Reklama

Reklama

Chaplin pod pantoflem

  • USA Mabel's Married Life

Obsahy(1)

Manžel (Charlie Chaplin) odchází z baru a vidí svou ženu Mabel (Mabel Normand) na lavičce v parku ve společnosti cizího muže. Dojde k potyčce, po níž se rozčilený manžel vrací do baru, zatímco Mabel kupuje v obchodě se sportovním zbožím boxovací figurínu ve tvaru muže. Po návratu domů opilý manžel vidí místo figuríny milence své ženy a začne se prát, ale nad závažím v nohách boxerského nářadí nemůže vyhrát. (curil)

(více)

Recenze (13)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ve své době nejvíc ze všech Chaplinů závisí tenhle přímo na hraní postav, protože v něm není mnoho velkých rvaček a prvoplánových gagů. A pro mě je to velké plus, protože Chaplin i Normandová to zvládají velmi dobře... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Chaplin jako poněkud vysílený manžel - v hlavní roli žárlivost, kdy Charlie, zpiv se pod obraz, žárlí dokonce i na navlečenou figurínu. Ústředním gagem snímku má být právě hbité vracení ran pružné figuríny. Na Chaplina slabý průměr. Z jeho začátků ale ještě celkem zajímavé a "komplikované". ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že se to bez potíží neobejde. Ale takhle se chovat k ženě, kterou si vzal dobrovolně, tak to je trochu moc.***(3.12.2010) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Chaplinova němá groteska, ze které nejvíce vyčnívá gag "souboje" herců s boxující figurínou. Nic víc - nic míň! Ale i tak stojí za zhlédnutí. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Charlie žárlí na svou ženu, protože si splete boxovacího panáka se skutečným člověkem, a pokládá ho za manželčina milence. Chvíli do něj legračně boxuje manželka, chvíli Charlie. A to je tak vše. Stejně jako jiné rané chaplinovky, i tato postrádá dobrý příběh, a bohužel i dobré nápady. Jedna z mnoha. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Mabelin manželský život lze podezírat ze snahy o zintenzivnění průtoku dějové linky. Charlie Chaplin využívá tanec opilců, temperament žárlivosti a zdivočelou bujnost k dalšímu defilé humorné filmové zábavy tehdejší doby. Manželský kouř vášně vzbuzuje zvýšený zájem zvědavosti, alkohol je vzpruhou i vysvobozením a hlavní předností muže je prokazování mužnosti. Vedle Charlieho zaujme jeho manželka Mabel (Mabel Normand), sebejistý a neurvale hrubiánský svůdce žen (Mack Swain), jeho znepokojená manželka (Eva Nelson), či největší křikloun baru (Hank Mann). Mabelin manželský život alias Chaplin pod pantoflem možná upoutá strukturou, ale zatím nepřesvědčí o budoucím vývoji dosud velmi mladého tvůrce. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Když je hlavní hvězda opilá, tak to nemusí být úplně špatné. Vtipy se tentokrát vyvedly nadstandartně, nejvíce zajímavá byla scéna s panákem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jedna zo slabších chaplinoviek. Príprava na súboj s figurínou bola celkom dobrá, ale samotný súboj mohol byť o niečo lepšie premyslený a dve osoby pri tom nedokázali vyprodukovať dostatok vtipu. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tieto Charlieho začiatky v Keystone sú na velikána jeho druhu väčšinou dosť chabé, bez nápadu a takmer bez humoru. Ani táto groteska s veľmi divným "príbehom" nie je výnimkou a nezachraňuje ju ani sympatická Mabel Normand v role Charlieho manželky. Charlie tu v kuse nasáva, neustále sa niekto baví na jeho účet, hlavne jedna obluda, ktorá obťažuje aj jeho manželku. Pokusy o humor sú skôr také rozpačité a pri opakovanom pozretí som sa nebavil už ani na opakujúcom sa vtipe s figurínou, takže znižujem hodnotenie z 3 na 2 hviezdičky. ()

Reklama

Reklama