Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o živote a bojoch indiánskeho bojovníka Tecumseha, náčelníka kmeňa Shawnee. Dej začína na stredozápade USA v roku 1812, keď bieli kolonizátori berú stále viac a viac teritórií Indiánom. Tecumseh vytvára konfederáciu domorodých kmeňov, s ktorou sa stavia na úspešný odpor proti hrozbe šíriacej sa na západ. (whack)

Recenze (5)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Důstojné připomenutí života legendárního válečníka, který až do konce života bojoval proti bílým uzurpantům. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zdarilé televízne spracovanie a takmer neznámy film o jednej z najväčších indiánskych legien. Na televízny film veľmi dobre zvládnuté bojové scény, ktoré posobia naturálne a zaujímavé je tiež zrkadlo, ktoré nastavujú Američania sami sebe. To len tak bežne nevidieť. Historickú stránku neviem posúdiť, ale niektoré veci boli prifarbené a v deji sa dosť často skackalo, čo ubralo na plynulosti tohoto životopisného príbehu. ()

morlumak 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale s historickou skutečností to nemá nic společného. Významná postava, jakou Tecumseh bezesporu byl, by si zasloužila mnohem lepší zpracování. Pokud se ale přes to přenesete dostanete celkem fajn dobrodružný film. Z nostalgie čtyři hvězdy. ()

arianrhod 

všechny recenze uživatele

Na film jsem tehdy když měl vyjít byla vyloženě natěšená a... ohromě mě zklamal.. Ani po druhém shlédnutí mě nijak nenadchnul. Vzhledem k tomu, že jsem bývala velikou fanynkou této historické postavy a věděla jsem o něm kdeco, mě tento film o ničem vůbec neoslovil... Tři * za to, že filmy o indiánech miluju... ()

Reklama

Reklama