Reklama

Reklama

Japonská mafie ovládla i americké podsvětí. Říká si Yakuza a není radno si s ní zahrávat. Dokud ji totiž neuvidíte v akci, nezažijete skutečný strach! David Brandt (Viggo Mortensen) je speciálním agentem FBI, který má za úkol zlikvidovat japonskou mafii zevnitř. Při přestřelce zachrání život jednomu z nejvyšších bossů Yakuzy Shujimu Sawamotovi (Ryo Ishibashi). Za to si vyslouží respekt a čestné místo po jeho boku. Jako první Američan je přijat do rodiny a zamiluje se do krásné Juko, Sawamotovy chráněnky. Yakuza má ale nevyřízené účty s tamní italskou mafií, která si v krutostech s japonskou příliš nezadá. FBI se raději drží v ústraní a David se bude muset rozhodnout, na čí stranu vlastně patří. Schyluje se ke krvavému masakru, na jehož konci nebude vítěz ani poražený. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tady dojde ke zklamání, neboť se snímek jeví pouze jako obyčejná kriminálka o tajném policistovi v útrobách gangu či mafie, v tomto případě japonské yakuze. Žádné akční eskapády a pro yakuzu typické zvyklosti se nekonají. Děj nijak neoslní a bohužel trpí značnou předvídatelností, ale na druhou stránku tu jsou přeci jen i světlé chvilky v podobě lehkého humoru. Takže v podstatě obyčejná kriminálka hodící se tak pro televizi. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Zase jedna pohádka. Tentokrát o tom, jak si hodná Yakuza chtěla v klidu, tak nějak sluníčkově obchodovat s drogama. Jenže na stejném písečku, už ale ne tak v klídku a sluníčkově, si hraje jeden ošklivej zlej italskej mafiózo. A dál tu máme ale opravdu zlý, prohnilý a skrz naskrz zkažený efbíáj. No co Vám mám povídat! Dala jsem jednu hvězdu Viggovi, protože je poloviční indián a zbytek je jedna velká pakáž. ()

Reklama

montel 

všechny recenze uživatele

Agent FBI David Brandt (Viggo Mortensen) se úspěšně infiltruje do japonské mafie Yakuza, kde si získá důvěru jejího šéfa, kterému při přestřelce zachrání život. Yakuza ovšem bojuje s místní italskou mafií a je pouze na Davidovi, jak se postaví k celému problému...Čekal jsem drsný akční film a taky se mi ho dostalo. American Yakuza mě rozhodně nezklamala a být lepších akčních scén, neváhal bych i s větším hodnocením. 60% ()

Aileena 

všechny recenze uživatele

Že by mě film až tak úplně oslovil, říct bohužel nemůžu. Chyběla mi větší motivace agenta k naprostému splynutí s Yakuzou. Nevím, zda by agent během relativně krátkého času zapomněl, že je agent a začal brát mafii jako skutečnou rodinu...? Přiznám se, že jsem rozčarovaná i proto, že se mi nepodařilo objevit verzi, kde by se někdo namáhal s alespoň hrubým překladem japonštiny. Když se mezi sebou baví postavy japonsky a fakt nemáte páru o čem, začne vás to po čase, docela prudit - škoda. Za mě slabší tři. Zájemcům o téma tajného agenta infiltrovaného do mafie hraného V. Mortensenem bych doporučila nesrovnatelně lepší Východní přísliby. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Počas prestrelky v sklade zhodí Nick Davis (Viggo Mortensen) palety na auto, v ktorom sedia záporáci, keď však palety auto demolujú, je jasne vidieť, že vo vozidle nikto nesedí. (johnsnow)
  • PSPOILER!: očet mrtvých ve filmu je 53. (ČSFD)

Reklama

Reklama