Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Malý psychopat v podání Macaulaye Culkina (ten podle mě hraje velice přesvědčivě) je v pravdě démonický, příběh kolem něj je vážně zajímavý a dramatický. Celkově se mi zdá, že nemám důvod tomuhle slušnému dílku míň jak 4 hvězdy. (Ano, jsem v dobrém rozmaru, až přestanou drogy působit, možná trochu snížím) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Maculaye Culkina všichni známe jako toho klučinu z filmu Sám doma, kde si ho spousta lidí zamilovala, no, a tady v tomhle filmu ho budou zase nenávidět. Tady totiž hraje bezemočního psychopata. Ten film začne hodně rozvláčně, budování nějaké atmosféry je zde fakt neskutečně pomalé, avšak potom se to rozjede a začne to být dost napínavé, nemluvě o poslední půlhodině, tam jsem fakt měl oči přilepené k obrazovce a doufal jsem, že už toho Henryho někdo zabije. Pravda, mohlo to jít víc do psychologie, ale pak už si snad nemám na co stěžovat. Bylo to napínavé, hlavní hrdina byl sympatický, hlavní záporák byl hajzl a celé to prostě fungovalo tak, jak mělo, takže vůbec nemám problém tomu dát 4*. ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem koukal na tento film s tím, že když tam hraje "ten ze Sám doma" tak že to určitě musí být sranda a označení horor jsem snad ani nechtěl vidět. Jaké bylo mé udivení, když se můj oblíbený herec proměnil v netvora. Dokoukal jsem až do konce a s otevřenou pusou sledoval, jak Macaulay ničí svojí pověst sympatického rošťáka. Velmi dobrý film se zajímavým námětem a mrazivým pocitem bezmoci matky, kterou na konci filmu čeká nejtěžší rozhodnutí v jejím životě. I když, bylo opravdu tak těžké? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašně mě tam vadil soundtrack, kterej je jak z rodinného romantického filmu a vůbec se pro celkové vyznění nehodí. Je fakt, že oproti takovému Orphan je to hodně light thriller a i když je Macaulay tady pěkně zákeřnej spratek, natočeno je to hodně zlehka a nekonfliktně. Až jsem si občas říkal, že film vlastně pořádně neví, čím chce být. Jestli rodinným dramatem nebo mrazivým thrillerem. A tahle rozpolcenost převládá po celou dobu i skrze zmiňovaný soundtrack. Elijah je správně ňuňu a Macaulay zase ideální reklama na antikoncepci. Kluci jsou dobří a toporní jsou až ve vyhroceném závěru, což se dá docela chápat. Každopádně mi ale film z dnešního pohledu přijde už poněkud zastaralý a v porovnání s podobnými novějšími žánrovkami nemá už moc co nabídnout. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Culkin se na tu roli prostě nehodí, má charisma dětského herce vhodné tak maximálně na Sám doma. Zatím co druhá děcká role v podobě E. Wooda je celkem koukatelná. Henry byl doopravdy hrozný zmetek a na svůj věk měl svoje činy celkem dobře promyšlené. Bohužel konec nabral rychlý spád. Dilema na závěr, která má pouze jedno jediné možné rešení není zas tak šokující. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Henryho sourozence Connie a Richarda (ve filmu je Richard jen na fotce), hrají skuteční sourozenci Macaulaye Culkina. (Dartdevil)
  • Film byl původně zakázán pro promítání v britských kinech, protože i navzdory tomu, že se na scénáři pracovalo od 80. let, ve stejném roce, jako byl film dokončen, dva britští chlapci Robert Thompson a Jon Venables unesli a zabili dvouleté dítě jménem James Bulger. Venables byl evidentně silně inspirovaný filmem Dětská hra 3 (1991), zločin nesl stejné poznávací prvky jako ve filmu. Morální panika ze vztahu mezi násilnými filmy a násilím z dětství vedla distributory k cenzuře Dobrého synka. (Nick321)
  • Rozpočet filmu bol približne 17 miliónov amerických dolárov. Z toho bol honorár Macaulaya Culkina (Henry Evans) 5 miliónov a Elijah Wood (Mark Evans) zinkasoval rovný milión. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama