Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Kowalski je bývalý automobilový závodník. Těsně před Velikonočními svátky je nucený na pár dní opustit svou manželku, která je ve vysokém stádiu rizikového těhotenství a odcestovat na druhý konec států. 2000 km od domova se dozví, že manželka je v těžkém zdravotním stavu v nemocnici a hrozí, že ztratí manželku i dítě. James se v zoufalství rozhodne přejet 2000 km ve vypůjčeném autě v rekordně krátkém čase. Hned na začátku ho však zastaví brutální policejní hlídka za překročení rychlosti. Jeho snaha vysvětlit jim vážnost situace mu nepomůže a policajti ho zatknou. Zoufalý James si uvědomí, že když ztratí dny ve vězení, je možné, že svou rodinu už nezastihne naživu. Rozhodne se pro šílený útěk před policií přes celé státy. Postupně se stává slavným a lidé mu drží palce, aby se dostal ke své ženě včas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na chlup okopírovaný původní Vanishing Point. Snad jedinou inovací je zde charismatický Viggo Mortensen, který ale Barryho Newmana nemůže jentak trumfnout. Je to tak trochu zbytečný film, mohli ho obohatit pár změnami, které by zpestřily ten známý děj ze 70. let, ale povídejte jim to. Přesto mě ten film ničím neurazil, je to prostě jen výborně udělaná kopie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto zabitá pointa původního filmu v komerčně/konzumní rychlokvašce pro televizní obrazovky. Je to škoda, protože Viggo Mortensen je skvělý, film by i v původním tématu utáhl celý sám a přidaná linie s důvodem jízdy tu je jen pro stále méně myslící americké publikum... Ach jo. Jinak ukázka, kolik kilometrů Dodgem ujel americký film za těch 26 let:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Figuruju na seznamu deseti nejhledanějších osob, který jenom jedou domů." Vysvětlujte automobilovému závodníkovi, aby spěchal pomalu alespoň před radary. Kowalski prostě svištěl krajinou příliš rychle a tak se zásluhou bujné fantazie státních byrokratů stal teroristou, kterého je třeba v zájmu všeobecného blaha zlikvidovat. Pro byrokracii a zákony já mám ohromné pochopení, takže jsem si tuto jízdu docela užil a s vykradením Vanishing Pointu ať si poradí kompetentní orgány činné v trestní řízení. Já s tím problém nemám. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Naprosto blbej a zbytečnej remake. To, co je okopírovaný z originálu, se změnilo k horšímu a to, co je oproti originálu jinak, to je úplně na hovno. V průběhu filmu má hlavní postava pořád nějaký flashbacky, jak se seznámil se svou pánbíčkářskou manželkou a jak spolu potom spokojeně žili, takže se to posouvá někam k rodinnýmu dramatu, na jehož pozadí sledujeme občas nějaký ty honičky a celý to komentuje Brandon Walsh z BH 90210. Jediný, co se oproti originálu k horšímu nezměnilo, je ten Dodge Challenger a za ten dávám 1 hvězdičku. Dokonce i ta buchta na motorce, která v originále byla nahá, tady na sobě nějaký oblečení má. Dejte od toho ruce pryč a podívejte se na originál. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak by zapěl Roy Orbison: „I drove all night to get to you..“ Nechápu, proč si Hraničář místo Dodge Challenger nepůjčil koně od Bílého Gandalfa.. Remake tupý jak žiletka frontmana ZZ Top a já jen lituji, že nespatřil světlo světa i ten český z konce osmdesátých let v režii Soukupa. Lukáš Vaculík v něm spěchal v bílém embéčku z Aše do Karviné za svou těhotnou přítelkyní, ale poslední den natáčení někdo ukradl na place z nachystaného zátarasu oba dva buldozery a film se nedokončil.. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Trochu více mluvnější než jeho předchůdce z roku 71. To jestli je film lepší nebo horší si musí posoudit každý zvlášť. Já říkám jen to, že je to příjemný filmík s klasickým hollywoodským koncem. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale i přes podivně blbou hlavní zápletku (Viggo Mortensen jede za ženou a cestou potkává dobré lidi.) to v sobě mělo několik zajímavých myšlenek, prezentovaných především "Hlasem". ()

5150 

všechny recenze uživatele

Nadupaný bílý Dodge Challenger 1970, v něm zoufalý řidič Viggo Mortensen bojující o čas a zběsilá jízda napříč státy. To je v kostce děj tohoto akčního filmu, který nejen svým názvem odkazuje na klasiku žánru VANISHING POINT (1971). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bezduchý akčniak plný autonaháňačiek, v ktorom sa chlapík chce dostať z bodu A do bodu B, lebo hm na to serie pes a aj scenárista. Proste to nedáva žiadny zmysel a ide tu fakt len o tie naháňačky, ktoré sú na TV film v pohode, ale predsalen by som od filmu chcel, aby mal nejakú pointu. Namiesto hercov v obsadení, by sa tu mali uvádzať značky áut, ktoré sa tam objavili. :-) 4/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úplne nereálny príbeh. Muž sa ponáhľa za svojou ženou do nemocnice, pričom ho za prekročenú rýchlosť zastavia policajti a chcú ho za to vziať pred súd. No on chce ísť za svojou ženou a tak im ujde, načo naňho polícia a FBI usporiadajú hon, aj keď všetci vedia, čo je jeho cieľom. Celé to je ešte prerušované nejakými retro spomienkami. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Už už jsem chtěl chválit tento remake, protože původní Vanishing Point jsem viděl už před více než deseti lety (skoro se mi to nechce věřit) a protože přeci ten příběhový základ je i tady, ale tehdy jsem dostal spásnou myšlenku si připomenout i originál. Což bohužel shodilo remake o několik příček dolů. Ano, příběhový základ tam je. Problém nastává, když remake dáme pod drobnohled a srovnáme ho s originálem - na film o autě se tam překvapivě málo jezdí. Ubylo i zajímavých postav, které Kowalski na své pouti potká (jediným plusem v mých očích je zahrnutí indiánů, ti k USA určitě patří; na druhou stranu ale místo energického Super Soula máme tuctového The Voice). Ubyl také existenciální nádech a stejnou měrou přibyla čitelnější motivace hlavního hrdiny. To má sice výhodu v tom, že divák snadnějši vše pochopí (a možná se i dovede lépe vžít do hrdiny), na druhou stranu je tam velká nevýhoda v několika díky tomu vytvořených dírách v příběhu, které jsou občas odmávnuty, občas úplně ignorovány. Hodně věcem zkrátka šlo předejít. Třeba tvorbě filmového remaku, který je téměř ve všech směrech horší než originál. Drobný fun fact na závěr, který mě pobavil - během filmu se tam jeden prodavač postavy Vigga Mortensena zeptá "You a ranger?". Ve filmu 4 roky roky před vydáním Společenstva prstenu. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Osmnáctikarátové nejryzejší Béčko o tom jak Viggo jezdí sem a tam napříč Spojenýmami Státamami, a občas potká toho a občas potká zas onoho. Ehm. A na závěr se pro úplnost sluší dodat, že měl bílý auto. ()

Nosdrolomo odpad!

všechny recenze uživatele

Původní Vanishing point je absolutní skvost vypovídající o dané době. Nevím co Carnerovi ten film udělal, ale pomstít se mu takovýmto způsobem je tedy síla. Všechno to tajemno nový scénář přebudovává na jakousi křesťanskou moralitu a veškerému cool-hipies prostředí zasazuje tvrdý direct. Dokonce to nefunguje ani jako samotný film. Snaží si to stále udržet tu kultovní atmosféru cesty, ale všemi těmi příběhovými berlemi kult potápí hlouběji než Kursk. Tenhle paskvil již nikdy více! ()

Foma 

všechny recenze uživatele

50%. Pozor ten film je fakt asi hloupej, s originálem ani nemůžu srovnávat (Vanishing Point 1971). Jsou tu sice docela zajímavý myšlenky, ale hrozně blbě podaný a většina lidí se tam chová jako naprostý ........ Proč tedy docela relativně vysoký hodnocení? Odpusťte mi to, vim, že se za to filmu asi body dávat nemaj, ale dávám je za nádherný scenérie americkýho Západu, Monument valley, Great Salt Lake desert, Idaho, Glenn Canyon a i pěkně nasnímaný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slaboduchy rymejk kultoveho filmu vanishing Point s Barry Newmanom. Tuto nefunguje takmer nic - ani rezia, herecke vykony ziadne, akcne sceny slabe, pribeh slaby .....no hroza tak za 5 % ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Celkem to bylo kokatelný a perfektní fáro, ale je zase pravda, že jsem neviděl původní verzi. 3* _______Po zhlédnutí originálu musím strhnout minimálně 2 hvězdy, naprosté zkažrní klasiky. ()

Deverant odpad!

všechny recenze uživatele

Na obrazovku naskočila scéna: auto řítící se po silnici zpomaluje a zastavuje, několik desítek metrů před ním ji totiž zatarasily radlice dvou buldozerů. Řidič na ně upírá nejistý pohled, zvažuje své šance. Kolem zátarasu je rozptýlen dav pokřikujích lidí, nejspíš "fanoušků" muže za volantem. Někteří drží transparenty na nichž je i jméno: Kowalski. A v té chvíli mě to došlo, záchvěv poznání při pohledu na radlice buldozerů se s tímto jménem rozezněl naplno. Dívám se na remake Vanishing Pointu...Dění na obrazovce se zatím posunulo o týden do minulosti a s údivem pozoruji těhotnou manželku, srub v jezerní kotlině, spokojené švitoření a marně přemýšlím jak se film dostal do šmoulí vesničky. Po dalších deseti minutách macerování v nálevu z těch správných rodinných a liberálních hodnot, které rozpleptaly cokoli co mohlo po úpravách narativní linie zbýt z původního Vanishing Pointu, jsem pochopil, že to že Viggo (ne, tohle prostě není Kowalski) a policie stojí proti sobě, je jen dílem náhody. Že hájí a vyznávají to samé, a Viggo měl jen sakramentskou smůlu. Že Kowalski, člověk revoltující, byl vykastrován na taťku Vigga. Po těch vcelku asi patnácti minutách se na obrazovce rozhostila tma... ()

Reklama

Reklama