Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Takmer nestráviteľný japonský sci-fi guláš, na ktorom je originálny len záporák s na blond odfarbenými vlasmi... Nie, počkať, ten je tiež v KAŽDOM japonskom filme. Nevadilo by mi, že tam pomiešali Terminátora, E.T., Blízke stretnutia, Leona, Matrix a ďalších asi 50 akčných a sci-fi filmov, keby to malo nadhľad a šmrnc. Bohužiaľ, nestalo sa. Je to upachtené a celý čas sa to potkýna o vlastné nohy. Pre mňa ďalší dôkaz silnej precenenosti ázijskej kinematografie, ktorá mi čoraz viac lezie na nervy svojou ľahko priehľadnou snahou nahradiť bizarnosťou skutočne kvalitné príbehy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomto neobvyklém filmu se poprvé setkávám se stylem CyberPunk, který je tolik význačný pro asijský svět a tak ho také vnímám. Krom toho, když nebudu brát v potaz, že to je bláznivina nejvyššího kalibru a obdobně na tom je se scénami, které vykrádá z filmů jak na běžícím páse a hlavně se podepisuje na Matrixu, docela dobře se pokochám japonským pohledem na svět a jeho pradávný osud. Krom toho jsou na tom dobře také vizuální efekty, které se vydařili skvěle a přidávají filmu nový náznak průzračného světla. Nebýt jich, nevím proč bych se u filmu vůbec držel. Osud světa je totiž natočen opravdu skvělým barevným i když krapet načichlým dojmem americké produkce. Co naplat, zábava na dobu hodiny a 3/4 to byla solidní i když krapet vyjetá z kolejí dnešních fantasyfuture záležitostí. Ale která je taková, jako tato. -- Ta babka nic neřekne - Tak jestli nic neřekne tak ji trošku ubližuj, na tyhle báby se musí tvrdě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí jednoznačná vykrádačka všech myslitelných sci-fi akčních filmů, které měli co do činění s likvidací lidstva. Napodruhé, je to stále prvoplánovitě a zbytečně přestylizovaná (teď mám na mysli ty "vlající obleky" a hodně drsné oblečení a postavy, divil jsem se, že nikdo nezabil svoji rodinu kvůli 1 Yenu :-)) hříčka s časem. Přesto se nedá vzít snaha Yamazakiho o zajímavý film, který snoubí velmi mnoho efektů, cestování časem a "povahu lidstva". Nějaké plusy se proto najdou, ale ve výsledku převládá pocit, že Takashi Yamazaki viděl hodně scifi filmů posledních let a natočil menší mix mezi nimi a svým "trikovým a cool" pohledem na problematiku lidstva ohroženého cizí entitou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Japonská blbárna při které se dá dobře relaxovat. Je tam fakt roztomilej ufon a ústřední duo jsou sympaťáci. Je dobře, že tomu nechybí nadhled, ale stejně mi ten scénář občas přišel celkem debilní. Možná to bylo dabingem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z variaci na tema zniceneho sveta, ktery muze zachranit jen malej pocet osob. Sice to vykrada kde co, ale prislo mi, ze reziser chtel spis udelat jakousi poctu vykradanym filmu. Nikoho neprekvapi, ze to vykrada veci typu Matrix, precejen to zpomalovani je ted skoro v kazdym akcnim filmu, ale to, ze to bude vykradat i veci jako E.T. a Pretty woman sem fakt necekal. Ze vseho nejvic se mi libily sceny z budoucnosti, ty proste nemeli chybu, jen je skoda, ze nich tam nebylo vic. Herce sice neznam, ale predvedli celkem slusnej vykon a hlavni zaporak byl fakt cool. Mistama mi to prislo az skoro jako komiksovej film nebo anime. I pres naprostou absenci originality jsem se ale dobre bavil, protoze tam kde selhal scenar to vynahradila akce, skvela hudba a docela slusny triky. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Slušný příběh, cestování v čase, do toho mimozemšťani, akce, zloduch, co chce ovládnout svět a trojka ohromně sympatických hlavních hrdinů, to mě na tomhle filmu bavilo. Ano všechno tu tak nějak už bylo, ale přesto je to dobrý film a zábavný film, hrdinové nejsou nadčlověci, romantika je u jen tak naznačená, závěr je velmi hezký. Mně se to moc líbilo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pěkný příklad toho, že i Země vycházejícího slunce má svého Emmericha, pro kterého žádné klišé není dost ohrané a žádný americký sci-fi hit nedotknutelný. Kdyby to celé bylo o půl hodiny kratší, vůbec bych se nezlobil. Je to strašně hloupé, ale svým způsobem i roztomilé. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že tenhle film je jedna velká krádež, ale aspoň si tvůrci uměli vybrat dobrý filmy a dobrý vychytávky který obšlehli. Většinu toho vzali z Matrixu a myslim, že to tý akci jenom prospělo, všechno to zpomalování, vyhýbání kulkám a spousta dalšího spestřilo akci a udělalo z toho něco víc než jenom obyčejnej akčňák. Tohle všechno naneštěstí vynahradí dost slabej scénář, kterej je někdy až trapnej a je velmi lehce předvídatelnej. Další věc co se mi moc nelíbila, jsou efekty, né že by byly nějak hrozný, ale je vidět že to neni nejvyšší kvalita, ale to se dá celkem s klidem skousnout. U tohohle se prostě musí vypnout a sledovat skvělou akci ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film z japonskej produkcie. Má výborný príbeh o dievčati z budúcnosti, v ktorej je náš svet zdevastovaný kvôli útoku mimozemšťanov a tak posledné zvyšky odporu vytvoria stroj času, ktorým sa dievča dostane do súčasnosti, kde má tejto vojne zabrániť. Pre to je ale potrebné nájsť mimozemšťana, ktorý tu havaroval a spojí sa s mužom, ktorý sa živí zabíjaním mafiánov. Tento príbeh nie je prakticky v ničom originálny, čerpá z množstva známych amerických filmov, ale táto kombinácia je vytvorená veľmi dobre, tak mi to moc neprekáža. A navyše je ešte pridaný prvok japonskej mafie s veľkým vplyvom. Akcie tu nie je až tak veľa, ale som s ńou dosť spokojný. Tvoria ju hlavne výborné prestrelky, v ktorých nechýba ani bullettime. Najviac sa mi páči celé akčné finále v továrni, úvod na lodi alebo niekoľko výborných akčných prvkov ako výbuch idúceho auta pred hlavným duom. Pochváliť musím aj všetky scény z budúcnosti. Vizuálne na mńa film pôsobí veľmi dobre, je tu dobrá kamera aj strih, celkom slušné efekty, hlavne transformácie lietadiel ma zaujali a ani rozpočet určite nebol najmenší. Som tu dosť spokojný aj so záverom, ktorý tiež nie je práve najoriginálnejší, ale iný by som tu ani nechcel. Postavám tu tiež nemám čo vytknúť, hlavné duo funguje dobre a poteší aj šéf mafie ako hlavný záporák. Ja som s týmto filmom dosť spokojný, ale je samozrejme nutné ho brať ako samostatný celok a nie kombináciu iných úspešných filmov a potom sa dá dobre vychutnať. 75% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka terminátora - dej, M:I-2 - scéna otočky na motorke, matrixu - dlhé plášte, okuliare. Ale čo už, je to zaujímavé, ázijsky iné, naviac s jedným vyšinutým záporákom, kto má rád tieto filmy bude myslím celkom spokojný. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

No...Jeden z mála asijských filmových výtvorů, na které jsem si udělal čas. Ale stačí na to, abych měl jakýsi obrázek o (v tomto případě) japonských sci-fi filmech. Tím však nechci říct, že takové filmy naprosto zavrhuju a nikomu je nedoporučuju, to určitě ne. Co do akčnosti svůj úkol svým způsobem splňuje, efekty též nejsou přeplácané a přitom můžou soupeřit s těmi americkými, smysl pro zahrávání si s časovou kontinuitou a všemi věcmi o budocnosti a cestováni v čase tvůrci taky ještě mají, ale ten příběh - s tím je to horší. Zdálo se mi, že byl plný zvratů, které na kvalitě celého filmu hodně ubíraly - především ke konci, kdy se zdálo že jeden z hlavních hrdinů zemře, ale měl onu "železnou deštičku", do které se kulka s naivní přesností trefila. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Opravdu pitomý pokus o sci-fi v podání jindy bezchybné japonské kinematografie. Po pár minutách jsem zíval jak po Rohypnolu a jen tak tak, že jsem neusnul. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Jak je zde mockrát psáno, je to neskutečná vykrádačka všeho možnýho. Je to ale roztomilá vykrádačka, vizuálně vydařená vykrádačka, vykrádačka, které nechybí nadhled, příjemní hrdinové, ani slušná akce... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tady je úplně všechno - Terminátor, ET-mimozeměťan, i Matrix. Ale kupodivu to docela funguje, béčková zápletka a nedostatek originality smrdí jen ze začátku, a brzy je zastíní velmi slušně natočená akce a na béčkové poměry hodně dobrá výprava a kamera. Jen s tím "cyberpunkem", který tu je dole v komentářích zmiňován, to nemá absolutně nic společného. Maximálně tak se to občas vizuálem snaží tvářit trošku neo-noirově. 7/10 ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Uplne chapu, ze vetsina vidi v tomhle akcnim sci-fi hlavne preplacanou vykradacku a i ja jen tezce nesu tolikrat znovu provazrene pribehove i "cool" bojove klise. Nadruhou stranu dvojice hlavnich hrdinu je mi tolik sympaticka a i posledni tretina filmu me docela dost bavila. Takze 75% nakonec. Je zajimave kam se tvurce po tech letech rezisersky dopracoval. ()

Reklama

Reklama