Reklama

Reklama

Chaplin pod pantoflem

  • USA Mabel's Married Life

Obsahy(1)

Manžel (Charlie Chaplin) odchází z baru a vidí svou ženu Mabel (Mabel Normand) na lavičce v parku ve společnosti cizího muže. Dojde k potyčce, po níž se rozčilený manžel vrací do baru, zatímco Mabel kupuje v obchodě se sportovním zbožím boxovací figurínu ve tvaru muže. Po návratu domů opilý manžel vidí místo figuríny milence své ženy a začne se prát, ale nad závažím v nohách boxerského nářadí nemůže vyhrát. (curil)

(více)

Recenze (13)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Chaplin jako poněkud vysílený manžel - v hlavní roli žárlivost, kdy Charlie, zpiv se pod obraz, žárlí dokonce i na navlečenou figurínu. Ústředním gagem snímku má být právě hbité vracení ran pružné figuríny. Na Chaplina slabý průměr. Z jeho začátků ale ještě celkem zajímavé a "komplikované". ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ve své době nejvíc ze všech Chaplinů závisí tenhle přímo na hraní postav, protože v něm není mnoho velkých rvaček a prvoplánových gagů. A pro mě je to velké plus, protože Chaplin i Normandová to zvládají velmi dobře... ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tieto Charlieho začiatky v Keystone sú na velikána jeho druhu väčšinou dosť chabé, bez nápadu a takmer bez humoru. Ani táto groteska s veľmi divným "príbehom" nie je výnimkou a nezachraňuje ju ani sympatická Mabel Normand v role Charlieho manželky. Charlie tu v kuse nasáva, neustále sa niekto baví na jeho účet, hlavne jedna obluda, ktorá obťažuje aj jeho manželku. Pokusy o humor sú skôr také rozpačité a pri opakovanom pozretí som sa nebavil už ani na opakujúcom sa vtipe s figurínou, takže znižujem hodnotenie z 3 na 2 hviezdičky. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Charlie žárlí na svou ženu, protože si splete boxovacího panáka se skutečným člověkem, a pokládá ho za manželčina milence. Chvíli do něj legračně boxuje manželka, chvíli Charlie. A to je tak vše. Stejně jako jiné rané chaplinovky, i tato postrádá dobrý příběh, a bohužel i dobré nápady. Jedna z mnoha. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Mabelin manželský život lze podezírat ze snahy o zintenzivnění průtoku dějové linky. Charlie Chaplin využívá tanec opilců, temperament žárlivosti a zdivočelou bujnost k dalšímu defilé humorné filmové zábavy tehdejší doby. Manželský kouř vášně vzbuzuje zvýšený zájem zvědavosti, alkohol je vzpruhou i vysvobozením a hlavní předností muže je prokazování mužnosti. Vedle Charlieho zaujme jeho manželka Mabel (Mabel Normand), sebejistý a neurvale hrubiánský svůdce žen (Mack Swain), jeho znepokojená manželka (Eva Nelson), či největší křikloun baru (Hank Mann). Mabelin manželský život alias Chaplin pod pantoflem možná upoutá strukturou, ale zatím nepřesvědčí o budoucím vývoji dosud velmi mladého tvůrce. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama