Reklama

Reklama

Za ginipiggu 4: Manhoru no naka no ningyo

  • USA Guinea Pig: Mermaid in the Manhole
všechny plakáty

Obsahy(1)

Umelec - maliar chodieva do mestskej stoky po inšpiráciu pre svoje diela. Okrem odpadu tu nájde „morskú pannu“, ktorú pozná z detstva.
Zoberie ju so sebou, no zisťuje, že tvor trpí odpornou hnisavou nemocou. Pokúša sa ju vyliečiť a pritom maľuje aj jej portrét.
Morská panna má posledné želanie - nech jej obraz dokončí skôr, než zomrie. (ash99)

(více)

Recenze (28)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První dva díly odpovídaly u mne v podstatě odpadu ... Třetí díl naopak u mne vylétl na absolutní hodnocení, protože byl jak dobře zvládnutý FX gore efekty, tak i zábavný. Udržel mne v pozornosti a nebral se příliš vážně. Čtvrtý díl je tvořen vyloženě na efekt. A to na efekt zhnusit diváka za hranice možné předstvitelnosti a donutit ho zvracet ... Dívka pokrytá vředy a výrůstky, ze kterých jí vytékají různé tekutiny, pak z nich vylézají živí červi, jakási háďátka a já nevím vůbec co to bylo za havěť (ale bylo to živé!!) je opravdu podle mne pro 98% "běžných diváků" tak silné sousto, že by u toho mohli "vrhnout" ... Každopádně pro mne velice zajímavé, obdivuju triky, které byly téměř dokonalé a špičkově zvládnuté. Opravdu se bylo na co koukat ... Nakonec se vše změní v odporný ultra-masakr dívky plný krve, vnitřností, hnisu a červů. Úplný závěr možná některým divákům polechtá zvědavost, jestli se to opravdu mohlo stát a co v tom vlastně skutečně bylo ... ale ... ;-)) Mega-zvrácený ULTRA-HUMUS, pouze pro silně okrajové publikum zvyklé na ten nejzrůdnější a nejodpornější styl "japan-shocku" !!! Tohle není vůbec pro běžné diváky!!! V oblasti nechutnosti je to možná jeden vůbec z vrcholů kinematografie, jaký jsem kdy viděl!!! ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Moje premiéra s touhle kultovní sérií. A pokud se ptáte, proč jsem si já, kretén, vybral až čtvrtej díl, tak to bylo hlavně tim lákavym námětem o mořský panně. Ta uvízne v městský kanalizaci s nechutnym hnisem na těle, a tak se jí hrdina pokusí doma pomoct. Nemoc se však rychle šíří, takže je jasné, že tady mastičky nepomůžou. Z boláků nejenže teče hnis, ale vylejzá i velká spousta hadů a červů a pacientka navíc zvrací vlastní vnitřnosti. No prostě mňamka, co vám budu povídat. No a pak je tu ten ultra-gore závěr, v němž se úchylná povaha Japonců zkrátka nezapře. Takže nic pro slabý nátury. Pokud ale disponuješ mimořádně silnym žaludkem a troufneš si u toho dát třeba večeři, rozhodně doporučuju boloňský špagety. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Po přinejmenším rozpačité třetí části skandálně proslulé edice Guinea Pig usedl k režii člověk více než povolaný. Hideshi Hino, autor druhého, značně misogynského dílu Flowers of Flesh and Blood, tentokrát v extrémní brutalitě násilí poněkud zvolnil a přednost dal hlavně ději, který dokonce nese jisté umělecké sklony. Na pozadí příběhu umělce rozehrává lákavou gore podívanou s patřičným množstvím krve, hnisu a slizkých červů. SPOILER Hlavní postavou je v tomto případě malíř, který po zmizení ženy pravidelně odchází do nedaleké stoky, kde hledá inspiraci pro tvorbu. Zde jednou také objeví pravou mořskou pannu, s níž se již setkal v idylickém dětství. Stejně jako jeho osud je i osud panny negativně poznamenán – trpí hnisavou nemocí, která postupně ovládá celé její tělo. Malíř ji pod vlivem vzpomínek odnáší do svého domova, v němž se jí nejen snaží vyléčit ale i namalovat. Infekce však akutně zasahuje postupně celé tělo a právě od této chvíle Hino uplatňuje svůj osobitý zvrhlý filmařský styl (nabobtnalé boláky, jejichž hnis hraje duhovými barvami; červi lezoucí z rozpukaných ran včetně zvracení, vyvrhnutí životně důležitých orgánů). Režisér si náležitě pohrál i se závěrem, který jako by vypadl z nějakého paranormálního seriálu. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je opravdu vyjímečný. Oproti předchozím značně polevil v tempu a dokonce se obešel i bez násilných scén (vyjma závěru, kde ovšem násilí hraje jakousi roli vysvobození obou hlavních protagonistů). Hino si tentokrát vystačil s nálepkou "nechutné". Vizuální zpracování je úchvatné, hnisavé scény dokonale hnusné a interiéry příjemně nepříjemné, zvláště pak stoka, kam si hlavní hrdina chodí pro inspiraci. Co je ovšem nedůležitější, Mermaid in the Manhole má konečně pořádný děj a začíná připomínat opravdový horror. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Najdete ptáčka vypadlého z hnízda, a byť mu dáváte všechnu péči a lásku, chřadne a umírá vám před očima. Při sledování si člověk musí vzpomenout na Cronenbergovu Mouchu. Jistě, důvody mutace, přeměny jsou různé, ale snaha ukázat šokující proměnu zůstává. Jen chybí filozofický rozměr Mouchy. Člověk má pocit, že kromě prostého příběhu nešťastné lásky šlo režisérovi hlavně o fascinující záběry děsivého proměňování v superrealistickém zobrazení. Dnes by to jistě zpizdily počítačové efekty, takže tleskám staré dobré ruční práci! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Oproti predchádzajúcej časti sa v Mermaid in the Manhole neobjavili humorné prvky, čo bolo v prospech veci. Podobne ako u He Never Dies sa jedná o normálny film, ktorý sa na nič nehrá (tak ako to bolo v prvej a druhej časti), aj keď druhý porcovací diel túto ambíciu reálnosti celkom obstojne naplnil. Mermaid in the Manhole ponúka trocha netradičný príbeh maliara, ktorý si chodí pre inšpiráciu do kanála, v ktorom jedného tvorivého dňa objaví morskú (resp. kanálovú) pannu. Je to síce spestrenie jeho života, avšak tá nepríjemná vyrážka na tele panny nevyzerá najlákavejšie. Čo už, v kanály je predsa len o niečo špinavšia voda. Slabšie a tradičné morčacie hviezdičky s japonskou pannou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Konečně nějakej díl kterej mě neprudil. Je sice pravda že tenhle díl nedává ani trochu smysl a má plno nesmyslnejch scén. Ale aspoň to gore a efekty vypadají 10x lépe. Scény s tou havětí byly parádní a tvůrci si s efekty vyhrály maximálně. Jen bych opět podotkl nad nesympatií herců, je sice pravdou že k tomuhle filmu bych je ani moc nepotřeboval, ale fakt se mi všichni herci z týhle série hnusý. Každopádně celej film mi přišel strašně na konci znásilněnej a kde mohlo být ještě nějaké gore tak to tvůrci ustřihly. Ale díky bohu za průměr. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u kterých opravdu slabé povahy odvracejí čočky. Infekce byla opravdu odporná a tělo mořské panny vypadalo jak pizza s ančovičkami. Výborný nápad a ještě lepší provedení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde asi o druhý nejlepší díl celé série. Film se mi líbil především díky svému pojetí, které se nedá nazvat snad ani jinak, než solidním humusem. Vůbec mi nevadilo, že se tenhle díl od svých předchůdců liší skoro ve všem, ale docela mě štvali některé nudné úseky. Ještě o něco kratší stopáž by mi vůbec nevadila. 7/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběh malíře, který v kanále objeví mořskou pannu, stiženou podivným rakovině podobným nádorem, vezme ji domů a na její žádost ji maluje, se jasně staví na nejvyšší příčku série. Pro absenci jakéhokoliv komična, silný dramatický náboj, lehkou příměs surrealismu, esteticko-umělecké ambice, náznaky ekologického odkazu, na okraj odsunuté brutality (ale dočkáme se) a frontální útok bizarní nechutnosti (litry tělesných tekutin a káble červíků). Občas až radost pohledět. Důkaz, že i hnusné může být krásné a dá se to pojmout v umělecké rovině. A ten krásný nejednoznačný závěr. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Guinea Pig sa každým ďalším dielom snaží prekračovať hranice absurdity čo najviac to ide, pomocou čo najnechutnejších prostriedkov, oproti prvému dielu aj pomocou náznakov akého-takého príbehu, nielen prostredníctvom pseudosnuffovosti kráčajúcej odnikadiaľ-ponikadiaľ. Štvorka je ako napodobenina Davida Cronenberga (to je isté) s inšpiráciou v povidke H.P.Lovecrafta - Pickmanov model (to je možno iba moja domnienka), čo sa nepodarila, tak sa aspoň snaží/tvári byť vo svojej nepodarenosti "vtipá". Ako milovník gumených cukríkov ale uznávam, že na tejto "gumenej WTF freak show" niečo je. To niečo je nepodarené, mokvavé, okrajové a vo výsledku ČUDNE zaujímavé, až pekne nezmyselné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Oslava gore efektov. V tomto prípade nejde o torture porn, ale o akýsi pravý opak. Naša Malá Morská Víla, má kožné problémy a zajko, ktorý je zrejme do nej zaľúbený, si ju opatruje a pri tom kreslí. A okolo toho gore. Nečakal som umeleckú hodnotu, ale aspoň zmysel. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Po parádno zábavnej trojke som vobec nevedel do čoho idem a je úplne inde ako jeho predchodca. Príbeh je bizarný, ale zas pôsobivý a zaujímavý. Je tu veľa nechutností, gore efekty sú nastavene na majstrovskej vlne. Príbeh sa točí okolo jednej rybky, ktorá sa rozkladá a tak efektnosť je tu silná, ale aj tak film sa neubránil nudnejším častiam. Keby tá rybka žrala susedou, aspoň by to malo atmosferický nadych a práve to tu chýbalo. Ale naozaj efekty čo sa týkajú morskej príšerky boli parádne, červíky čo z nej vychádzali boli neodolateľné, ale to už klamem. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Krásný japan kekeloidní art.. Pulsující, výživné, čvachtavé, lepkavé, smradlavé, nahnilé, oteklé, vyhřezlé, mokvající, kapající, hemživé slizké a krvavé......... Kdyby to bylo trošku profesionálnější(hlavně herecky)nebál bych se mrsknout tam plnou palbu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek má myšlenku, která by se mi i líbila, jenže ono je to všechno tak strašně moc na efekt... Na druhou stranu se musí říct, že se snímku podařilo docela silná pointa, která zhnusí ještě více samotným pochopením, než tím, co jsme celou dobu viděli. „Ginî piggu: Manhôru no naka no ningyo“ vám rozhodně zůstane v paměti, což se některým normálnějším filmům nedaří. Rozhodně se musí vyzdvihnout efekty, které jsou neskutečné. V sérii rozhodně nadprůměr a koneckonců i v žánru. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsou fake snuff filmy, zaměřující se pouze na (lacině provedenou) brutalitu. Tohle mi už nic neříká, dávno očekávám od filmů mnohem víc než jen nějaké prvoplánové nechutnosti, proto jsem ani jeden z prvních dvou filmů nedokoukal do konce. Přišlo mi to jako ztráta času a jelikož nenacházím v krutosti krásu ani potěšení, nebavilo mě to. Třetí díl už byl jiný a jakoby nezapadal do konceptu série, jenže to ani tento snímek. Ve třetím filmu už jsme měli děj a vše bylo docela zábavné a najednou i triky se dost povedly. Čtvrtý díl už je někde trochu jinde. Já v něm kromě nesporné samoúčelné odpornosti cítil i lidskost a nějakým způsobem zahrál na moji umělecky naladěnou strunu. Jo, toto se jim povedlo, to se musí nechat, ale nic pro slabší žaludky to není. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Po spíše komediálním třetím díle série přišlo na řadu něco poněkud vážnějšího a zároveň i mnohem nechutnějšího. Malíř nachází ve stoce mořskou pannu, kterou si odnese domů a umístí ji do vany. Jenže na mořské panně začnou vyrůstat odporné nádory plné barevného slizu a divných červů. Zatímco umírá, malíř se snaží zachytit prostřednitcvím obrazu tento proces. Efekty, se kterými doposud měla série Guinea Pig problém, jsou už na velmi dobré úrovni. A moje fóbie z červů a podobné havěti dostala opět zabrat - na některé záběry jsem prostě nebyla schopna se dívat. Konec, který to celé obrací úplně jiným směrem, je taky zajímavý. Zatím to hodnotím jako nejlepší díl série. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Pro mne zatím jednoznačně nejlepší díl série. Neuvěřitelně bizarní, barevná, silně červoidní a nechutná záležitost. Těžko se mi o tom cokoliv píše, člověk to prostě musí vidět. Jediná vada na "kráse" tohoto filmečku je trošku zbytečně natahovaný konec, kde je dle mého názoru řečeno až příliš. Tuhletu celkem zbytečnou závěrečnou vysvětlovací "berličku" si mohli japonští filmaři odpustit, jinak pro mě téměř dokonale zvládnutá úchylárna se vším všudy. ()

Reklama

Reklama