Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý thriller, který je víceméně založený na hereckých výkonech dvou hlavních představitelů. A vidět proti sobě stát tak skvělé herce jakými jsou Kevin Spacey a Samuel L. Jackson, je skutečně zážitek. (90%) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pln počáteční nevědomosti z existence Vyjednavače zůstal jsem po jeho skončení sedět s pusou dokořán a s neskonale příjemným příjemným pocitem v těle. Tenhle kousek je velice, ale opravdu velice slušně zmáknuté řemeslo se sympatickou špičkující se ústřední dvojicí a relativně silným scénářem, přesně tak propečený, jak si to přejete. Proč už dnes nikdo netočí takovéhle thrillery...? Klidně bych na ně chodil do zblbnutí... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct nic jiného než že to nemá chybu. Jeden vyjednavač proti druhému, který se snaží prokázat svoji nevinu, válka nervů a diplomacie, strhující výkony Spaceyho i Jacksona, to vše doplněné výbornou hudbou Graema Revella... Pořád je to na 80%, i když už jsem se víckrát přesvědčil, že to pokaždé skončí úplně stejně;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý "středový" thriller, který nesází na drahé akční scény, ale výhradně na charismatické herce a v rámci možností komplexní scénář. 75% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nijak neobjevná a v jistých momentech až příliš klišovitá a vykrádající záležitost. Potenciál rukojmích v mrakodrapu evokuje Smrtonosnou past, ale v tom smyslu, že klaďas stojí na „špatné“ (čili své) straně. Naštěstí nadstandardní režijní pojetí dokáže na dvě hodiny filmového času příjemně usadit do sedačky. Ano, i v Grayově práci by se pár much našlo, zvláště v polovině začne tempo povážlivě kolísat, ale stále se dá hovořit o zručné filmařině. Ke konečnému hodnocení tak snímek táhne výborná herecká sestava. No, opět to ale nejsou všichni. David Morse trpí nevyužitým potenciálem svého „policejního“ charismatu a Samuel L. Jackson podává spíše standart. Avšak naprosto fantastický Kevin Spacey vytáhne z bahna i tu nejnudnější scénu, vdechne život i tomu nejsuššímu monologu či dialogu a vůbec, je to právě on, kdo dělá z Vyjednavače to co ve skutečnosti vlastně není a to je nadstandardní akční thriller, kde místo zbraní hrají prim vysílačky a telefon a kde o napětí není nouze ani na minutu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebylo neobvyklé, když se dříve párkrát do roka objevil v Hollywoodu nějaký ten komorní thriller. Na malém prostoru režisér rozjíždí nervy drásající příběh, který nabírá na obrátkách s každou další minutou. A přesně takový příklad kvalitního thrilleru je Vyjednavač, kde Samuel L. Jackson a Kevin Spacey hrají jednu z jejich nejsilnějších rolí v rámci jejich hereckého portfolia. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $44,547,681Tržby Celosvetovo $66,300,000║ Strhujúci thriller s výborným obsadeným. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá hra, o tom kdo má pravdu. Nic v tomto filmu nechybí a nic nepřebývá. Pořádný thriller s výborným hereckým obsazením. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech thrilleru po jejichz sledovani si clovek muze rici – ano takto by to klidne mohlo byt. Film bez prehaneho akcneni a patosu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Napínavý inteligentní thiller stojící na souboji intelektů i intuice výtečného dua Spacey/Jackson. A především pak na skvostných dialozích. Napínavé, strhující, netradiční a charaktery "nečernobílé". Výtečná záležitost i poněkolikáté. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní Vyjednávací Film! Samuel el Jackson a Kevin Spacey předvádějí neuvěřitelnÉ Herecké Výkony!! Film jsem viděl 4x.. A nadšení po celý film při každém shlédnutí! Skvělý zážitek!:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najlepší vyjednávač v meste (Samuel L. Jackson) je falošne obvinený zo zločinu a keď vidí, že ho všetci opúšťajú, unesie všetkých, ktorí ho do toho potencionálne mohli namočiť a žiada komunikovať s druhým najlepším vyjednávačom v meste (Kevin Spacey), aby to vyšetril. TO je nápad! Bola to skrátka doba, kedy F. Gary Gray nenakrúcal veci typu LÚPEŽE PO TALIANSKY, BUĎ COOL alebo KOKAÍNOVÝ KARTEL, ale nádherne budoval tiesnivo napínavú atmosféru, špičkovo pracoval s hercami (ďalej ešte Paul Giamatti, John Spencer, J.T. Walsh, David Morse či Ron Rifkin) a akčné vsuvky mu nerobili problémy. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, ktorý jednoznačne potiahli Spacey a Jackson. Dovolím si tvrdiť, že bez nich by to bol šedivý priemer. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodnotím bezprostředně po shlédnutí a musím říct, že to byl nářez. Velmi povedený thriller o policejním vyjednavači, na kterého chtěli jeho dlouholetí spolupracovníci hodit vraždu a krádež peněz. Špičkové výkony dua Spacey a Jackson. Vynikající thriller, který vřele doporučuji...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co dělaj chlapi jako Vy, když neukecávaj chlapy jako jsem já?" Vždycky jsem si myslel, že není možný natočit vynikající thriller, jehož věrohodnost je totálně závislá na tom, zda dva herci dokážou udržet napětí posílaný po telefonní šňůře. Policejní vyjednávači Danny s Chrisem to však dokázali, sehnali si k tomu skvělý nahrávače a já se musím přiznat, že scénu, kdy Danny trénuje Farleyho z pravidel vyjednávání, považuju za jednu z nejlepších, jakou jsem ve filmu viděl. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála thrillerů, který bych se nebál nazvat inteligentní. Herecký souboj Jackson-Spacey je vyloženě lahůdkový. Filmu s takovou "výbavou" člověk promine i nějaké to klišé... ()

Reklama

Reklama