Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Recenze (349)

Lima 

všechny recenze uživatele

Každý máme nějakou úchylku a tou mojí je obliba této přehlídky všemožného klišé :o) Přes svoji nablblost překvapivě zábavné drama o boji protiteroristické jednotky proti únoscům letadla. David "Hercule Poirot" Suchet je správně hnusnej a fanatickej, Ken Russel už dlouho neměl tak dobrou roli a nejvíc potěší Steven Seagal, když plachtí vzduchem někam do pryč. Slušná zábava, které odpustíte i typicky hollywoodsky za vlasy přitažený konec. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebudu mluvit o Stevenu Seagalovi, to je nošení dříví do lesa:)) Konečně pořádná role pro Halle Berryovou a (to především) pro Davida Sucheta coby výtečného fanatického vůdce únosců. Ale i tak je to maximálně na 3,5*** a když říkám maximálně, nechme to na ***. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná akční podívaná s jedním velkým překvapením, které tady někteří (mnozí) uživatelé ve svých komentářích nahlas vyzrazují. Takže pokud jste to ještě neviděli, přečtěte si jen tohle a dál už nic! :-)) Jinak dodám jen, že David Suchet se své role zhostil na výtečnou, Halle Berry také zahrála letušku solidně, jen ten Kurt Russell je jaksi nevýrazný... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Meleme melem, všechno semelem, snad se z toho nepos... Ne ne ne. Kupodivu to drží pěkně pohromadě a akční klišátka fungují přesně tak, jak fungovat mají. Steven Seagal dostal konečně roli na tělo, ještě než stačí zlomit svou první zločineckou ruku (a tím našlápnout k tradiční akční demenci svého posledního období), je smeten z nebe a partie se ujímají jiní hráči. Na první pohled ňoumovatý (ale jinak samozřejmě hrdinný) agent ve standardním podání Kurta Rusella, sexy letuška Halle Berry (dobrou herečku v sobě nezapře), Hercule Poirot s oholeným knírem, nebelgickým přízvukem a tendencí používat spoušť místo šedých buněk mozkových. To, že Stuart Baird lepí vedle sebe výstřižky z cizích filmů, je vpodstatě fuk, protože ta jeho koláž drží slušně pohromadě a vede diváka k sice tušenému, ale přesto zábavnému finále, při kterém si Kurt Rusell dobude čest i srdce krásné letušky. A tak to má být. Aspoň v pátek kolem jedné v noci. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hruza clovek se tesi na Seagala v akci - a on umre hned na zacatku. Tim vse necekane konci - nastupuje jen podprumerny stokrat omilany pribeh s deravym dejem ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Kromě úvodní akce a zručně natočeného přestupu z letadla do letadla, je to spíše o napětí než o akčních scénách. A napětí se režisérovi podařilo opravdu navodit. Kurt Russell není špatný, nejvíc se mi ale líbil Oliver Platt. Vzhledem k tomu, že skoro celý film je spíše uměřený až realistický, tak konec realismus odhodí v dáli a nastupuje typický hollywoodský závěr. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

S lepším režisérem by to mohla být opravdu bomba (to se k tomuhle filmu hodí :-) Chvílema je to fakt strašně napínavý, ale vždy to sklouzne k nudný vatě, což je docela překvapivý vzhledem k hvězdný herecký sestavě. Nejvíc se mi líbil (herecky samozřejmě, vzhledově to má Halle Berry v kapse) John Leguizamo, pro kterýho mám prostě slabost. Malá role Stevena Seagala potěší, velmi potěší. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. The Map ,2. All Aboard ,3. Drill Team ,4. Do It ,5. Pick It Up ,6. Starting Over ,7. The Sleeper ,8. The Ramora ,9. Hold It ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. V tomto som vždy závidel bratom Čechom. Im išiel do kín namakanaý Boeing 747 v ohrožění. Nám úbohé Konečné rozhodnutie. Tak či onak, Seagal vďaka nemu navždy vstúpil do análov (hm) akčnej kinematografie, keďže ako akčná megahviezda na vrchole svojich síl zomrel v prvej polovici filmu (po trápnej JEDNEJ jedinej akčnej scéne). V rýchlom tempe sa odvíjajúci režijný debut Stuarta Bairda (dovtedy strihača hitov producenta Joela Silvera); Stuart to žiaľ neskôr nezvládol (priemerní Šerifovia, mizerný Star Trek X). Boeing 747 v ohrození (názov si Slováci konečne privlastnili počas uvedenia snímky na Markíze) som videl prvýkrát v kine. Mal som sladkých 15 rokov, zbožňoval som Seagala (vtedy som bežne chodil na jeho hity do kina) a asi vám nemusím zdôrazňovať, že šlo o chlapčenský splnený sen. Vidieť novú seagalovku v kine bolo pre dospievajúcich chalanov v 90. rokoch niečo ako pre rádovú sestru zbadať Ježiša. Navyše v tom bolo gigantické lietadlo, zlí teroristi a parádny tím mariňákov. Zrejme vám nemusím vysvetľovať, ako odvrhnuto, pošpinene, zničene, ponížene a znásilnene som sa cítil, sediac si v kine, užívajúci si drsných teroristov, ktorí uniesli lietadlo, do ktorého nastupuje neporaziteľný Steven a zrazu... Nedalo sa to opísať inak, ako slovom ŠOK. Solídna, miestami veľmi dobrá (inokedy však predvídateľná a nesnaživá), remeselne špičkovo spracovaná žánrová fuška. Kurt Russell je síce podstatne menej zaujímavý, ako Seagal (nikdy som si nemyslel, že čosi také napíšem), ale dá sa to s ním zvládnuť. Zvládnuť sa to dá aj s letuškou, ktorá je v podaní Halle Berry jednou z najvydarenejších postáv, aké táto nie príliš schopná herečka kedy stvárnila. Skvelý je zlosyn v realistickom podaní Davida "Poirota" Sucheta. Fajn sú i jednotliví členovia tímu (B.D. Wong z Jurského parku, Joe Morton z T2, John Leguizamo zo Spawna alebo Oliver Platt z Hráčov zo smrťou) Je prekvapivé, že tento akčný letný vysokorozpočták vlastne ani nie je príliš akčný (až na dunivý začiatok a koniec), čo am svojho času trochu sklamalo. Spolieha sa skôr na budovanie atmosféry a šponovanie napätia. To je šikovne dosiahnuté tým, že to vlastne dáva logiku - mariňáci na palube lietadla sa musia správať čo najnenápadnejšie, aby oddialili nevyhnutný krvavý stret s nepriateľom. , Prekvapujúce je, že film je zábavný a napínavý aj v neakčných momentoch. 4*, ale s výrazne prižmúreným okom. Diváci zas až tak vo vytržení neboli, možno čakali viac akcie, ťažko povedať, film každopádne pri rozpočte 55 miliónov zarobil na celom svete 121, takže prepadák vyzerá inak. Kino Považan NMnV 1996 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká nomen omen, protože tenhle film MUSEL být inspirací teroristům z Alkájdy. I když tady to dopadlo trochu jinak a samozřejmě líp. Nejen že je tu dobrá akce, ale taky to není nijak přehnaný a spíš vám opravdu přijde, že takhle nějak by mohlo přepadení probíhat. A i jeho ukončení ze strany vojáků mi nepřišlo nijak přehnaný a nereálný (tedy pokud by šlo všechno jak má a všichni byli suprmani). A zábava samozřejmě nechybí, i když tam žádná trapná hláškovací postava není, což mnoho lidí těžce předejchá. Film totiž nemusí být nabitý prvoplánovým humorem na jedno použití, aby byl zábavný. Zde sice nijak moc humoru není, ale i přesto. Hrdinové jsou sympatičtí a David Suchet toho islámskýho fanatika hraje nenapodobitelně. Jako by jím vážně byl. A i když konec je hodně velké klišé, jaké v těchto filmech vidíme opravdu pokaždý, není až tak dlouhej, aby to člověka nějak významněji namíchlo a zkazilo mu to tak říjemně prožitou dvouhodinovku. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Aneb podraz století! Seagal zašermuje nožem, podřízne tři krky, rozstřílí pár týpků, zavře poklop avioniky a zahraje si na Supermana. Film má hvězdné obsazení a v určitých momentech je neuvěřitelně napínavý (přestup tunelem, zneškodňování bomby, odpalovač). O to víc mrzí, když v závěru vlétne do klišovitého prostoru, protože přesedlat z dvoumístné trosky do 747ky a ještě s ní šaškovat jako s youstickem u videoher, je jako přestoupit z trabanta do kloubového autobusu a snažit se s ním prokličkovat dopravní hřiště. Seagal tu má jeden nehorázně cool záběr (v Pentagonu sedí u stolu ve vojenském oděvu a má nejtvrdší pohled na světě), Leguizamo se stará o hlášky, Suchet se předvedl jako slušný záporák, Berry se zavrtěla ve stevardském mundúru, no a Russell si svou roli náramně užil. 70% 55 miliónů dolarů(rozpočet)/122 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná drama ze vzduchu, od kterého jsem dostal víc než jsem čekal. Kurt Russell i Halle Berry zahráli poměrně slušně, ale nejvíc mě dostal Seagal, který umřel hned na začátku a přitom ho cpou na první místa v obsazení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane Grante, jste ochoten se proletět? V zájmu národní bezpečnosti?" Jasně, že je ochoten, vždyť je to hrdina, pyrotechnik a pilot - jenom o tom ještě neví. A tak nám jedno necelé komando a jeden celý kravaťák, nastoupili za letu do uneseného Boeingu. Už jsem několikrát nastoupil s nimi a když jsem konečně strávil překvapení, že jindy neprůstřelný, neprobodnutelný a neprokopnutelný hrdina tentokrát nedokázal přeprat fyzikální zákony, tak jsem si to vždycky užil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

59 procent, jako vážně? Executive Decision mixuje spousty klišé do vyváženého celku, který je esencí techno thrillerů 90. let, leteckých dramat i akčňáků o nečekaných hrdinech. Velmi solidní herecké obsazení, slušné tempo a závěrečná mega-gradace s několikanásobnou záchranou v poslední chvíli baví i po čtvrt století. A takový filmy se už po 11. září fakt netočily... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech se mi tenhle film zase dostal do ruky a překvapivě se mi to tentokrát docela líbilo. Sice to člověk musí brát trochu s nadhledem, ale 2 hodinky uplynou jak voda. Na film podobnýho žánru je tu i celkem slušná herecká sestava s Kurtem Russellem a Herculem Poirotem v čele. Závěr je teda jak vystřiženej z nějakýho béčka z 80. let, ale ty 3 hvězdy dám. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Cože, 60 procent? To se tu nikdo tetelí blahem, když vojenská jednotka hodinu a půl křížem krážem prolézá letadlem, šmíruje nicnetušící teroristy, napichuje elektroniku, zneškodňuje matku všech bomb a pečlivě plánuje útok? Dvorní scénáristé Joela Silvera, bratři Thomasové (Predátor I, II) vyslali pět let před 11. zářím na Spojené státy Boeing proměněný blízkovýchodními teroristy ve zbraň hromadného ničení a jelikož dvěma zničenými mrakodrapy v blockbusteru na nikoho dojem neuděláte a protože v té době na plátnech frčely chemické zbraně (Skála), hraje se o celé východní pobřeží ohrožené ukradeným smrtícím toxinem. Russell a Leguizamo jsou sympaťáci a Suchet obdařil svého záporáka velkou dávkou charizmatu a zlověstnosti. Plus vychytávky typu Remora či - POZOR SPOJLER - Seagalova smrt (i když škoda, mohlo z toho být pěkné Přepadení 3)... To člověk odpustí i rutinní režii a úsměvné nahuštění "záchran na poslední chvíli". Pro mě spolu s Con Air a NON-STOP nejlepší film o únosu letadla. Obzvlášť doceníte v dvojprogramu s Přepadením ve vzduchu. ()

Reklama

Reklama