Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

Webb 

všechny recenze uživatele

Opět mizerný závěrečný díl této stejně špatné trilogie, neporaženým vítězem zůstává nadále remake jedničky z 2003, která měla alespoň tu atmosféru když už nic jiného. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Co se napětí týče,dobře zvládnuté,postavy jsou solidní. Po divné dvojce přímočarý horor. Pobíhání po lese je tak dlouhé,aby to nezačlo nudit. Ke konci to trochu kolísá,ale vyděsil mě místy a co by horor i pobavil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není žádný zázrak, ale zároveň to taky nedělá ostudu kultovnímu prvnímu dílu, navíc heavymetalový soundtrack, většinou nešaškující Leatherface, snad i lepší pakorodinka kanibalů a přímočarý tah na branku a jeden i odpustí těch pár logických lapsů. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tohle byl úplně první film s Koženou tváří co jsem viděl jako malej parchant z TV Nova. Otec v devadesátkách nahrával z Novy výborný horory a taky na Nově dávali samý lepší filmy - Né jak dneska. Tenhle třetí díl Texaského masakru se mi hodně líbil už tenkrát. Magorská rodinka tady má více členů než v jedničce nebo ve dvojce. Pobavila mě tady hodně Jennifer Banko v roli malé holčičky co si hraje s panenkou která je udělaná jako kostlivec a má vlasy a furt jí ty vlasy češe, to byla psychopatka :D Viggo Mortensen v roli Texe je dobře vyšinutej kanibalskej magor a ty ostatní z rodinky ve svých rolích taky dobrý :) R.A. Mihailoff v roli magora s motorovkou je hodně dobrej, zase se mi líbí že tu jeho masku udělali jinak než v předchozích dílech a ta jeho motorová pila je kurva nádherná! :D Asi největší motorovka jakou kdy Leatherface měl na filmovém plátně a ten nápis na ní - The Saw Is Family! :D Líbí se mi hrozně taky atmosféra v tomhle dílu, hlavně scény z lesa a močálů maj kurva zasraně creepy atmosféru a to je skvělý. Gore efektů tu neni moc, ale jsou dobře udělaný :) Ken Foree v roli Bennyho je výbornej, tenhle herec se mi líbí snad v každym hororu. Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III - Je další výbornej díl :) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Není to tak zábavný jak první dva díly. První půlka mě nebavila a pak už jen klasický naháněčky, rodinná večeře a kecy v kleci. Ken Foree s kvérem potěšil, ale na nasranýho Hoppera s pilou nemá. ()

Cabal 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování. A mohlo to být výrazně lepší nebýt zásahu producentů. Opak. předělaný scenář, vystříhaná spousta gore detailů, včetně přetočeného závěru jiným režisérem /vysvětlení WTF závěru/. Na internetu kolují 3 verze - rated x unrated x něco na způsob režisérského sestřihu, workprint v mizerného kvalitě. Tak pozor na to, kterou verzi vyberete. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne tolik syrové a atmosférické jako nedostižný první díl a ani tolik zábavné jako ujetý díl druhý. Přesto však víc než slušná oddychovka se slavným Leatherfacem a jeho vytuněnou motorovkou v hlavní roli. Co mě na třetím Masakru naštvalo nejvíc je, že se veškeré "šťavnatější" scény odehrávají mimo obraz, cenzura tu holt vládne rukou pevnou a neotřesitelnou. Ale jinak herci fajn, prostředí domu Leatherfacovi rodiny správně temný a vůbec to, i díky kratší stopáži, pěkně odsejpá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je volným pokračováním obou svých předchůdců a přestože má blíže k jedničce, najdeme v něm i několik humorných pasáží – potažmo pokusů o černý humor. Jak vidno, scénárista si však příliš hlavu nelámal nad tím, co nám přinesli jeho předchůdci a vydal se vlastní cestou. Zvláště pak v nových členech této zvrácené rodinky, o kterých v předchozích dílech nebylo ani zmínky. Kde se tam vzali? Jak to že jsme o nich dosud neměli ani tušení? Raději o tom nepřemýšlet. Přece jenom někteří z nich byli docela zábavní a pro tento film i nezbytní. Zvláště když pobíhající Leatherface na všechno sám stačit nemohl. Ale i tak chlapec zřejmě používal teleport, protože jak jinak si vysvětlit jeho rychlé přesuny v močálech…To už ale nechám na posouzení každého z vás. Nicméně jeho nová hračka s nápisem „Pila je rodina“ byla vážně skvostná. Sice zde už nebyla zas až tak moc cítit ona syrovost jedničky, ale pořád se tento díl mohl opřít o slušnou atmosféru a nechyběla ani potřebná dávka napětí. Především pak v prostřední části filmu. Navíc tentokrát nebude chybět ani tak toužebně očekávané gore a několik lehce zvrácených scén. Nebylo to sice žádné galapředstavení morbidností/bizarností, ale slabší kousky i tak mohou odcházet značně znechuceni.60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Před mnoha, mnoha lety mé první setkání s texaským masakrem, o němž jsem si myslel, že TOHLE je TEN bájný a legendární Texaský Masakr Motorovou Pilou. Nebyl, ale přesto se mi tenhle líbí a rozhodně zůstává druhým nejlepším kouskem celé série. Je to krátké, svižné, akční, bez hluchých a nudných míst, má to atmosféru a rodinka je náležitě úchylná a skvěle zahraná. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Další z řady příběhů o kožený hubě Thomasovi Hewitovi..Opět s celou úchylnou rodinkou a zahnilým dědečkem.Old school slasher s prvkama komedie,přesně tak jak se to v té době umělo.Spousta krve,uřezaných končetin a uchylně dementních záporáků.Prostě není nad klasiku. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Třetí a pro mě poslední film, který nedělá značce TCSM ostudu již nenatočil Hooper, což je zajisté dobře, ale postaral se o to mě nepříliš známy Jeff Burr. Tento muž ale jistě není horrorem nedotčený a právě tímto filmem vzdal holt originální klasice z roku 1974 a nutno dodat, udělal to velice dobře. Po parodické dvojce se tak znovu ocitáme tváří v tvář zlu, které nemá slitování - motorovou pilou vyzbrojený Leatherface a jeho kanibalská rodinka znovu připraveni šířit hrůzu ve státě Texas. Tentokrát žádné odlehčování, žádné vtípky a neschopnost řezníků naporcovat maso. This evil is so serious ! Jaká radost opět vidět rozzuřeného Leatherface s motorovkou běhat po lese. Také kanibalova rodina prošla drobnou obměnou a mě to přišlo docela milé :) Film je opravdu zdařilým pokračováním kultovní jedničky a nebýt totálně podělané čtyřky, mohla vzniknout hodně dobrá horrorová trilogie. THE SAW IS FAMILY ! ()

erl 

všechny recenze uživatele

Wau! Tahle podívaná z Texasu má všechno to co postrádají nové , nudné verze. Skvělá rodinka , napětí , černý humor a pořádný , uvěřitelný psycho! Plné hodnocení u mě zpečetil kultovní Ken Foree jenž ztvárnil další ze svých nezapomenutelných rolí. Tohle má sakra koule! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to ešte stále dosť šialené a aj rodinka je dosť šialená a vedeli to roztočiť. Aj keď začiatok a stred sú len také slabé otukávačky, tak posledných 20 minút to malo gore efektnosť, drsnosť a konečne aj masaker aký som očakával. V par scenach som postrehol aj čierny humor, ale disponoval aj atmosférou hlavne v lese a pri jazere. Som spokojný, asi ma bavil aj viac ako originál. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po parodickej dvojke, ktorú režíroval Hopper, sa trojka velmi dobre drží svojho originálu. Miestami prekypujú vtipné scénky, ale už nie také, aké sme mali u dvojky, nevtipné a naviac nudné. Leatherface je správne naladený, tentokrát nikoho nešetrí a ide rovno na vec, naviac rolu Kena Foreeho som si užíval, jeho pohyby so samopalom boli nezabudnuteľné 80 percent. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Po nesmírně špatné dvojce přichází již potřetí Leatherface, avšak spolu se změnou na režisérské židličce. Trojka se s jedničkou nemůže rovnat, ale posun k lepšímu oproti dvojce je patrný. Evidentní odklon od parodického podání jen prospívá a Leatherface si začíná získávat zpět svůj respekt. Kožená tvář se v bizarní duchu line po celou dobu trvání, i když ten správnej punc úchylnosti dostává až v závěrečných dvaceti minutách. Dojde na ustřelený ucho nebo třeba hřebíkem přišpendlený ruce k židli. Pochválit také zaslouží Ken Foree, jako správnej protihráč, který činí hru na kočku a myš zábavnou. Kožená tvář asi nevyděsí, ale porci zábavy splňuje. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle byla pohodovka. Žádné šílenosti, žádný neheppyend, atd. Musím ovšem souhlasiti s názorem, že Mortensen (a ještě na blond? eeew, to byl snad větší bizár než samotný Leatherface, checht) se sem moc nehodí. Jako ten nešťastník v následujícím apendixu, který tu ságu pohřbil na celých 9 let, než přišel mistr. Za to ten maník z benzinky, ten tam sedl jak prdel na hrnec.;-) Taky nám prímově i šprýmově, zakončil film. Pobavil ústřední pár, kdy jsem až po několika minutách identifikoval slečnu z the Hidden II a Toma Bidena z perfektní Night of the Living Dead též z roku 90.;-) Dále pak úvodní text, který u mě vyvolal úsměf už jen z toho důvodu, že nový TMMP tohle maže či ignoruje. Chudák Sally, ta dopadla. A 2 x :-) Díky tomuto dílu už rčení sedí jako přibitá/přibitý, bude míti pro mne jiný rozměr. Nová pila jako dárek byla fakt kůůůl, zdejší zvěsti vskutku nelhaly a skoro bych řekl, že byla škoda ji použíti.:) Pak také pobavila scéna s hořící troubou a konfrontace v rybníčku/jezírku zase dala připomenouti blahé ještě čerstvé paměti nejnovější TMMP kus. A veterán Foree, ten byl tvrďák jako vždy (prý ,,ten černoch ti utekl´´, ne chlápek apod., černoch:) a ihned bych ho vyslal, aby zpacifikoval jistého tatínka rež., jeho zasr. dceru a jejich syna. Ten by to tam vykydlil a já bych si to hned nechal, namísto toho, abych ještě pár týdnů nad tím dumal, což nemám zrovna v lásce. Páč jeho zpacifikování rodinky zkrze okno, bylo epes žůžo. No a závěrečná scéna...klasika. Jak jinak.;-) ()

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama