Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Biblický krimi-horor sice nedisponuje úplně stupidním scénářem, jenže jeho náboženská (roz)vážnost a podprůměrná režie od prvních minut uspávají (příšerné triky naopak pozornost přitáhnou, ale je jich jen pár). Lehce žánrově zamrazí aspoň ze zpodobnění krvelačných (padlých) andělů ve válce, respektive z jejich hereckého podání démonickým Christopherem Walkenem a (epizodně) pekelným Viggo Mortensenem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího obsahu má jeden pocit, že uvidí akční bitvu apokalyptických rozměrů, jenže to by rozpočet musel vypadat trochu jinak. Kdysi jsem byl spokojenější, přesto hodnocení ponechám. První díl trilogie je nejvíce mysteriózní a nejméně akční. Po formální stránce solidní. Tedy z celé války vidíme jen střet několika andělů, z nichž hrají prim Gabriel a Jitřenka. Pokud jsem u druhého dílu psal, že andělé jsou ve skutečnosti bezpohlavní, pak tady z nich udělali rovnou hermafrodity. Vcelku zbytečné, jelikož počet andělů je neměnný. Jen jsem si říkal, zda by nebylo pro anděla snazší použít křídla, než hledat řidiče, ale takhle to bylo zábavnější. Přistihnul jsem se, že pokud nebyl Walken na scéně, netrpělivě jsem ho vyhlížel...v rámci žánru dobré. 3,5* ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Podle popisu jsem se těšil na další z mých oblíbených biblických příběhů, tentokrát v hodně zajímavé formě a s fajnovým záporákem. Bohužel byl pro mě film spíše zklamáním. Příběh byl chytlavý, přesně jak jsem čekal, scénář celkově už bohužel ne. Hlavní hrdina je silně nesympatický, stejně tak přišroubovaná vedlejší romantická linie. Ne že by kousky andělů a Walkenovo čenichání nebyly zajímavé, ale zajímavý scénář pro mě skončil asi po dvaceti minutách, potom už následovalo jenom čekání na slibný závěr. I přesto dávám 3*, film si je u mě zasloužil právě tím padouchem a pěkným námětem. A přestože by mě zajímalo pokračování příběhu, nečekám že na další díly najdu odvahu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Absolutní srdcovka, která mě neomrzela ani po 20letech a asi ani nikdy neomrzí. Pro člověka, kterého zajímá mytologie andělů, se není co divit. Pořád obdivuju, jak tvůrci udrželi kvalitu na dobré úrovni, i v dalších 2 dílech. Byť je celé sérii Boží Armády celkem 5 filmů. Ovšem jen zákl. trilogie je s Walkenem. A propó, od té doby neřeknu Walkenovi jinak, než archanděl Gabriel. Je druhý nejlepší. 1.místo okupuje Tilda Swinton. Od šikovného tvůrce nesmrtelného Highlandera, btw. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní horor. Očekával jsem krvavější jízdu než jsem dostal a musím se přiznat, že mě to velmi zaskočilo. Od první minuty je divákovi servírován na podnose film využívající prvky křesťanství, které využívá pro svoje silné zbraně a to hlavní postavy. Jde tu o boj andělů a lidé jsou zde pouze věřící figurky. Hned na začátku nakousnete atmosféru s přivítáním jednoho z hlavních andělů, který ukořistil velmi očekávanou duši plukovníka, který jí má černější než sám ďábel. Dlouho se načekáte pokud film sleduje kvůli Christopherovi Walkenovi, který je sám anděl Gabriel. Je démonický víc než jsem očekával a předvádí úžasné využití svého těla a obličeje k navození strachu v každém na plátně i mezi diváky. Atmosférou skvělý horor, který stojí za shlédnutí i přes slabší části, které opravdu pomalu utíkají. Dočkáte se zajímavých biblických vysvětlení a bojte se, aby někde venku nečekal na vaši duši nějaký anděl. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama