Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student Win Berry pracuje o prázdninách mezi dvěma semestry v jednom luxusním hotelu na pláži v Maine. Tady se setká s atraktivní Mary a zamiluje se do ní. Mladí lidé se vezmou hned poté, co si od Freuda, který odjíždí do Vídně, koupí jeho taneční bar. Vzpomínky na nádherné časy v hotelu u moře však oběma nedají spát. Proto se oba manželé i se svými pěti dětmi nakonec nastěhují do prázdné školní budovy a zbudují z ní jediný hotel ve městě. Tak se zrodí první hotel v New Hampshire. Za nějaký čas dostanou Win a Mary dopis od starého přítele z Vídně, který je zve, aby za ním přijeli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snad by stačilo jedno slovo: bizarní. Irwingovy knihy neznám, jejich filmové zpracování rovněž (vyjma Pravidel moštárny) a u tohoto snímku neustálé spojení sexu, smrti, zvláštních postav, zvláštní rodiny, Freuda i medvěda...bylo zvláštní. Některé scény byly otřesné, jiné směšné, ale pokud to budeme brát jako vyprávění o osudech jedné rodiny v průběhu let, dá se to. Z hereckého obsazení jednoznačně vyčnívá Jodie Foster. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Bordel New Hampshire. Lehce erotické a místy těžce ujeté zpracování Irvingovy knihy. Každopádně jedno ze slabších. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Film podle předlohy mého oblíbeného spisovatele Johna Irvinga a v hlavní roli má oblíbená herečka Jodie Foster a já jsem v rozpacích Tak snad za postelovou scénu a opakovanou větu „ Běž pryč..přijď za hodinu“ to stojí za ***. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nezdařilá adaptace Irvingovy románové předlohy. Jediné co snímek vytahuje alespoň do průměrných kvalitativních vod jsou dobří herci. Po hříchu zde jiný důvod ke sledování Hotelu New Hampshire není. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Víc bych od jakéhokoli Irvinga a jeho zfilmování nikdy nečekal. Tedy: zdánlivě trefné a analytické, ve skutečnosti nic než efektivní, jednoúčelné a důvodně neuchopitelné, ne že by to něčemu až tak vadilo, protože na tenhle film se podívám pouze kvůli trochu rozporuplným pocitům, ale většina asi čeká víc. Avšak vůči jiným zfilmovaným verzím nejrůznějších sourozenců to má tu uměleckou výhodu, že si něříká o většinovou pozornost a chybí většina klasických známek masové podbízivosti. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě synonymem promarněné šance. Skvělá předloha skvělého spisovatele a skvělí herci s Jodie v čele, ale výsledek rozplizlý jako palačinka přilepená ke stropu a zhruba stejně stravitelný. Film se vyžívá v přehlídce ujetých situací, aniž by se je pokoušel nějak propojit nebo vysvětlit, a scénář ze všeho nejvíc připomíná splněný domácí slohový úkol snaživého žáka základní školy. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tragikomická dráma plná bizarností, nečakaných dejových zvratov, ľahkej psychológie aj hravej frivolnosti, ktorej dej i striedanie žánrov pripomína detský kaleidoskop. Je to príbeh jednej rodiny, poskladaný z farebných sklíčok, pričom divák sa pozerá každú chvíľu cez iné, ale ani na chvíľu mu nie je dovolené zabudnúť na rodinnú súdržnosť, ktorá všetky sklíčka spája. Aj celkový dojem je trochu roztrieštený a ja sa neviem rozhodnúť, či dať 4* za zaujímavú štúdiu patologických bizarností alebo 3* za priemernú potrhlú čiernu tragikomédiu... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání. Dávám za tři, možná by si zasloužilo méně. Kniha je vynikající, jak už většina Irvingových knih prostě je. Chápu, že natočit všechny čuňárny, úchylárny a bizarnosti, jak je dokázal spisovatel mistrně popsat, by ve filmu pro běžnou distribuci nebylo možné ( jako to nebylo možné ve Světě podle Garpa). Jenže se nějak vytratil i svérázný humor a rychleschnoucí lepidlo, které drží onu neobvyklou mozaiku pohromadě. Filmový příběh se nějak rozklížil, těžce lapá po dechu, nudí, nešokuje. Jako výpověď o Americe, v protikladu k Evropě, zůstalo vyprávění na půl cestě. Kdo film neviděl, neztrácejte s ním čas a vemte raději do ruky knihu - ta nezklame. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená totální ujetina. Někomu se možná líbí (a fascinuje ... ) přístup ke smrti, ale mně nestačí jenom říct, že někdo umřel nebo že se zabil. Já bych chtěl taky vědět proč .... S Irvingem to tak je. Jednou napíše genialitu a pak napíše věc, kterou psal buď v lehkém "poblouznění" nebo v ústavu :) .... Jestli tohle někoho pohladí po duši, tak to si fakt neumím představit. Mě to tak akorát rozhodilo .... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Knihu Johna Irvinga jsem četl, ale její adaptace se teda vůbec nepovedla. Jediným plusem je asi Jodie Foster, která předvádí výborný výkon.. jinak je ve filmu spoustu věcí špatně. Místy z něj dělají grotesku, což rozhodně není cesta správným směrem, místy až zbytečně "doslova" kopírují scény z knihy - "aby to tam prostě bylo". Vyzdvihl jsem sice Jodie Foster, ale ani zbytek ansámblu nehraje špatně, jen by to chtělo někoho, kdo je fanouškem knihy, má ji několikrát přečtenou a je schopen napsat kvalitní scénář. "Keep passing the open windows." ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tony Richardson mal ten scenár z tých otvorených okien vyhodiť. Totálna fraška, a pritom taká skvelá kniha. Sklamanie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Problém není ve filmu, ale v Irvingově námětu. Dělá si většinu svého vyprávění legraci, nebo je to myšleno smrtelně vážně? Odporná zdechlina psa, bizarní události v rodině včetně znásilnění a tragédie v letadle, snaha nebránit potomkům v sexuálním vzdělávání se byť s kýmkoliv, rakouská "odbočka", naplnění vytouženého incestu... Irving už je prostě takový, a vy se musíte rozhodnout, jestli tohle přijmete anebo to není nic pro vás. Mimochodem, tu knihu jsem četl dlouho před filmem. Dobrý český dabing (Zedníček, Postlerová, Steinmasslová, Michal Dlouhý...) pro ČT 1994. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tom mám myslet. Občas super, občas film přechází do trapnosti. Ale rozhodně originální. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Asi už tenhle film nemůžu úplně objektivně docenit, protože jsem knihu a film zkonzumoval ve velmi krátkém časovém období jednoho týdne. Po shlédnutí filmu jsem měl dojem, že mi někdo do očních nervů napumpoval zhuštěnou a trochu osekanou podobu celé knihy. Ten film se od své knižní předlohy neodchyluje ani v nejmenším. To spolu s vynecháním nebo odsunutím některých momentů do pozadí způsobuje mírnou nepřehlednost a uspěchanost celého děje. Prostě celý film berte jako takovou celkem dobrou upoutávku na opravdu dobrou knihu. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Vcelku zdařilá adaptace románu Johna Irvinga. Myslím, že tento film neokleštil tolik původní knihu jako je tomu u ostatních Irvingových filmových adaptací. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Těm, kteří Irvinga nečtou, to nejspíš musí připadat jako hodně zvláštní film (zvláštní je slabé slovo), ale těm, kteří se na každou jeho novou knihu tetelí nedočkavostí (a jsou na jeho poněkud netradiční poetiku vyprávění a dějové zvraty zvyklí) se film bude nejspíš líbit. I když Irvinovské adaptace jsou vždycky filmařský (a divácký) oříšek. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek o početné rodině, která vlastní hotel. Sestra chrápe s bráchou, další sourozenec je teplý, pak část rodiny zahyne v letadle , otec ospelne, k tomu mají děsnýho psa. Pak je tu dívka co chodí v medvědí kůži. Prostě slet událostí někdy dost bizardních ,ale poměrně humorných, jindy zase smutných. Film má své kouzlo a dokáže při nejmenším upoutat svou pozornost. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetla a už mě ani neláká. Mamka s taťkou, brácha s kamarádem, sestra s násilníkem, brácha se služebnou, sestra s kamarádkou, brácha s kamarádem, medvěd s kamarádem, sestra s bráchou, brácha s kamarádkou… Irving sem, Irving tam, nějak mi to nepřipadá normální. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nikdy nesrovnávám knižní předlohu s filmem, jež je podle jejího motivu natočen (tak nízko jsem neklesla :D :D ). V případě Hotelu New Hampshire a autora, kterého jsem v pubertě četla neustále dokola je ale silná spojitost. Oboje je stejně bizarní :) A to je dobře, jelikož tím si z knihy hodně vzal. Jen v rychlosti - pro člověka, který knihu nečetl a neví, co se tam více skrývá, může film být pouhou slátaninou plnou sexu, zvláštních situací a velice zajímavých rodinných vztahů :) Ale ono to v té knize takto opravdu je :) :) Takže - uhrančivý mladý Rob Lowe :) Skvěle hrající Jodie Foster, medvěd kam se podíváš a takových debat o sexu, že by se z toho pomalu mohl stát lechtivý či zakázaný film :) :) Je to opravdu hodně "šílené", ale v takovém zvláštním duchu :) Každý má nějaký sen a někdo ho chce prostě dosáhnout a někdo jen drží hubu a krok - a to nebyl případ nikoho z této zvláštní rodinky :) :) Rozhodně to není jen tak pro každého, ale tohle je pro mě přesně ten film na deštivé sobotní odpoledne na ČT1, kdy vím, že ho s radostí jen vysílali, ale pak vím, že o pár let později ho již vysílala ČT2 po 22.00 :D :D Příjemnou zábavu :) ()

Reklama

Reklama