Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Kowalski je bývalý automobilový závodník. Těsně před Velikonočními svátky je nucený na pár dní opustit svou manželku, která je ve vysokém stádiu rizikového těhotenství a odcestovat na druhý konec států. 2000 km od domova se dozví, že manželka je v těžkém zdravotním stavu v nemocnici a hrozí, že ztratí manželku i dítě. James se v zoufalství rozhodne přejet 2000 km ve vypůjčeném autě v rekordně krátkém čase. Hned na začátku ho však zastaví brutální policejní hlídka za překročení rychlosti. Jeho snaha vysvětlit jim vážnost situace mu nepomůže a policajti ho zatknou. Zoufalý James si uvědomí, že když ztratí dny ve vězení, je možné, že svou rodinu už nezastihne naživu. Rozhodne se pro šílený útěk před policií přes celé státy. Postupně se stává slavným a lidé mu drží palce, aby se dostal ke své ženě včas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Heroine 

všechny recenze uživatele

První půl hodinku jsem myslela že to bude trapná nuda o autech. Příběh se potom ale pohnul trochu jiným směrem, a začalo mne to bavit. S tím že má film dost solidní nápad, a že je Viggo vynikající herec, byla to pro mne nakonec dost zajímavá podívaná. Původní předlohu filmu neznám, takže není s čím posoudit. A závěr mne opravdu překvapil, celou dobu jsem myslela že nakonec dojede. ()

Fondak 

všechny recenze uživatele

Nemám rád předělávky filmů. Vanishing point má vyjímku. Není jako původní film. V něčem je lepší a v něčem zas horší. Je prostě jiný. Stejný je v něm pouze krásný Mopar- Dodge R/T Challenger Hemi 426. Odsuzuju u něj pouze ten (proti drsnému originálu) dotočený a přeslazený konec. Ale i tak mě nic neodradí od toho nesouhlasit s vaším nízkým hodnocením a dát mu 5 hvězdiček. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Figuruju na seznamu deseti nejhledanějších osob, který jenom jedou domů." Vysvětlujte automobilovému závodníkovi, aby spěchal pomalu alespoň před radary. Kowalski prostě svištěl krajinou příliš rychle a tak se zásluhou bujné fantazie státních byrokratů stal teroristou, kterého je třeba v zájmu všeobecného blaha zlikvidovat. Pro byrokracii a zákony já mám ohromné pochopení, takže jsem si tuto jízdu docela užil a s vykradením Vanishing Pointu ať si poradí kompetentní orgány činné v trestní řízení. Já s tím problém nemám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto zabitá pointa původního filmu v komerčně/konzumní rychlokvašce pro televizní obrazovky. Je to škoda, protože Viggo Mortensen je skvělý, film by i v původním tématu utáhl celý sám a přidaná linie s důvodem jízdy tu je jen pro stále méně myslící americké publikum... Ach jo. Jinak ukázka, kolik kilometrů Dodgem ujel americký film za těch 26 let:) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Už už jsem chtěl chválit tento remake, protože původní Vanishing Point jsem viděl už před více než deseti lety (skoro se mi to nechce věřit) a protože přeci ten příběhový základ je i tady, ale tehdy jsem dostal spásnou myšlenku si připomenout i originál. Což bohužel shodilo remake o několik příček dolů. Ano, příběhový základ tam je. Problém nastává, když remake dáme pod drobnohled a srovnáme ho s originálem - na film o autě se tam překvapivě málo jezdí. Ubylo i zajímavých postav, které Kowalski na své pouti potká (jediným plusem v mých očích je zahrnutí indiánů, ti k USA určitě patří; na druhou stranu ale místo energického Super Soula máme tuctového The Voice). Ubyl také existenciální nádech a stejnou měrou přibyla čitelnější motivace hlavního hrdiny. To má sice výhodu v tom, že divák snadnějši vše pochopí (a možná se i dovede lépe vžít do hrdiny), na druhou stranu je tam velká nevýhoda v několika díky tomu vytvořených dírách v příběhu, které jsou občas odmávnuty, občas úplně ignorovány. Hodně věcem zkrátka šlo předejít. Třeba tvorbě filmového remaku, který je téměř ve všech směrech horší než originál. Drobný fun fact na závěr, který mě pobavil - během filmu se tam jeden prodavač postavy Vigga Mortensena zeptá "You a ranger?". Ve filmu 4 roky roky před vydáním Společenstva prstenu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vůz, který Kowalski (Viggo Mortensen) převáží, je Dodge Challenger R/T (Road / Track) ročník 1970 s motorem V8 Magnum 440 cui. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama