Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malé štěně, které se spolu se svou matkou a sourozenci dostalo do útulku, nečeká nic radostného. Podaří se mu uniknout před uspávací injekcí a z útulku uteče. Na ulici se jej ujme starší bezdomovkyně a pojmenuje jej Klika. Když žena zemře, začne se Klika toulat po ulicích s dalším psem jménem Rambo. Štěněti se stále vracejí vzpomínky na lidské příhody. Pak jej odchytí padouchové z výzkumného ústavu a podrobí jej pokusům. Rambo ho osvobodí, ale sám na následky zranění umírá. Stačí se Klikovi svěřit, že i on byl v minulém životě člověk. Klika zůstane sám. Cítí ale, že někde poblíž je jeho člověčí rodina. Skládá si postupně střípky vzpomínek. Než se narodil jako pes, byl mužem jménem Tom. Měl manželku Carol a syna Briana. Po velké hádce se svým společníkem Jeffem měl smrtelnou autonehodu. Carol zůstala s Brianem sama. Klikovi netrvalo dlouho a manželku a syna našel. Brian si psa velmi oblíbil a trávil s ním spoustu času. Otec mu tak v psím životě chtěl vynahradit to, co jako táta nestihl. Idylu narušil Jeffův příchod – Carol se s ním po Tomově smrti dala dohromady. Tom − pes na něho žárlil, vinil jej i ze své smrti, a tak jej napadl a pokousal. Muž psa vyhnal z domu. Klika se chce Jeffovi pomstít. Způsobí autonehodu, při které je Jeff zraněn... (TV Nova)

(více)

Recenze (36)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Cílená hra na city sice bije do očí, ale všechno dokonale funguje. Zápletka není z nejoriginálnějších, ale zpracování je nápadité. A navíc potěší zajímavé odhalení a nepříliš hollywoodský konec. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Proč nenatočit citlivý film? Ač se tyhle city tváří uměle, je důležité komu jsou směřované. Přesto, že příběh není nijak originální, scénář je snadno čitelný, pořád jde o něco ze života. Jasně, že se neproměníte v psa, ale když se zamyslíte, leckdy jste si neudělali čas na to co je v životě opravdu podstatné, na přátele, rodinu nebo své blízké. Tohle televizní zpracování staví vše na umě spojených momentech, kdy srdce divákovo poznává v situacích něco ze svého života. Herecky slušně sehrané party, které sice nemají na stříbrná plátna, ale na obrazovkách rozehrávají koncert zajímavých melodií. V momentech pod noční oblohou a v záplavách padajícího sněhu spíš než chlad převažuje hřejivá lidskost. Pakliže si nepotrpíte na dojemné a rodinným filmem zavánějící projekty, radím ruce pryč. Řekl bych, že tenhle film Carla Carleie nedojde nikdy docenění, protože se na něj nikdy nepodívá tolik lidí, aby si šlo udělat jednoznačný názor. Nesklouzlo to k laciné komedii, ani k romantické frašce a tak dávám 3 a 1/2. Těžko s českým dabingem docením hlas Samuela L. Jacksona, naopak docenit můžu kolébavou a klidnou kameru Raffaele Mertese a adekvátní hudební doprovod Carla Siliotta. Velmi milé překvapení na televizních luzích a hájích. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Psie road movie o ceste za spravodlivosťou ukazujúce, že sila intuície môže byť zradná, ak sa vychádza len z veľmi útržkovitých informácií a nepridruží sa k nej poznanie súvislostí diktované rozumom. Duša muža, ktorý zahynul pri nehode putuje do psíčka menom Šťastíčko. Ten následne zažije strastiplné dobrodružstvá, kým sa opäť zvíta s osirelou rodinkou. Psík uniká z hrozného útulku, kde sú odchytené zatúlané zvieratá likvidované, do náručia milej bezdomovkyne. Po jej smrti spoznáva kamoša a jeho pána - strážcu vrakoviska. Zároveň spoznáva zákernú špinu (Ron Perlman), zodpovednú za jeho opätovný odchyt - tentoraz do laboratória na výskum. Parádna akcia vypustenia laboratórnych zvierat na slobodu zorganizovaná jeho psím parťákom sa ale vydarí a Šťastíčko je zase na slobode. Môže následne putovať za odhalením tohto, čo sa vlastne v posledných hodinách jeho ľudského života vlastne stalo. Vydarený a vskutku zamyslenia hodný film. Anarchisticky poňatá scéna oslobodenia klietkových pokusných objektov zdvíha celkové hodnotenie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další psí filmík zaměřený trochu na city, ale na Psí poslání nemá ani zdaleka. :D Je to zase trochu něco jiného, převtělení člověka do psa, který si začíná vzpomínat na svůj lidský život a chce ho získat zpět. Děj se trochu zvrtne a je docela překvapivý, že není všechno nakonec tak, jak se zdálo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že je to zajímavý námět pro komedii, ale tvůrci zvolili melodrama. Pokud máte rádi štěňata a po ruce dost kapesníků, poslužte si, ale můj šálek kávy to rozhodně není. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla poprvé, když jsem byla malá a už tehdy na mě dost zapůsobil i přesto, že jsem tak úplně nechápala, o co vlastně jde. Jako starší, už film vnímám opravdu jinak. Celá atmosféra filmu je taková vzláštní a silná. Vtipné pasáže se hezky prolínají s vážnějšími, děj příjemně ubíhá a pointa je taky zajímavá. Film nešetří dojemnými scénami, zejména teda na konci snímku, kdy jedno oko nezůstane suché. Konec je opravdu až moc typicky americky přeslazený, ale ani tak člověk nedokáže odolat. A také se mi dost líbí hudba. Jinak hrozně nádherný irský setr v hlavní roli, pro milovníky psů trefa do černého. - "I loved them too much to get in the way of their happiness." ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Perfektne natočené! Tento film vo mne vyvolal podobné, resp. ešte silnejšie pocity, ako o rok starší Black Beauty. Aj Fluke ponúka dojemný (zvierací) príbeh a nadpozemsky krásnu hudbu (jednoznačne odporúčam soundtrack), ktorá robí z filmu nezabudnuteľný a emocionálne veľmi silný zážitok. Slzy sa mi opäť raz tlačili do očí... Nádhera! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

vůbec ne tak špatná myšlenka, jak by se mohlo zprvu zdát, která ale nakonec není pořádně rozvedena a v poměrně trapném závěru se následně rozplyne do nikam.. slabounké 3* ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Moc hezkej film pro celou rodinu a každou generaci. Tenhle film jsem zbožňoval už jako malej. Vřele doporučuju každýmu kdo má rád zvířátka :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to můj první film který je trochu o reinkarnaci.Muž nabourá a umře.Smrti mu to však nekončí.Převtělí se do psa.Najde si kamaráda který je taky pes.Ten se ovšem vážně zraní a umře.Klika tak musí najít svoji rodinu.Věc se mu podaří.Synovy přiroste k srdci.Už zbývají jen dvě věci.Zůstane v rodině ?Potká někdy svého zesnulého psího kamaráda ? To vše se dozvíte v tomto filmu. ()

cherylike 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděla víc jak desetkrát, před více než deseti lety a nechci ho vidět znovu, abych si nezkazila hřejivé vzpomínky, které ve mě zanechal :))) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Pozor na to - dobře si před sledováním přečist o co jde! Na rozdíl od podobných projektů, hraje tento film na mnohem vážnější notu. Roztomilý pejsek se na konci nepromění zpět v zemřelého tatínka - vylečeného ze sobectví. Závěr je naopak nejlepší částí filmu, když už se probrečítek až k němu, rozhodně se to vyplatí a velkoryse zapomenete na srdcervoucí kýče a samoúčelné scénky. Dohromady to funguje. Minimálně jednou. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Stačí pět minut v prostřední části filmu a nebudete se stačit divit, jak vám Fluke bude tlačit na city a snažit se z vás vyždímat alespoň slzavou kapičku...a...uznejme, daří se mu to celkem úspěšně - ono totiž spojení neuvěřitelně smutně koukajícího psa, srdceryvné hudby a osvědčeného schématického scénáře (i když s poněkud originálním rozuzlením...) prostě fungovat musí... Fluke není žádné umění, ale prostě "jen" příjemná podívaná, při níž zaručeně nezůstane jedno oko suché.... ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí film.... Kdykoli se Fluke podíval těmi svými nádhernými kukadly, chtělo se mi brečet.. Jeden z nejroztomilejších a nejněžnějších hafíků, jakého jsem ve filmu viděla. Celý příběh je dramatický, ale taky vtipný a pohodový. Konec filmu je velmi dojemný a smutný, ale zároveň svým způsobem krásný.. Film jsem viděla několikrát, a proto vždy, když na něj narazím znovu, chystám si papírové kapesníky.. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že konec mne docela zaskočil, neboť film směřoval celou dobu očekávaně někam úplně jinam než kam se nakonec dostal. Vcelku příjemná a dojemná pohádka, jež dává i pár věcí člověku na zamyšlenou... ()

Reklama

Reklama