Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hooperova jednička nepřekvapivě s velkým náskokem vede (jak taky jinak, vždyť je to jeden z nejlepších hororů vůbec), ale ostudu jí tohle pokračování nedělá. Atmosféra je hustá, močály a temný les dělají své. Občasný černý vtípek neškodí. Až na úplný závěr, kdy se "mrtvé" postavy zničehonic zázračně objeví a vesele si žijou, jsem velmi spokojen. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dobrou správou je, že temná trojka je obstojný horor patriaci skôr k tomu lepšiemu z hororových sérií, čo v 80-tych rokoch v Hollywoode vzniklo. Poteší namakaný kasting v čele so skvelým Kenom Foreem z Romerovho Úsvitu mŕtvych. Scenár obsahuje množstvo hlúpych a zbytočných žánrových klišé (predovšetkým nesmrteľnosť záporných postáv zas a znova vstávajúcich z mŕtvych), ale celkovo tretí diel nechutnej texaskej série hodnotím prekvapivo kladne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takže zatímco ’74 je děsivá kultovka a dvojka parádní zvrhlá groteska, trojka už takový nažehlený MTV Pimp My Chainsaw. Úplně co byste čekali od slasheru na přelomu 80 a 90 let, jakoby mixlý s ELM STREET, heavy metal soundtrack a pořád docela vděčná záležitost. Buranov kdesi za benzinkou Last Chance, dvojice kalifornských rozmazlenců versus rodinka kanibalských umaštěnců, do toho se přimotá Ken Foree jako asi nejzábavnější postavička. Už tedy slabší koncentrát pro teenagery do kina, nicméně celkově ta původní trilogie vůbec není špatná. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl poprvé asi před 15 lety na VHS když jsem chodil ještě na gympl, a byl jsem z něj tenkrát docela zklamaný ... Byla to první verze "Texasského masakru", kterou jsem shlédl a čekal jsem asi tenkrát hodně krve, uřezané ruce, nohy, hlavy a gorescény, které se po pravdě v tomto filmu příliš nekonají, ale zato se zde koná na svoji dobu, kdy cenzura valila naplno docela husté týrání a excelentní vykreslení pošahané rodiny, což jsem tenkrát asi v tom věku ještě nepobíral ... Ten film pro mne dozrál asi až teď a byl jsem vyloženě mile překvapen. Perfektní prostředí, atmosféra, rodinka, napětí, atd. ... Samozřejmě, že první díl z roku 1974 bude navždy jen jeden, podle mne nejlepší horror všech dob, ale tohle bylo na svoji dobu vyloženě vynikající, zábavné, diváka to chytne od začátku a do konce nepustí ... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a zasloužené červené %-ta ;-). Leather face je tu trochu odlišný od novějších dílu (2003 a Počátek), ale tento díl má pořádně hustou atmosféru a syrovosti na rozdávání. Slabší jedinci by mohl považovat tento horor za trochu úchylný a bizardní, mě to rozhodně nevadilo a některé scény jsem si vysloveně vychutnal. V roli padoucha zaujal Aragorn – V.Mortensen. Na druhou stranu úchylnosti pobrala tato rodina více než dost. Doporučuji pokud se vám líbily jiné Texaské Masakry. 7+/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je třetí díl, navíc hororový série, tak to je kvalitní podívaná. Leatherface opět pobíhá všude s motorovkou, navíc v průběhu filmu vyfasuje úžasnou pochromovanou motorovku s asi metrovou pilou a že se s ní umí junior slušně ohánět, to je snad jasný, ale bohužel tu zařvou všeho všudy jen 2 lidi, když teda nepočítám jedno záhadný obživnutí, což je jak na Leatherface, tak zejména na celej film hodně velká slabota, ale celkem slušně to vynahrazujou temný lesy a křupanská rodinka hladovejch lidožroutů v čele s Viggem, kterej tu je ale více méně zbytečnej a vlastně se sem ani nehodí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První Masakr, co jsem viděl, a tehdy v pubertě jsem z toho byl nadšenej, protože to mělo atmosféru, bylo to napínavý, drsný i děsivý - dost na mě udělala dojem hrdinka přibitá za ruce k židli. Dneska mi první polovina přijde pořád fajn, ale blábolení úchylné rodinky v baráku a finále už jsou mi dost ukradené. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hanbím sa za seba, že mi ušla táto kultová "záležitosť", ktorá disponuje veľmi solídnou, rodinnou, psycho atmosférou, a preto je obrovská škoda, že samotný snímok postráda veškeré gore. Inak spokojný .. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V lete roku 1973 boli Sally Hardestyová, jej invalidný brat Franklin a ich priatelia napadnutí bizarnou kanibalistickou rodinou. Sally bola jediná kto noc hrôzy prežil. Podarilo sa jej ujsť a zalarmovať políciu. Súdneho procesu sa dožil iba jeden člen vražednej rodiny. Vystupoval pod menom W.E.Sawyer. V roku 1981 skončil v plynovej komore. Porota došla k záveru, že Leatherface (Kožená tvár), o ktorom sa pôvodne myslelo, že je stále na slobode, je v skutočnosti Sawyerovo alter ego, ktoré sa v ňom prebúdzalo, keď si nasadil masku z ľudskej kože. Lenže to sa šeredne mýlili. Leatherface je so svojou motorovou pilou stále niekde tam v šírych texaských pláňach a čaká na svoje obete. ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Keby som bol veľký rypák, dalo by sa tomuto snímku vytknúť pár nelogickostí ako je motorová píla bežiaca ponorená v bažine, respawn osôb, čudné konanie postáv, no trojka TCM je pre bežného diváka možno stráviteľnejšia ako nechutná jednotka, atmosféra je slušná, Leatherface je íkváč na n-tú, tvorcovia sa s nami na žaciatku pohrávajú, keď nie je jasné kto s kým a o čo ide a tak. Tretej časti sa dostalo slušného spracovania a myslím že fanúšikovia klasiky môžu byť spokojný pretože kultovka dostala slušný „datadisk“. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších dílů texaské série o krvechtivé pile. Nijak nápadité (což se dalo očekávat), ovšem ani nijak napínavé. Atmosféra nikde, Koženáč běžící lopotně lesem s pilou nad hlavou je k smíchu (škoda, že cestou nepodřízl pár stromků) a postavy jsou tak nesympatické, že jich škoda není. Nejlepší scénou je palba rozzuřeného Benna do příbytku kanibalské familie (ustřelené ucho, provrtaný rozpadající se děd i šílená matka s mluvítkem). Bohužel film nezachraňuje ani K.Foree, ani unylý Aragorn. Já měl ještě navíc smůlu na debilní dabing...Na jedno podívání a nazdar! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od katastrofální černohumorné dvojky se tohle pokračování uchyluje k osvědčenému hororovému schématu, které je sice veškerými zvraty a víceméně i zpracováním výrazně béčkové, ale ten doznívající osmdesátkový feeling nenáročně zábavných a řádně krvavých slasherů je tu znát a člověk se prostě nenudí. Líbilo se mi zasazení do ponurých zamlžených lesů, místy opravdu šťavnaté násilí a pár dobrých režijních nápadů (hlavně mě zaujala v jedné chvíli falešná návaznost pohledu mezi pronásledovanými a Leatherfacem), naopak mě šíleně iritovalo nemožné chování všech postav, strašně stupidní dialogy a také úsměvná nezranitelnost aktérů, kterým v dalším vstupu na scénu nijak nebrání ani sebevětší rozmašírování palice. Zkrátka průměrná žánrovka, byť ta vydojenost námětu už je z toho hodně patrná. 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi jediná solídna časť texaskej frančízy, pravdaže s výnimkou fenomenálneho prvého filmu. Texaská asociácia pre rozvoj cestovného ruchu nás opäť sprevádza týmto čarokrásnym krajom plným polopúští, močiarov, lesov a kanibalov a na rozdiel od ostatných pokračovaní je to celkom zábava. Čo sa týka gore, podobne ako jednotka je to relatívne soft. Narozdiel od nej to ale nie je nechutne dusné, lebo o to ani tvorcom nejde. Napríklad počas klimaxu hrá miesto hororovej hudby riadny rokenrol. Hlavnou devízou je poctivá atmosféra plášťom noci zatiahnutého konca sveta kdesi na severe Texasu, krásne nasvietené texaské lesy a močiare a hlavne dôležitá vec, na ktorú tvorcovia podobných filmov zabúdajú: dôstojní protivníci zdegenerovaným vrahom! Záverečný súboj je prinajmenšom vyrovnaný a zďaleka nie je jasné, kto zomrie a kto sa dožije záverečných titulkov a nejeden Texasan dostal riadnu dávku olova a odišiel dokaličený, ak teda mal to šťastie prežiť. Toto má mať správny survivor/exploitation horor!!! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost drzé (a mnohem tupější) převyprávění původního masakru od Hoopera. První půlku filmu se všichni honí po lese a já si málem připadal jako blairwitchská čarodějka. Pak přijde obligátní "poslední večeře páně Leatherface", kdy stojí za zmíňku hlavně roztomilá nejmladší členka rodiny. No a finále je zase jen kopírákem původního filmu. A ano, tenhle kousek je tak debilní a špatný, až se mu člověk může škodolibě smát. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mi přijde už celkem zbytečný na svou dobu, ostatně jak je vidět i v současnosti, dvakrát úplně stačilo. Leatherface zde sice získává oproti minulému dílu zpět svou "tvář", ale ve výsledku nejde o nic jiného než o průměrnou naháněčku po lese. Zachraňují to aspoň slušní herci, takže na podívání OK, pro fandy LF povinnost bez jakékoli urážky. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa to ani len nesnažilo vyťažiť z toho čo predpokladám, že divák u tohto hororového subžánru najviac očakáva - solídne spracované gore. Neznášam, keď sa kamera v kľúčovom momente odvracia, a toho tu bolo neúrekom, aj keď netvrdím, že to tak bolo stále. Takže kvalitne odvedenej hororovej a maskérskej práce sa tu divák nedočká. Na druhú stranu ma ale potešila šialenosť niektorých situácií a slušne odohrané charaktery, najmä u tých záporných postavičiek. Bol som hlavne zvedavý na účinkovanie Vigga Mortensena, a veruže som nebol sklamaný. Aj vďaka nemu aspoň ten priemer. 60/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kožená tvář je velice fádní pokračování jen tak z povinnosti, v němž můžete co chvíli předvídat, co se v ději stane za pět minut, a ono se to pak opravdu stane. Zábavné to začíná být až ve chvíli, kdy se objeví charismatický a v jakékoliv situaci cool Ken Foree, který přináší trochu svěžího větru do jinak zcela schematické podívané (podobně jako over-the-top Dennis Hopper ve dvojce). Konec filmu, který jako by ignoroval celý předchozí dějový akt a vrací na plátno postavy, se kterými bylo už skoncováno, působil jako nelogická dotáčka. Ač jsem to nečekal, bavilo mě to ještě méně než ta podivně ztřeštěná Hooperova dvojka. Co naplat, ten skutečný a intenzivní Texaský masakr motorovou pilou je jen jeden. ()

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama