Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

cross 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl Returner nefalšovaný filmový odpad.... Uhozený příběh nad kterým vám bude rozum stát (opravdu má mafie v Japonsku neomezený vliv a destrukce vládních úřadů se obejde bez pozornosti armády či vlády samotné? To jsou drobnosti které mi opravdu vadí a iritují mě...), přílišná stylizace některých postav, hudba vykrádající dokonce hudebního zloděje Hornera a spousta dalších a dalších drobností, které ve výsledku znemožňují film vůbec dokoukat... *1/2 za pár efektních scén a kvalitní technické zpracování.... ()

AGO 

všechny recenze uživatele

Mimozemšťania, zánik ľudstva, cestovanie časom, matrix efekty a zopár odkazov na Mission Impossible 2. Ak to dáte do rozprávkového obalu spolu s dobrými hercami a peknou réžiou, vznikne Returner. Je to šialené, detinské, ale dobre sa na to pozerá. Nebyť zlého hudobného doprovodu a niekoľkých pasáží, akoby vystrihnutých z dievčenských romantických filmov (scéna s obliekaním), mohlo sa hodnotenie vyšplhať vyššie. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že tenhle film je jedna velká krádež, ale aspoň si tvůrci uměli vybrat dobrý filmy a dobrý vychytávky který obšlehli. Většinu toho vzali z Matrixu a myslim, že to tý akci jenom prospělo, všechno to zpomalování, vyhýbání kulkám a spousta dalšího spestřilo akci a udělalo z toho něco víc než jenom obyčejnej akčňák. Tohle všechno naneštěstí vynahradí dost slabej scénář, kterej je někdy až trapnej a je velmi lehce předvídatelnej. Další věc co se mi moc nelíbila, jsou efekty, né že by byly nějak hrozný, ale je vidět že to neni nejvyšší kvalita, ale to se dá celkem s klidem skousnout. U tohohle se prostě musí vypnout a sledovat skvělou akci ()

listr 

všechny recenze uživatele

Příběh o navrácení se zpět v čase, aby se tím zabránilo katastrofě už tu byl. Válka s mimozemskejma šmejdama taky. Uhýbání kulkám už se taky vidělo. Zastavování času taky, ale neviděl jsem to nikdy tak pěkně všechno pohromadě. Všechno tohle s tohoto filmu dělá pěkně divokou podívanou. A to nemluvě o závěrečném střetnutí připomínajícím závěr Propasti. Fakt je to super jízda. Moc mě potěšil i "překvapivý" závěr- svou překombinovaností. Zase takovej malej Japonskej úlet. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na "Osud světa“ dívala poprvé, byla jsem převelice - a zcela zbytečně - rozhořčená, neboť jsem v něm viděla pouhého nepovedeného křížence "Hvězdné brány“, "Matrixu“, "Blízkých setkání třetího druhu“, "E. T. Mimozemšťana“ a možná ještě dalších filmů, které se mi nepodařilo identifikovat. A to byla velká a zcela zásadní chyba. Musíte jenom vnímat děj a ATMOSFÉRU, nic víc, a vykašlat se na to, co se čemu podobá. Teprve potom máte šanci zjistit, že se jedná o okouzlující, zábavnou a zcela japonskou akční záležitost se správně sympatickými kladnými hrdiny a zrovna tak správně odporným padouchem. "Osud světa“ je zkrátka jeden z filmů, u kterých jsem se dočista sekla s hodnocením. Naštěstí se to dá opravit - a Takashi Yamazakimu se tímto hluboce omlouvám. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama