Reklama

Reklama

Liang ge zhi neng huo yi ge

  • Hongkong 兩個只能活一個 (více)

Obsahy(1)

Mo (Takeshi Kaneshiro) je beznadějný samotář, ztroskotanec, psanec, zakřiknutý a šikanovaný ve všech směrech. Jenomže bohužel je tak zdeptaný, že místa, kde se mu dostává tolik příkoří, ani nedokáže opustit, ba naopak se tam ještě sám vrátí. Jednoho dne se ale dočká, potká dívku (Carman Lee), která je stejný outsider jako on sám a celý život rovněž hledá někoho, kdo by jí porozuměl. Jako by to byl záměr vyšší moci, mladí lidé si začnou budovat svůj vlastní malý svět, do kterého jim žádný uzurpátor nemůže. (Morien)

(více)

Recenze (3)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Při sledování snímku mě napadlo, že tvůrci Milkyway (To, Wai, Yau) jsou něco jako Coeni v USA. The Odd One Dies je žánrový snímek, ale má svá vlastní pravidla, kterým ovšem jeho tradice podkopává (ironie v ztvárňování typických postav, vypointování situací, obvyklé motivace převrácené naruby apod.). Rozhodně jde o originální počin, i když jedničkou pro svérázné ztvárnění gangsterského světa je pro mě stejně starý Made in Hong Kong. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Prvotina Patricka Yaua a jeden z prvních filmů produkční společnosti Johnnieho Toa Milky Way Image. Zdejší obsah ignorujte, ten je docela mimo. Mo je prostě naprosto nihilistický hrdina, který za celý film pronese pouze pár slov, myslím, že zdeptanost rozhodně není správné vysvětlení motivace jeho činů. Celý film se točí kolem né moc dobře placeného kontraktu na zabití jakéhosi thajce, který Mo přijme spíš, aby si získal jméno. Pak ovšem vyhraje balík peněz v herně a tudíž se snaží sehnat někoho, kdo by tu zakázku převzal, neb vykroutit už se z ní nelze. Z propuštěného trestance z pevniny se ovšem vyklube žena a zbytek filmu už se točí kolem proměn jejich vzájemného vztahu, vztahů k ostatním lidem a k oné zabijácké zakázce.____ Scénař psal Wai Ka-Fai a jsou z něho cítit typické motivy a prvky filmů od Milky Way - významná role náhody, propracované charaktery, jejichž vztahy nesou celý film, zacyklenost snímku... Celý film se odehrává v noci, je pečlivě nasnímaný a tónovaný v červených a modrých barvách - myslím že se tu dost odráží fakt, že je natočen v roce 1997, tedy v roce předání Hongkongu Číně. Na konci sice čeká příslib naděje, ale propracovat se k němu je opravdu bolestné. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama