Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V nedaleké budoucnosti dojde k invazi mimozemšťanů ve snaze vyhladit lidskou rasu. A tak  z budoucnosti přicestuje mladá dívka, aby tomu včas zabránila. Japonská směs sci-fi a akce, v mnohých scénách připomínající známý 'manga komiks', se snaží seč může, avšak přesto má problém pevně držet pohromadě. Námětově se nejedná o nic originálního. Snaha napodobit hollywoodské trháky je víc než znatelná, takže můžeme vidět doslova do očí bijící odkazy na snímky 'Matrix', 'Terminátor', E.T. Mimozemšťan, Den nezávislosti, a mnohé další.  Děj už tak plnohodnotný není, takže se velice často stává, že to v rámci vývoje děje dosti zaskřípe. Nejvíce zabolí vynucování vztahu mezi hlavními představiteli, tedy dívkou Milly a zabijákem Miyamotou, který jí pomáhá. Když dívka velmi často vyznívá jako otravné dítě, nemůže to prostě fungovat. Příběh je vůbec málo promyšlený a patřičně scenáristiky zpracovaný. Co má správně vyznít, nevyzní a co má být, prostě není. A tak ani citová stránka věci nedokáže navodit tu správnou atmosféru. Jedná se tedy o japonský sci-fi zářez nevalné kvality, který ve snaze být něčím naprosto ztrácí veškerý svůj um. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Slušný příběh, cestování v čase, do toho mimozemšťani, akce, zloduch, co chce ovládnout svět a trojka ohromně sympatických hlavních hrdinů, to mě na tomhle filmu bavilo. Ano všechno tu tak nějak už bylo, ale přesto je to dobrý film a zábavný film, hrdinové nejsou nadčlověci, romantika je u jen tak naznačená, závěr je velmi hezký. Mně se to moc líbilo. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Ke kladům tohoto filmu patří dobrý střih, který mi několikrát připomněl soušasné práce Tonnyho Scotta (Man on fire, Hire: Beat the Devil) a , docela kvalitní herecké výkony, z nichž nejlepší rozhodně podává představitelka dívky Milly. Autorům se také párkrát daří vykouzlit vtipné i dojemné scénky, podobně jako to dělal v Honkogu třeba John Woo (a hlavní hrdina, i přes naprosto odlišné tělesné proporce, mi někdy připomínal Chow Yun Fata). Triky jsou taky docela slušné, rozhodně jsou na úrovni hollywoodských sci-fi, ne sice jako Star wars, ale lepší než třeba Riddick. Nebýt toho, čemu se budu věnovat v dalších řádcíh, byl by to velice slušný snímek. Největší slabinou je scénář. A nejde ani tak o naivní dialogy, které přeci jen k asijským akčním filmům tak nějak patří (a povyšují je často nad ty hollywoodské). Jde o to, že Returner maximálně vykrádá tolik slavných amerických filmů, že ho nelze považovat za nápaditý, natož originální. Takže, kdo tyto filmy neviděl, Returner mu bude připadat jako něco naprosto přelomového. Jelikož se ale jedná o filmy notoricky známé, nedovedu si představit, že by si to někdo myslel... Teď tedy začnu s výčtem věcí, kterých jsem si všiml...jelikož se bude v podstatě jednat o spoilery, kdo nechce, nechť nepokračuje... Terminátor - hlavní zápletka o někom, kdo se vydá z budoucí války zpět v čase, aby jí zabránil. Star wars - laserpaly a mimozemští roboti (zevnitř ovládaní těmi e.t.), kteří se dost podobají robotům z Episody I.... Predator - tvář oněch robotů se podobá masce predátora. Matrix - zpomalený záběr jak hrdina uhýbá před kulkami, jeho dlouhý kožený kabát. A nakonec Návrat do budoucnosti - to když hrdince začne mizet ruka a ona se začne vytrácet ze současnosti... V podstatě všechny tyto prvky by se dali považovat za pouhou shudu okolností...to, co mě přesvědčilo o jakémsi mně záhadném autorském záměru (i když, tím záměrem je asi snaha vidělat) byli téměř identičtí mimozemšťané jako v E.T.(mají protáhlejší hlavu a jsou nepatrně menší) , kteří říkají "chci domů" a zdvihají přitom svítící prsty... Tak nevím, co napsat na závěr. Jedná se o zručně natočený film, který v podstatě némá žádný význam sledovat, jelikož PŘESNĚ to samé už někde bylo. Zábavné to ale je, ne že ne... jen kdyby se to tak nesnažilo napodobovat. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to futuristický sci-fi /akčný / dobrodružný film. Je pravda, že si to vzalo veľa inšpirácie z Matrixu, Terminátora, Dňa nezávislosti, ET, Predátora a pravdepodobne niekoľkých ďalších filmov, ktoré som si nevšimol. Vyzerá to však skôr ako pocta filmom, než lenivý podvod, keďže so zdrojovým materiálom zaobchádza s rešpektom, ktorý si vyžaduje. Dej je jednoduchý a dobrý, silne si požičiava z Terminátora, ale dáva mu trochu šmrnc, ktorý je dosť zaujímavý. Sci-fi časť filmu je celkom dobrá. Špeciálne efekty dokonale zapadá do živej akcie, bez toho, aby v ktoromkoľvek bode filmu vyzerala nevhodne. Akčné sekvencie sú fantastické, iste akcia je často silne inšpirovaná filmami ako Matrix, ale darí sa im to celkom dobre. Niektoré sekvencie vo vás vyvolávajú túžbu po viac. Herecké výkony sú celkom dobré. 7/10 ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, jeden 15-letý, ne-li mladší Japonský milovník amerických filmů shlédl Terminátora, Matrixe a další klasiky, napsal jeho věku přiměřený prosťounký scénář a - světe div se - ten byl zfilmován. Neinvenční režií, solidními nákladnými efekty a "herci", o jejichž talentu nepochybují snad jen oni sami... Když se na tohle díváte jako na parodii, tak vás to pobaví, jenomže to by jako parodie muselo být bráno. Bohužel - autoři to myslí zcela vážně. Tolik prostředků do takového prostinkého scénáře bez zrníčka originality - koho to proboha napadlo? Horší věc jsem neviděl roky, protože si vybírám kvalitu, ale i přesto do ní občas proklouzne něco... takového. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama