Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

cross 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl Returner nefalšovaný filmový odpad.... Uhozený příběh nad kterým vám bude rozum stát (opravdu má mafie v Japonsku neomezený vliv a destrukce vládních úřadů se obejde bez pozornosti armády či vlády samotné? To jsou drobnosti které mi opravdu vadí a iritují mě...), přílišná stylizace některých postav, hudba vykrádající dokonce hudebního zloděje Hornera a spousta dalších a dalších drobností, které ve výsledku znemožňují film vůbec dokoukat... *1/2 za pár efektních scén a kvalitní technické zpracování.... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí jednoznačná vykrádačka všech myslitelných sci-fi akčních filmů, které měli co do činění s likvidací lidstva. Napodruhé, je to stále prvoplánovitě a zbytečně přestylizovaná (teď mám na mysli ty "vlající obleky" a hodně drsné oblečení a postavy, divil jsem se, že nikdo nezabil svoji rodinu kvůli 1 Yenu :-)) hříčka s časem. Přesto se nedá vzít snaha Yamazakiho o zajímavý film, který snoubí velmi mnoho efektů, cestování časem a "povahu lidstva". Nějaké plusy se proto najdou, ale ve výsledku převládá pocit, že Takashi Yamazaki viděl hodně scifi filmů posledních let a natočil menší mix mezi nimi a svým "trikovým a cool" pohledem na problematiku lidstva ohroženého cizí entitou. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Takmer nestráviteľný japonský sci-fi guláš, na ktorom je originálny len záporák s na blond odfarbenými vlasmi... Nie, počkať, ten je tiež v KAŽDOM japonskom filme. Nevadilo by mi, že tam pomiešali Terminátora, E.T., Blízke stretnutia, Leona, Matrix a ďalších asi 50 akčných a sci-fi filmov, keby to malo nadhľad a šmrnc. Bohužiaľ, nestalo sa. Je to upachtené a celý čas sa to potkýna o vlastné nohy. Pre mňa ďalší dôkaz silnej precenenosti ázijskej kinematografie, ktorá mi čoraz viac lezie na nervy svojou ľahko priehľadnou snahou nahradiť bizarnosťou skutočne kvalitné príbehy. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Tak hloupoučký film člověk jen tak neuvidí. Pokud by to vše bylo bráno v nadsázce, budiž. Jako sci-fi komedii bych tohle zkousnul, ale tvůrci to celé i přes rádobyvtipné pošťuchování obou hlavních postav berou hrozně vážně. Námět vykrádá všechno možné, ale mohl by se na něm postavit slušný příběh. Ovšem to by musel být úplně jinak vyprávěný. Takhle film působí jako nechtěná parodie sebe sama. Což je škoda už jen kvůli dvojici sympatických ústředních postav, zajímavé výpravě, kameře i vcelku propracovaným akčním sekvencím. Pokud by člověk nevnímal děj, tak se na to opravdu hezky kouká. Ale to je na téměř dvě hodiny snímku málo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to futuristický sci-fi /akčný / dobrodružný film. Je pravda, že si to vzalo veľa inšpirácie z Matrixu, Terminátora, Dňa nezávislosti, ET, Predátora a pravdepodobne niekoľkých ďalších filmov, ktoré som si nevšimol. Vyzerá to však skôr ako pocta filmom, než lenivý podvod, keďže so zdrojovým materiálom zaobchádza s rešpektom, ktorý si vyžaduje. Dej je jednoduchý a dobrý, silne si požičiava z Terminátora, ale dáva mu trochu šmrnc, ktorý je dosť zaujímavý. Sci-fi časť filmu je celkom dobrá. Špeciálne efekty dokonale zapadá do živej akcie, bez toho, aby v ktoromkoľvek bode filmu vyzerala nevhodne. Akčné sekvencie sú fantastické, iste akcia je často silne inšpirovaná filmami ako Matrix, ale darí sa im to celkom dobre. Niektoré sekvencie vo vás vyvolávajú túžbu po viac. Herecké výkony sú celkom dobré. 7/10 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama