Reklama

Reklama

Pulgasari

všechny plakáty

Obsahy(1)

Místodržící jedné provincie středověké Koreje krutě panuje tamějšímu lidu. Když lidem zabaví všechny nástroje a rozkáže z nich ukovat zbraně pro svou gardu, starý kovář ho odmítne uposlechnout. Stařík je tedy vsazen do vězení, kde před svou smrtí vytvoří figurku z rýže. Jeho dcera pak figurku oživí a vzniká tak Pulgasari - monstrum požírající všechno železo. Pulgasari se pak postaví do čela lidové revolty za svržení samotného krále. (Ertai)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o první severokorejský film, který se dočkal v Jižní Koreji premiéry. Ta se odehrála v roce 2000 a skončila neúspěchem, když se na něj přišlo dohromady podívat sotva 500 lidí. (Raztubyl)
  • Pulgasari byl sedmým a posledním filmem Sang-oka Shina natočeným v Severní Koreji. Ještě před jeho dokončením se však režisérovi i jeho manželce Choi Un-hee podařilo ve Vídni utéct svým věznitelům a emigrovat do USA. Film tak musel dokončit jiný režisér. (Raztubyl)
  • Jedním z producentů filmu byl i severokorejský vůdce Kim Čong-il. Ten také nechal unést jihokorejského režiséra Sang-ok Shina, jenž Pulgasari režíroval. (Raztubyl)
  • Na speciálních efektech se podílelo i japonské studio Toho, jež stojí za sérií filmů o Godzille. V kostýmu Pulgasariho se ve filmu objevil Kenpachiro Satsuma, jenž hrál Godzillu v letech 1984 až 1995. (Raztubyl)

Reklama

Reklama