Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alvinu Deanovi Sandersovi to nedochází. Neví, proč jeho usvědčení z malé loupeže zmizelo z rejstříku jako mávnutím kouzelného proutku. Neví, proč obdržel 11.500 dolarů kapesného. Netuší, že díky elektronickému implantátu slouží jako vnadidlo pro úskočný vládní plán na dopadení jednoho zabijáka. Pomalu v něm ale začíná klíčit podezření... Alvin se potácí mezi smíchem a hrdinstvím v této briskní a technicky dokonalé akční komedii režiséra Antoina Fuqua. Film je pronikavě břitký, děj žhavý a humor stejně bláznivý jako sám Foxx. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nikterak zvlášť originální, ale plně funkční akční komedie, která překvapivě výrazněji neselhává ani v akci, ani v komice. Viděl bych to tak na tři a půl... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $51miliónovTržby USA $15,325,127Tržby Celosvetovo $15,471,969║ taký ľahký béčkový priestrel, kde je uletení Jamie Foxx v celku fajn a aspoň ako tak vykrýva ten jednoduchý scenár, nejaké tie vtípky tiež újdu ale za ten rozpočet vypadá tá sledovacia technika nanajvýš lacno /40%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naivitou to len tak plieskalo a nepomohli ani vycibrené hi-tech vecičky. Fuqua s Foxxom si to spravili po svojom, byť námet a réžia v iných rukách, viem si to predstaviť inak. Škoda zbytočných černošsko-bratských póz. Stačilo málo a bol by z toho viac než len slušný priemer. 60%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Balancování na hraně průměru nakonec převážil humor Jamieho Foxe. Co se nápadů týče, typicky americké; dáme chlápkoj štěnici a budeme za ním jezdit výletním karavanem. Toho si nikdo nevšimne... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zdařilý akční thriller s ubíhajícím časem stále nabírá zběsilejší tempo. Vedle výborného Jamieho Foxxe zde exceluje v roli záporáka Doug Hutchison. Dynamický mix akce, napětí i humoru si mě získal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu som mal pocit, že sa všetci len učili. Fuqua režírovať, Gilroy písať a Foxx hrať. Pričom ten posledný asi zistil, že sa v podobných úlohách nebude cítiť vo svojej koži. Aby tento nezmyselný námet mohol fungovať, asi by ho musel nakrútiť Tony Scott, keďže sa film snažil ísť v stopách Posledného skauta, aspoň sčasti. Lenže hlášky príliš nefungujú, akcia je priemerná, emócie s únosom ženy a dieťaťa sú nasilu a čo je najhoršie, nemá to žiadnu atmosféru ani vlastnú tvár. Našťastie sa všetci traja hneď v ďalších projektoch zlepšili. 50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nic originálního ani převratného, jen taková svižná nenáročná jednohubka, které nechybí sem tam vydařená akce, sem tam nějaký vtípek či hláška a potěší zlým Davidem Morsem. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy z roku 2000, je to přesně všechno na jedno brdo.. radoby khůl, rychlá kamera, všechna ta vymoženost..bla bla bla.. koho tim krmí? Tohle mělo být asi nepovedený pokračování nepřítele státu nebo co. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Režijní rukopis Antoina Fuquy se mi hodně líbí (zejména kamera, střih, hudba). VNADIDLO je v jeho filmografii sice z těch slabších počinů, ale i tak se v rámci žánru akční-komedie jedná o lehce nadprůměrnou podívanou. Nemalou zásluhu na tom má, v té době nepříliš známý Jamie Foxx v titulní roli. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Co to je sakra garnát??.......... Vrchní vyšetřovatel David Morse jako Edgar Clenteen je krutý a bez citu a po chvilce jsem mu přestal fandit. Mým favoritem se tak stal Jamie Foxx jako Alvin Sanders. Malý zlodějíček s velkým srdcem. Vypadá to, že neumí do pěti počítat, ale nakonec to zvládne. CITÁT - Už mám dobrovolníka........ Alvin má spoustu hlášek, humorných připomínek a tak jsem mu prostě fandil, i když je to zlodějíček krevet, tedy pardon, garnátů. CITÁT - Haló, tady agent 007, potřebuju pomoc!!!........ Film je věnován památce Michaela Kavanagha, irského sportovce, který v současné době pracuje jako finanční poradce pro Royal Liver. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná akční podívaná, která potěší Jamieem Foxxem, který v tu dobu začínal a skvělým úlisným záporákem Dougem Hutchisonem. Hrál tady podobného psychouše jako v Zelené Míli. Co se týče akční stránky, střihu a zvuku, tak je také vše relativně v pořádku. Nicméně je to akčňák, který se nám do paměti nijak významně nevryje. Zkrátka..akční jednohubka, kterou si rozhodně nebudete pouštět každý den. Ale i tak musím říct, že to nebylo špatné. 67% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

The Enemy of the State s Will Smithom bol asi prilis velky kult. A evidentne aj kadekto /Fuqua, Foxx/ sa na tom snazi pekne prizivit. 30 % s odretymi usami ................ ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Komedie, ve stylu Jamieho Foxxe. Těm co připadají tyto komedie laciné ať se nedívají, těm kdo si to úžívají tak ať se kouknou. Ostatní (jako já), kteří se neřadí ani mezi první ani mezi druhou skupinu je "Bait" průměrná komedie, pro kterou nynějších 58% je naprosto přesných... Film ničím moc nepřekvapí a herecké výkony jsou obyčejné. Nevadí se na to kouknout, ale podruhé to vidět už nemusíte. Prostě a zkrátka průměrný televizní celovečerák... 55%. ()

Reklama

Reklama