Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Místy mi to přišlo ještě blbější, otravnější a naivnější než nedávná Legie, ale kdykoli se na scéně objeví Christopher Walken, kvalita prudce stoupá. Jeho zlotřilý archanděl Gabriel je naprosto skvělý. Celkově spíše lepší průměr, který nenaštve ani nenadchne. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní horor. Očekával jsem krvavější jízdu než jsem dostal a musím se přiznat, že mě to velmi zaskočilo. Od první minuty je divákovi servírován na podnose film využívající prvky křesťanství, které využívá pro svoje silné zbraně a to hlavní postavy. Jde tu o boj andělů a lidé jsou zde pouze věřící figurky. Hned na začátku nakousnete atmosféru s přivítáním jednoho z hlavních andělů, který ukořistil velmi očekávanou duši plukovníka, který jí má černější než sám ďábel. Dlouho se načekáte pokud film sleduje kvůli Christopherovi Walkenovi, který je sám anděl Gabriel. Je démonický víc než jsem očekával a předvádí úžasné využití svého těla a obličeje k navození strachu v každém na plátně i mezi diváky. Atmosférou skvělý horor, který stojí za shlédnutí i přes slabší části, které opravdu pomalu utíkají. Dočkáte se zajímavých biblických vysvětlení a bojte se, aby někde venku nečekal na vaši duši nějaký anděl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Prophecy je velmi dezorientující a komplikovaný, ale přesto velmi zdařilý horor v čele s vynikajícím Ch. Walkenem. Rozhodně se jedná o nejzajímavější zobrazení na téma andělé, ale akčnější Legie se mi zamlouvala o něco více. Přesto se vyplatí film zhlédnout. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem byl docela zvedavej, ale ve vysledku to je takovy nenadchne, neurazi. Zasadni problem je v pribehu, ta samotna myslenka na druhou valku v nebi, andele toulajici se po Zemi a poldu/kneze majiciho vidiny je fajn, problem je, u tyhle myslenky taky zustalo. Vetsinu casu se tu tak mota nekolik zasadnejsich postav, aniz by bylo jasny o co jde a jestli vubec o neco jde. Ve vysledku se to sice trochu vysvetli, ale v podstate slabota. Nastesti ma film docela solidni mysteriozni atmosferu, sem tam nejakou tu brutalnejsi scenu a hlavne Walkena v roli andela Gabriela, kterej je tradicne charismatickej a pokazdy, kdyz je na scene, hned se na film lip kouka. Nicmene ani ostatni nejsou nejak spatny a Viggo v roli Lucifera si roli viditelne uziva. Takze nakonec docela solidni mysteriozni thriller, jen skoda, ze si tvurci nerozmysleli, co to chtej vlastne tocit. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chlápek, kterej na to, že je anděl, je docela svině, kontra Lucifer, co je poměrně sympaťák a pokud vypadá jako Viggo Mortensen, tak zástupy křesťanek právě odhazují své krucifixy v dál, a mezi nimi taková ta bezvýznamná sebranka jménem lidstvo. A celek je ještě víc než součást částí, takže z toho vylezlo poměrně atmosférické a bez obtíží stravitelné béčko, skládající lidským opicím poklonu srovnatelnou s tou, kterou mi nedávno vysekl polovička volající z Bangkoku na dotaz, jako to tam vypadá: "Liebchen, jsou tady snad tisíce kurev, ale tobě se žádná nevyrovná!" A myslím, že jsem pochopila původ mnoha dětských neuróz a fobií; rodiče jim řekli, že nad nimi bdí andělé - no a jim se zjevil Christopher "celou svou existencí uctívá Boha, ale jedno křídlo má vždy zkropené krví" Walken... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Study your math, kids. Key to the Universe..“ Je Walkenova postava blázen, co si o sobě myslí, že je vrána? Chystá se vylučovat? Nebo ten divný posez značí, že tu máme archanděla Gabriela? Tu a tam se zjeví působivá scéna, nebo spíše moment, ale jinak ta neucelená religiózní báchorka trpí na neschopnost udržet atmosféru a občas i myšlenku. Evidentně to před Pánem prstenů neviděl Jackson, jinak by překopal obsazení. Stoltz by byl Aragorn, Mortensen Denethor (i s tou dočervena zaflákanou hubou) a Walken bez vlasů by dal Gluma, aniž by se použilo CGI.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"misterz" kápol Božskú. Námet i vizuálne spracovanie, typické pre 90 roky. Nadšenie však už v dnešnej dobe tento snímok nevyvolá. Nato je príliš "obohraný" bez akéhokoľvek popudu emócii. Presto všetko, dalo sa .. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Námet a obsadenie je fajn, ale scenáristovi a režisérovi chýbala trošku väčšia fantázia a preto je to iba priemer. Christopher Walken je anjelský! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího obsahu má jeden pocit, že uvidí akční bitvu apokalyptických rozměrů, jenže to by rozpočet musel vypadat trochu jinak. Kdysi jsem byl spokojenější, přesto hodnocení ponechám. První díl trilogie je nejvíce mysteriózní a nejméně akční. Po formální stránce solidní. Tedy z celé války vidíme jen střet několika andělů, z nichž hrají prim Gabriel a Jitřenka. Pokud jsem u druhého dílu psal, že andělé jsou ve skutečnosti bezpohlavní, pak tady z nich udělali rovnou hermafrodity. Vcelku zbytečné, jelikož počet andělů je neměnný. Jen jsem si říkal, zda by nebylo pro anděla snazší použít křídla, než hledat řidiče, ale takhle to bylo zábavnější. Přistihnul jsem se, že pokud nebyl Walken na scéně, netrpělivě jsem ho vyhlížel...v rámci žánru dobré. 3,5* ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdičky dávám za originální nápad a herecké výkony. Musím se ale přiznat, že jako religionista jsem z tohoto filmu poněkud zmatena. Druhou válku andělů vyřeší běžným šamanským rituálem indiánská léčitelka? No asi provedu hlubší analýzu. Výborná hláška Vigga Mortensena v roli Lucifera:"Nebe může zůstat zavřené, já mám otevřeno stále. Dokonce i na Vánoce". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálna forma je typická pre mysteriózne filmy 90. rokov s náboženskou tématikou. Vtedy by som film hodnotil lepšie, ale teraz pri dnešných nárokoch je film v tomto smere naozaj len slabší priemer. Ani dejová linka nijak zvlášť nezaujme. Na druhú stranu, snímok výraznou mierou drží nad vodou výkon Ch. Walkena, ktorý ako záporák je absolútne dokonalý, scénky s ním som si vyslovene užil. Naozaj neviem o lepšom predstaviteľovi záporných postáv ako je on. S tým sa musí človek narodiť. Preto, aj keď film ako celok nijak zvlášť nenadchne, Walken ho vyťahuje na slušný priemer. 65/100 ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi, velmi podmanivý film. Solidní sešlost lidí, co potí charisma každým pórem na těle, míle a míle krajiny, která vyškvařuje sublime každým rozpáleným šutrem, špinavě bezprostřední kouzlo městského mýtu, andělé posedávající na opěradlech židlí a po střechách jako vrány a... Gabe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ted Chiang tvrdí, že sa týmto filmom inšpiroval pre napísanie svojej vydarenej poviedky Peklo je neprítomnosť Boha. Tá je intelektuálna, filozofická a psychologicky prekreslená. Božia armáda je iba totálne deväťdesiatkové béčko s kvalitným obsadením. Priemerné hodnotenie je tak odrazom toho, že na základe filmu vznikla spomínaná poviedka a že film zobrazuje anjelov ako ambivalentné alebo priamo negatívne postavy a konštatovanie Lucifera Vigga, že medzi nebom a peklom vlastne nie je žiaden rozdiel. Minimálne sa tak stane vtedy, ak Gabriel dosiahne svoj cieľ. 50% ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Před pár lety jsem četl oslavnou recenzi a tak neváhajíc upaloval jsem do videopůjčovny a tak nadčenej sem zrovna nebyl. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste na něčí oslavě narozenin a oslavenec vám hodinu a půl vypráví o tom, jaký chystá na konci ohňostroj. Takže pěkně natěšení vyleze před bar a on odpálí jednu petardu, která jen tak pšoukne a to je všechno. Takhle nějak jsem si připadal při sledování The Prophecy. To jsou celou dobu kecy o válce v nebi, mezi anděly a ďáblem a celé se to vyřeší nic moc soubojem jeden na jednoho (A ani Amorek si nevystřelí). Vlastně si ani nejsem jistý, co je The Prophecy vlastně za film. Horor? Detektivka? Od každého trochu, ale ani jedno bych se neodvažoval vyslovit nahlas, protože určujících prvků je tu poskromnu. Pochválit rozhodně musím zdařilý scénář a povedené herecké obsazení v čele s trojlístkem Stolz, Plummer a Walken (ten si film hodně užívá) z Pulp Fictionu. Palec nahoru samostatně pro Eliase Koatese. Rozhodně také stojí za zmínku několik vizuálně skvěle provedených záběrů (andělé na kůlech), kterých mohlo být ve filmu mnohem víc. The Prophecy je sice zajímavý film. Hlavně kvůli tomu, kdo je tady ten hodný a kdo zlý. Navíc je film krátký a svižný, ale boží zázrak rozhodně nečekejte. Novější Constantine je podstatně lepší. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

No to byla nudná pindárna. Proč to má zase devadesát dílů to ví bůh.... no nic asi je na čase se do nich pustit a uvést hodnocení v pravou míru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Celkově spíše průměrný thriller s prvky nadpřirozena, který v průměru drží skvělý Christopher Walken, jako archanděl Gabriel. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Škoda slabšího scénáře, už jen kvůli tomu obsazení (Walken, Stoltz a hlavně Mortensen jsou bezchybní "andělé"). Navíc slušná atmosféra.. ()

Reklama

Reklama