Reklama

Reklama

Bratr

(festivalový název)
  • Austrálie Brother
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Austrálie, 1999, 8 min

Režie:

Adam Elliot

Hrají:

William McInnes

Obsahy(1)

Filmem Bratr završil Elliot rodinnou trilogii o podivných příbuzných a jejich zvláštnostech. Ačkoliv jsou výrazové prostředky stále minimalistické, dosahuje Bratr téměř dvojnásobné metráže než předchozí díly a příběh protkaný cynismem je stejně poutavý. Autor tentokrát pomocí originální plastelínové animace zkoumá svůj vztah se starším bratrem. (Anifilm)

(více)

Recenze (10)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Brother je pre mňa pomyselným víťazom Elliotovej plastelínovej famílie. Formálna jednoduchosť je umocnená "unaveným" hlasom Williama McInnesa, ktorý bez emócie, apaticky s cynickým podfarbením referuje "storhé" fakty z "bohatého" života. Tým zmizíkuje úrovne významnosti jednotlivých udalostí a vedľa seba sa zrazu ocitá ochrnutie otca a predstavenie kamráta, ktorý pije mlieko cez nos. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie Adama Benjamina Elliota. Cynickým krátkým povídáním o svém bratru zakončil režisér sérii svých rodinných animovaných kraťasů, aby se tak mohl rozhoupat ke svému dalšímu, Oscarem oceněnému, o něco delšímu dílku.. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Příběh vyprávěný v tak pochmurném duchu, se jen tak nevidí. Ono je tam v podstatě i minimum animace a je tam spoustu čistě bezpohybových obrázků. Je to vlastně tipický Elliot :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* černobílý krátký film, který je součástí animované trilogie Strýc - Bratranec - Bratr. Jde o nostalgické vzpomínání vždy na jednoho z členů rodiny. Jedná se o počátky tvorby Adama Elliota a jeho postavičky ještě vypadají skrovně. Později z těchto dílů přebíral různé kousky do slavného Harvieho Krumpeta. Bráchu jsem zkouknul tady a kdo nezvládá angličtinu může si vypomoct titulky z těchto stránek. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Elliot vypráví jednoduchý ale zábavný příběh o své plastelínové rodině....Některé výjevy mi hodně pripoměly moje dětství.... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

I přes větší stopáž dokáže při stejné jednoduchosti jako u dvou dalších filmů trilogie film zaujmout a nenudit, což je při minimalizaci výrazových prostředků docela umění. Ve zkratce: Obrýlený bráška a zmrzlý papoušek. ()

Reklama

Reklama