklé charisma Stephena Frye nedokázalo zachránit tuto neobyčejně nabubřelou náboženskou rádoby mystickou agitku u které jsem se musela dost přemáhat, abych ji dokoukala do konce. Knihu jsem nečetla a po tomto filmu ani nemám zájem. A tak nesympatického anděla jakým je v tomto snímku archanděl Gabriel, jsem snad ještě neviděla. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Môj prvý holandský hraný film. Nedopadol síce zle, ale určite to nie je niečo, čo by som odporúčal ostatným. Bizardný mierne komedionálny no zato viac odľahčený príbeh so zápletkou ala 'hľadači pokladov'. Mierne sklamali ani nie herci, ale skôr filmové postavy a celé to pôsobí viackrát rozhárane. Dejová línia ako keby ani nepasovala ku postavám a viackrát musíte hladať spojitosť aj tam, kde bohužiaľ žiadna neexistuje. Hodnotenie: 50% ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som mal z tohto filmu dobrý pocit, pekný úvod a tiež zaujímavé vykreslenie hlavných postáv... ale potom sa to akosi zvrhlo na niečo, čo som teda fakt nečakal. A záver bol tak gýčovitý, že som dokonca rozmýšľal aj nad nižším hodnotením, ale nakoniec to hodnotím ako priemer aj vďaka tej prvej polovici. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Trosku samoliba a za vlasy pritazena uchylarna. Neco to postrada, aby tomu clovek mohl uverit a kdo mi tam nesedi vubec je Jeroen Krabbe, ktery vypada spis jako fasista nez jako Gabriel. Taky musim rict, ze preklad Zamilovani andele je uplne mimo misu a kdo to takhle prelozil si to mel zkusit mozna nejdriv pustit. Myslim, ze ten nazev spoustu lidi odradi (me by byval odradil taky, kdybych se s tim filmem nesetkal pod originalnim nazvem). ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Celý film se rozpadá a výsledkem je nuda, zvlášť ve druhé půlce. Typický případ neúspěšného pokusu o adaptaci neadaptovatelné knihy - sklouzneme se po povrchu všech stěžejních témat, většinu postav zprůměrujeme a zkusíme přidat na mystickém pozlátku. Jediná hvězda za skvělého Frye a sexy Wise. ()

Juja 

všechny recenze uživatele

Knizka byla dobra prvni polovinu, film ani to ne. A jejich predstava nebe je docela strasidelna- stredovek, cerne plaste a havrani? Brr ()

Rochester 

všechny recenze uživatele

Poutavě vyprávěný příběh plný podobenství k zamyšlení. Je ještě možné vnést řád do chaosu světa i když Stvořitel lidstvo dávno zatratil ?! ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Kdyby ta druhá půlka filmu byla opravdu TAK nudná, asi bych u filmu nevydržel do konce. Ale vydržel. Je pravda, že jsem čekal na konci trochu něco jiného, přišlo mi, že to celé skončilo trochu bezradně a do ztracena. Ale celkově měl film zajímavou atmosféru, všichni zúčastnění hráli dobře, casting byl výborný, Flora Montgomery byla patřičně andělská a potěšil mě Stephen Fry, kterého jsem poprvé viděl v dlouhometrážním filmu. Narazil jsem na film víceméně náhodou při surfování TV programy. Jde sice jen o lepší průměr (3,5*), ale nelituji času. ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé pročíst komentáře k tomuto filmu. Všechny totiž byly z největší pravděpodobností psány bez znalosti knižní předlohy (ta vyšla česky až v roce 2010 s titulem „Objevení nebe“!; alternativní titul filmu „Zamilovaní andělé“ je zase výplod nějakého chorého mozku). Hodnocení mezi pěti hvězdičkami a odpadem je nejlepší pozvánkou pro hledače nevšedních zážitků. Problém tohoto filmu je ten, že kdo nečetl knihu (700 stránkový román) , není schopen docenit různé detaily, nemusí úplně chápat motivaci postav a postupně se v ději ztratí (nehledě k množství nutně vynechaných scén). Kdo knihu četl, může být zase zklamán doslovným převedením. Z mého pohledu se ale v žádném případě nejedná o takový trapas, jako třeba Šifra mistra Leonarda. Dávám tedy 80 % a přiznávám, že bez znalosti předlohy by to bylo míň… ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s tim, ze prvni pulka je lepsi. Ovsem i druha polovina je nadprumerna. Fry predvadi skvely vykon a to jsem ho dosud znal jenom jako tajtrlika z Cerne zmije. Ted zasnu nad distributorskym nazvem 'Zamilovani andele'. Proboha kdo a proc TOHLE vymysli?? ()

FilCroft 

všechny recenze uživatele

Klasik nizozemské poválečné literatury Harry Mulisch ožívá ve filmu, který možná není perfektní (rozhodně dle mého zaostává například za obyčejnějším, ale o to funkčnějším zpracováním románu Atentát), ale neměl by být už kvůli netradičnímu pojetí a vysokým ambicím zatracován. Především Stephen Fry je fantastický. Druhá půlka je přirozeně slabší, ale upřímně, stáhnout devět set stran knižní předlohy na dvě hodiny filmové stopáže není snadný úkol. Prozatím tři hvězdy, a ještě budu dumat. Čím jsem si pro tuto chvíli jistý, je katastrofální volba českého názvu. Objevení nebe opravdu není film podle Rosamunde Pilcher. ()

Reklama

Reklama