Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ježíšovi se zdává sen o středověké bitvě, kdy najednou vojáci vyřknou jeho jméno. Ježíš se probudí a nechápe, co měl tento sen znamenat. Proč ti neznámí lidé vyslovili jeho jméno? Vždyť Ježíš je obyčejný tesař jako jeho otec Jozef. Oba hledají práci, protože jsou těžké časy. Sám Jozef se znepokojeně ptá, kdy už bude konec utrpení jejich národa. A je netrpělivý: kdy už začne Ježíš konat? Od té doby kdy se narodil, nezjevilo se žádné znamení. Náhlá smrt Jozefa však změnila celý Ježíšův dosavadní život. Ví, že se musí vydat na cestu, na které musí být sám a tvrdí, že svůj život nežije pro sebe. Stává se vyvoleným, stává se mesiášem, stává se tím, kdo dokáže změnit vodu na víno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, Ježíš (Jeremy Sisto) co sice vypadá jako vyšamponovaný hipík, Gary Oldman jako vždy svůj v roli pokrytce Piláta a další hvězdy euroatlantického filmového plátna - v principu by to znělo nadějně, leč ve výsledku jde jen o další prvoplánově prostoduché katolicky mýtutvorné telenovelově popkulturní zpracování stakrát provařeného tématu... . . . Roger Young si umyl ruce a tak nebýt těch vánoc, jeden by se hnedle ptal, komu že ty reprízy v naší ateistické zemi pořád slouží... - - - P.S. A víte že Mesiáš byl vlastně ve skutečnosti buddhista? ;-) - - - P.P.S. Fandíkům Nazaretského nelze než doporučit jediné vpravdě pravdivé vražedně strhující zpracování narození, života a smršti jeho maličkosti - http://www.csfd.cz/film/23587-zivot-briana/ - - - - - (Poprvé viděno ve svátky 2011 na >kristušovním prostoru< /želbohu ukřižováno v prachbídném a jalovém českodabingovém zpracování jakéhosi Landsmana v žoldu firmy Eurokim nebo jak, jak jinak než za tucet stříbrných veřejnoprávě pro ateistickou ČT, že.../, hodnocení 197., komentář zde jako neprorocky šťastně třináctý - 27.12.2011) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle zpracování se mi líbí, nejen svou civilností (hlavně v podání Jeremyho Sista, který dle mého obsazen výborně), ale o celkovou přístupností a citlivostí k tématu. A to i kdyby to mělo být cynicky jako lehoučké fantasy ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

S tímto zpracováním jsem měl velký problém. Ať už jde o podivný scénář, představitele Ježíše a další aspekty. Biblické příběhy převedené na plátno často dopadají špatně. Proč? Věří vůbec tvůrci tomu, co točí? Nebo je to jen řemeslo? Na Zeffirelliho Ježíše Nazaretského zatím vůbec žádné zpracování nemá. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vlastně mi na téhle verzi vadí hlavně ony prostřihy do budoucích dob. Film je natočený jako autentický historický snímek, ovšem ony exkurzy do budoucna evokují spíše kritický úhel pohledu na věci, které jsou jinak vyprávěny jako nezpochybnitelná fakta. Jinak ovšem je znát, že se nešetřilo ničím. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně příjemně civilní, na druhé straně pár wtf scén (všechny scénky s ďáblem a o poslední scéně raději nemluvě). A nad tím vším vévodí Gary Oldman jako Pilát. 7/10 ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Trošičku modernizovaný, ale stále ten klasicky vyprávěný Ježíš. Jde o jednu z lepších verzí, i když Jeremy Sisto moc film netáhne a Oldman si jen odehrává svoje. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nie celkom klasický biblický príbeh, a to hlavne kvôli tým pár prestrihom na udalosti, ktoré sa odohrali o pár storočí neskôr a ktoré sa spájali s Ježišom Kristom. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Toto zpracování Ježíšova příběhu se mi líbí. Některé důležité věci dobře vysvětluje a ani exkurze do budoucnosti mi příliš nevadily. Hlavně ta, která Ježíši ukazovala, jak bude jeho učení zneužito za účelem obchodu, vraždění a zastrašování lidí. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se po roce k dosledování cyklu Biblických příběhů. Obrazově velmi pěkné, včetně zajímavých náhledů do budoucnosti ale tak mám trochu pocit jako by na sebe ty jednotlivé děje nenavazovaly, jako by se ty události z Bible autorům nepodařilo vzájemně propojit a složit v celek. Představitel Ježíše Jeremy Sisto sice vypadal pěkně, ale jen vypadal, měla jsem pocit, že je snad celou dobu pod vlivem nějaké psychotropní látky a po herecké stránce mu rozhodně více sedla role Caesara. Gary Oldman jako Pilát dobrý, ale tak nějak neměl co hrát a Salome s Marií Magdalenou dostaly tak málo prostoru, že je ani nelze příliš hodnotit. A ten Titus Livius (jestli to teda nebyl jen jmenovec) ten tam jako dělal co? ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Tento film se zřejmě snaží přiblížit klasický ježíšovský příběh a křesťanskou zvěst mladé generaci. Mnohé zdejší prvky se nesou v jakémsi teenagerovském a moderním duchu, který však trpí infantilismem a primitivismem - ať už jde o vykreslení a chování některých (většiny!) postav, pojetí podstaty problémů lidstva či dětinské nastínění křesťanských idejí. Ježíš je zde vykreslen v lidštější podobě, jeho vlastní osobnost se v průběhu dění vyvíjí, což představuje vítané občerstvení vůči jinak zažitému klišé Ježíše jako dokonalého, nadpozemského Boha. Mnohé postavy svým zjevem a chováním působí vyloženě nesympaticky a těžko k nim získat vřelý vztah - ať už jde o zabedněné a neschopné apoštoly, ufňukanou a přestárlou Marii nebo nevzhlednou a výstřední Máří Magdalskou. V tomto smyslu to zachraňuje snad jen věrohodný Pilát v podání Garyho Oldmana. Za zmínku stojí docela důmyslné pokoušení a zpochybňování Ježíšova úsilí Satanem, jenže ta jeho podoba (Satan v moderním sáčku a nagelovanými vlasy) je prostě mimo. Odkazy na budoucí události páchání zvěrstev středověkou církví a nekončícího vzájemného lidského zabíjení není vyloženě špatný nápad, jenže co s tím má společného zrovna 1. svět. válka, to těžko chápat. Úroveň biblické a historické autentičnosti raději bez komentáře. Obávám se, že celkově se jedná spíše o filmový průser, který vybrané tematice nadělává víc škody než užitku. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto je výborná verzia Ježišovho príbehu. Realistické, urobené ľudskými emóciami a rozmanitými osobnými názormi, ktoré sa náhodne spojili s dejom. 8/10 ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

... je-li možné skrze filmový jazyk přiblížit evangelium podle Jana, pak je to právě tato cesta, která oživuje současně prožívaný svět... prostřihy a vize budoucnosti (naší současnoti) otevírají momentum - právě teď a tady, neboť nejde jen o historicky chápaný příběh, ale jeho současnou živou podobu... nejsem zapálený křesťan, přesto postava Ježíše ztvárněná Jeremy Sistem je mi blízká... stává se přítelem mého srdce.... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mňa teda ''modernejší'' Ježiš veľmi nepresvedčil. Ono už samotné obsadenie hl. postavy je veľmi nepresvedčivé a pokojne by mu mohli pustiť reggae hudbu, za zvuku ktorej by húlil marrihuanu. Inak je na tom Oldman, ktorý síce zahrá svoje, ale ako keby mal za svoju rolu málo zaplatené a jeho hranie vyzerá trochu laxne. Poctivý a citlivý prístup som videl snáď iba v prípade Bisset. Ono už samotné spracovanie s prvkami humoru, socio-psychologickej drámy obyvateľov Jeruzaléma, platonickej lásky (!), flashbacky (!) a trochu divné vysvetlovanie si niektorých pasáži biblie je na pováženie. Vlastne sa mi pozdávalo iba jediné - to svojské vykladanie si Nového zákona - scéna z Getsemanskej záhrady so Satanom. Naštastie druhý diel sa viac drží "skutočností', neodbieha od deja a zčasti zachraňuje tento televízny projekt. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Z veselého chlapíka, který přistupuje poměrně vesele ke svému životu, se rázem stává mučený a umučený muž, který zažívá tu největší potupu, jaká byla v té době možná. Příběh Ježíše však není jen líčením jeho životních osudu, nýbrž také příběhem muže, který postupně poznává svůj osud a zažívá těžká pokušení. A právě tato pokušení, ať už na poušti nebo na Olivové hoře, jsou ztvárněna skutečně originálně, Ďábel je zde neskutečně mazaný a přitom tolik pravdivý a zvláště ukázka budoucího zabíjení a válčení ve jménu Ježíše je vskutku vychytaná. Toto dvoudílné zpracování se velmi povedlo. Úryvky citované přímo z evangelií přispívají k autentičnosti, k tomu přidaných pár "nebiblických" scén, které ovšem vůbec nejsou postaveny na hlavu. Navíc mnohé scény včetně ukřižování jsou natočeny tak věrohodně, že ani ve srovnání s Gibsonovým Umučením se tento film neztratí. Film přípustný jak pro věřící, tak i pro nestranné diváky. ()

dudyvan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších zpracování příběhu o Ježíši Nazaretském,citáty a dialogy velmi nepřesné,herecké výkony doslova mizivé a velmi podprůměrné!!!!Absolutně nejhorší výkon, Ježíš!Jeremy Sisto tuto roli vůbec nezvládl!!!Tento snímek nedoporučuji!!Dávám 10% ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Ježíšův příběh musel malinko ustoupit filmařské licenci. A to mě dost ruší. Jinak jeden z nejlepších pokusů o zfilmování části Nového zákona, jaký jsem viděl. 70% ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Bohužel, dle mého názoru oproti zbytku výrazně slabší. Sice dohormady tři hodiny, ale proč se začíná věkem Ježíšovy dospělosti? Co zvěstování, narození - to je přeci důležité znát v rámci všeobecného vzdělání. Navíc příběh pak ztrácí návaznosti. A měl jsem pocit, že mírně sklouzává ke kýči. Umučení Krista od Mela Gibsona sice také nemapovalo encyklopedicky celý příběh, ale ukázalo jeho část (vzhledem k názvu divák jasně ví, co má očekávat) a bylo mnohem dramatičtější a...zkrátka lepší. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Áno, možno trošku zvláštne, ale o to zaujímavejšie poňatie príbehu Ježiša Krista, ktorého si tentoraz zahral príťažlivý Jeremy Sisto. Jedno z mojich najobľúbenejších prevedení. Ak niekomu odporúčať film o Ježišovi, automaticky začnem týmto. ()

Reklama

Reklama