Paul FeigScénář:
Rob YescombeKamera:
John SchwartzmanHudba:
Theodore ShapiroHrají:
John Cena, Awkwafina, Simu Liu, Seann William Scott, Becky Ann Baker, Murray Hill, Adam Ray, Leslie David Baker, Ayden Mayeri, Michael Hitchcock (více)Obsahy(1)
V nepříliš daleké budoucnosti se začala pořádat „Velká loterie“, která má jeden zásadní háček: kdo před západem slunce zabije vítěze, může legálně převzít jeho miliardový jackpot. Majitelce výherního losu, Katie Kim (Awkwafina), nezbývá nic jiného, než neochotně spojit síly s Noelem Cassidym (John Cena), amatérským agentem na ochranu výherců, aby jí za podíl z výhry pomohl dožít se západu slunce. (Prime Video)
Když se člověk už před projekcí rozloučí s logickou a smyslem pro realitu, tak je to vlastně dost dobrá komedie s fajn hláškami a bezva ústředním duem (Cena jako obvykle špičkový, Awkwafina překvapivě málo otravná). Pořádná píčovina to byla, to jo, ale mezi špatné filmy bych to určitě nezařadil. 65% ()
Přišlo mi to jako skvělej námět pro oddechovou akční komedii. Dostal jsem ale něco tak těžce přestřelenýho a nevtipnýho až jsem se ve finále styděl, že na něco takovýho vůbec koukám. Netvrdím, že jsem se párkrát během filmu nepousmál ale za to utrpení který jsem během sledování prožíval to fakt nestálo. Asi se najdou diváci kterým to může sednout. Zejména fanoušci Johna Ceny a ti co přistoupí na (šílenou)hru tvůrců(mě se to prostě nepodařilo). Já asi opravdu nejsem cílovou skupinou která by tenhle film dokázala patřičně ocenit. Lepší 1hvězda ()
Tak tuto to fungovalo aj nefungovalo približne pol na pol. Niektoré frky vyslovene zábavné a nasmiali ste sa. Inokedy zase skôr trápne a šli úplne mimo vás. Akcie je obrovské množstvo, ale tiež funguje tak na 70%. Veľmi tomu chýbalo ísť na krv a nejaké to vtipné zabíjanie, pričom by sme sa nasmiali. Prekvapivo Awkwafina nevadí, inokedy ju vôbec nemusím. Cena skvelý, tieto úlohy sú mu šité na mieru a bez neho si to neviem predstaviť. Treba vypnúť a zábava je to zaručená, nápad skvelý ale mohlo sa z toho ťažiť oveľa viacej. Preto 3*. ()
Námetovo síce vcelku zaujímavé, ale na môj vkus zbytočne príliš akčné a ukričané. A pritom z toho mohla byť celkom fajn dráma s prvkami thrilleru. Ako veľké plus hodnotím zakomponovanie komediálneho rozmeru, ktorý to ešte ako tak udržal nad hladinou a niektoré dialógy či hlášky stáli fakt za to. Scenár bol taký, skôr priemerný - a rozhodne nemám pocit, že by sa tu podarilo využiť celkový potenciál nápaditého námetu. Nuž, ako oddychovka fajn, ale to je asi tak všetko. Slabšie 3* ()
John Cena dokázal po x prešľapoch trafiť vhodnú akčnú komédiu a konečne tak spríjemniť čakanie na druhú sériu Peacemakera. Pribral Shang-Chi páreček a rozjel svižnú akciu s atraktívnou zápletou. Boli tam určité zastavovačky, ale vždy len na pár minút, a potom zasa beh o život. Nie skvelé, nie nadpriemerné, ale určite nad úrovňou aktuálnych 60%. A samozrejme bolo fajn zistiť, že Stifler ešte žije, teda... ()
- V autobuse Asshole Dad (Adam Ray) odpovedá Katie (Awkwafina): "Vďaka Dr. Phil." Adam Ray je známy tým, že hrá prehnanú verziu Dr. Phila (Phil McGraw) v divadelných predstaveniach a v podcastoch. (Arsenal83)
- V panickej miestnosti Noel (John Cena) povie, že je z Massachusetts, ale nie z časti Bena Afflecka, ale z časti, ktorá páchne ako zdochnutá ryba. Cena pochádza v skutočnosti zo severného pobrežia Massachusetts - West Newbury - neďaleko Atlantického oceánu. (Arsenal83)