Reklama

Reklama

Tange Sazen yowa: Hyakuman ryo no tsubo

  • angličtina Tange Sazen and the Pot Worth a Million Ryo

Obsahy(1)

Příběh vypráví o starém hrnci, který na dně obsahuje mapku ukrytého pokladu v hodnotě milionu ryo. Nejstarší syn Yagyu, netušící o tomto tajemství, dává hrnec svému mladšímu bratru jako svatební dar, v domnění, že je bezcenný a nakonec ho prodá manželka bratra vetešníkům. Hrnec poté skončí v rukách Yasua, malého chlapce, jehož otec byl zabit, když ho měl chránit rónin jménem Tange Sazen. Při hledání pozůstalých se střetnou malý Yasua a rónin Tange Sazen, který si malého chlapce s milionovým hrncem vezme k sobě. (Pterodon)

(více)

Recenze (5)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

K tomuhle unikátnímu (pro mou osobu) filmu jsem se dostal naprosto náhodou, předchozí díly jsem neviděl, a ani hlavní postava mi není nijak do hloubi známa. Humor je zde nebývale přítomný a naprosto přirozeně plynoucí, postavy jsou všechny lehkou a příjemnou karikaturou, ale přitom žádný z herců netrpí klasickým Japonským přehráváním, který znám třebas z šedesátých let (obzvláště škleb dokonalé agónie trvající dlouhé, dlouhé sekundy). Děj (a spolu s ním scénář) je ... Překvapivý, dle mého soudu o míli dál, než třebas u o dva roky staršího, cinefilstvem velebeného King konga. Kapitolou sama o sobě je geniální hudba, při jejímž zjevení jsem snad po roce zatoužil sehnat nesehnatelný soundtrack, což je ode mě, naprostého OST ignoranta, který poslouchá tak maximálně Vangelisova Blade Runnera poklona olbřímích rozměrů. Pravděpodobně si vyřežu nějakou modlu, ztělesňující tenhle film a budu se k ní modlit jako k pohanskému bohu Perunovi. Tak jest. PS: velké díky Leprosovi, který spáchal cz titulky, snadnost sehnání verze filmu je až překvapující. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Nejspíš první a zároveň nejlepší film o Tange Sazenovi, v tomto případě od Sadaa Yamanaky, po kterém nám, bohužel, příliš nezůstalo. Pojetí je laskavé a zlehka komediální, Denjiro Okochi je pro roli vhodnější, než kterýkoli z jeho nástupců, byť jimi byly veličiny jako Kinnosuke Nakamura, Tetsuro Tamba, či Tatsuya Nakadai. Příliš akce se nám nedostane, zato vynikajícího situačního humoru, různých (na svou dobu) moderních a inovativních dějových fines a skvělé atmosféry, obdržíme vrchovatou měrou. Dobrá je také hudba. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Honba za škaredou vázou, ktorá otvára cestu k nevídanému pokladu je rozdrobená do viacerých osudov, ktoré sa prelínajú. Či už akýsi sociálny aspekt alebo humor hraničiaci s parodizovaním, všetko je podávané s ľahkosťou. Na dobu vzniku ide o nadpriemerné dielo a veľkú zásluhu na tom má skoro stále znejúca energická hudba. ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série o Tange sazenovi je vskutku prvním dílem, který hlavní postavu nepředstavuje jako „hrdinu z lidu“, nýbrž jako líného a protivného příživníka. Příběh je trochu atypickou honbou za pokladem, která sice skončí nevalně, ovšem poučení si odnesou všichni aktéři. Na tehdejší dobu jde o velmi podařenou komedii, humor je vcelku „univerzální“ (i přesto, že je japonský), dialogy jsou vtipně vypointované a ani herci příliš nepřehrávají, což se o jiných filmech ze třicátých let říct nedá... A jak už zmiňoval stub – hudba je vážně dobrá, každou scénu perfektně doplňuje. Výborná komedie – škoda jen, že je těžko k sehnání... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama