Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student Win Berry pracuje o prázdninách mezi dvěma semestry v jednom luxusním hotelu na pláži v Maine. Tady se setká s atraktivní Mary a zamiluje se do ní. Mladí lidé se vezmou hned poté, co si od Freuda, který odjíždí do Vídně, koupí jeho taneční bar. Vzpomínky na nádherné časy v hotelu u moře však oběma nedají spát. Proto se oba manželé i se svými pěti dětmi nakonec nastěhují do prázdné školní budovy a zbudují z ní jediný hotel ve městě. Tak se zrodí první hotel v New Hampshire. Za nějaký čas dostanou Win a Mary dopis od starého přítele z Vídně, který je zve, aby za ním přijeli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tragikomická dráma plná bizarností, nečakaných dejových zvratov, ľahkej psychológie aj hravej frivolnosti, ktorej dej i striedanie žánrov pripomína detský kaleidoskop. Je to príbeh jednej rodiny, poskladaný z farebných sklíčok, pričom divák sa pozerá každú chvíľu cez iné, ale ani na chvíľu mu nie je dovolené zabudnúť na rodinnú súdržnosť, ktorá všetky sklíčka spája. Aj celkový dojem je trochu roztrieštený a ja sa neviem rozhodnúť, či dať 4* za zaujímavú štúdiu patologických bizarností alebo 3* za priemernú potrhlú čiernu tragikomédiu... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě synonymem promarněné šance. Skvělá předloha skvělého spisovatele a skvělí herci s Jodie v čele, ale výsledek rozplizlý jako palačinka přilepená ke stropu a zhruba stejně stravitelný. Film se vyžívá v přehlídce ujetých situací, aniž by se je pokoušel nějak propojit nebo vysvětlit, a scénář ze všeho nejvíc připomíná splněný domácí slohový úkol snaživého žáka základní školy. ()

Reklama

Nikon 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená totální ujetina. Někomu se možná líbí (a fascinuje ... ) přístup ke smrti, ale mně nestačí jenom říct, že někdo umřel nebo že se zabil. Já bych chtěl taky vědět proč .... S Irvingem to tak je. Jednou napíše genialitu a pak napíše věc, kterou psal buď v lehkém "poblouznění" nebo v ústavu :) .... Jestli tohle někoho pohladí po duši, tak to si fakt neumím představit. Mě to tak akorát rozhodilo .... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek o početné rodině, která vlastní hotel. Sestra chrápe s bráchou, další sourozenec je teplý, pak část rodiny zahyne v letadle , otec ospelne, k tomu mají děsnýho psa. Pak je tu dívka co chodí v medvědí kůži. Prostě slet událostí někdy dost bizardních ,ale poměrně humorných, jindy zase smutných. Film má své kouzlo a dokáže při nejmenším upoutat svou pozornost. ()

sheilla 

všechny recenze uživatele

Knihy Johna Irvinga jsou fantasticke. A neni tomu jinak ani u Hotelu New Hampshire. I kdyz se film nikdy knize nevyrovna, tak musim rici, ze v tomto pripade se to temer povedlo. Nahralo tomu urcite jak hvezdne obsazeni, tak i ruka reziserska ruka Tonyho Richardsona. Lehce bizardni postavy, fascinujici pristup ke smrti (nikdy se to dlouho nerozebira ani prilis netruchli), i kdyz zemre polovina rodiny. A i presto je to krasny pribeh, ktery me pohladil po dusi. Hlavni je se vyhybat otevrenym oknum. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy (1981) Johna Irvinga. Ten později i přes vřelé přijetí původního záměru prohlásil, že se Tony Richardson jeho předlohy držel možná až příliš. (Terva)
  • Jodie Foster, která kvůli roli Frannie Berry odmítla roli Sarah ve filmu Terminátor (1984), později prohlásila, že to byla chyba. (Terva)
  • Rob Lowe si při jedné bojové scéně zlomil nos. (Terva)

Reklama

Reklama