Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Divím se a kaju zároveň, že mi tak dlouho unikal takhle skvělý kousek. Naprosto precizní thriller, nervy drásající atmosféra, opět bezchybný Samuel...V devadesátých letech vznikalo mnoho skvělých subžánrovek tohoto tipu a já, bezprostředně po shlédnutí, nemůžu přijít na moc jmen, minimálně stejně kvalitních jako je tento. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Příběh sice neohromí originalitou: děj je tuctový, námět stokrát omletý a zápletka od začátku do konce předpovídatelná, ale na druhou stranu ani nenudí a svým způsobem má tu výhradu vtáhnout diváka do děje. Na výsledném kladném dojmu má samozřejmě největší podíl hlavní herecká dvojice, která vlastně už sama o sobě zaručuje kvalitu. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

I lehké žánry mají své události. V tomto případě nevídaný souboj o život v nemilosrdném boji s nejbližšími přáteli-bestiemi, jimž je v takovém případě kdokoliv, vybavený slušností a lidstvím, vydán na milost i nemilost. Rozhodování spíše v minutách než v hodinách, zvraty spíše ve vteřinách než v minutách. A - to je nutno zdůraznit - ve filmu zásluhou "černobílého" okamžiku vznikají v tomto žánru výjimečně zárodky a někdy i víc než zárodky celistvých charakterů a osobností; ne schémat, ale živých lidí. Hodnotím-li žánr, nemohu nevzdat v takovém případě nejvyšší úctu i hodnocení. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další z jedinečných krimi thrillerů, se kterými se v 90. letech doslova roztrhl pytel. Byť stopáž přesahuje dvě hodiny, na tempo snímku to nemá žádný vliv, příběh je bleskově rozveden a je radost se na něj koukat. Velkou zásluhu na tom má hlavně Samuel L. Jackson, který je od začátku v centru dění a svým výkonem strhne veškeré sympatie na jeho neprávem obviněnou postavu. Stejně tak Kevin Spacey se svým osobitým a bezchybným přístupem dodává filmu na působivosti. Akční scény a jejich střih je rychlý a úderný a konečné rozuzlení zajímavé a originální. Strčil bych ruku do ohně ještě za pár takových filmů, snad se k nim někdo zase odhodlá.. 85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebylo neobvyklé, když se dříve párkrát do roka objevil v Hollywoodu nějaký ten komorní thriller. Na malém prostoru režisér rozjíždí nervy drásající příběh, který nabírá na obrátkách s každou další minutou. A přesně takový příklad kvalitního thrilleru je Vyjednavač, kde Samuel L. Jackson a Kevin Spacey hrají jednu z jejich nejsilnějších rolí v rámci jejich hereckého portfolia. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Nočné davové scény pred mrakodrapom sa natáčali dve po sebe idúce noci v septembri 1997, približne od 17:00 do 7:00 hod. Kvôli studenému dažďu a vetru mnoho komparzistov počas noci odišlo alebo si vytvorili antagonistické vzťahy s asistentmi produkcie. Keď natáčanie v noci skončilo, len malé percento zostávajúcich komparzistov si reálne prevzali svoje poukážky na jedlo ako odmenu a väčšina utekala čo najskôr domov. (Arsenal83)
  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)
  • Film je z části podložen skutečnou událostí finančního skandálu ze St. Louis z roku 1980. (Conspi)

Reklama

Reklama