Reklama

Reklama

Tokugawa irezumiši: Seme džigoku

  • Japonsko Tokugawa irezumi-shi: Seme jigoku (více)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem z trilogie tzv. "TOKUGAWA TRILOGY" viděl jako poslední. Přitom se jedná o druhý díl. Prvním je Shoguns Joy of Torture (1968) a třetí nechvalně známý, ale zato nejznámější Shogun's Sadism (1976). Tento díl mi přišel ze série šílených "japan shock explotationů" nejhorší. Skládá se ze dvou příběhů a vše se točí zejména kolem tetování prostitutek. Divák si užije skutečně spoustu obnažených koziček, různé bondáže a týrání dívek v bordelech. Jinak ovšem téměř žádné goreefekty (kromě samotného začátku a úplného konce), krve zde také moc nestříká. Což by nevadilo, kdyby film nebyl tak výrazně zaměřen na příběh, který je zejména v druhé polovině docela nudný a chaotický. Oproti úžasnému prvnímu dílu se zhoršila i výtvarná a technická stránka filmu. Každopádně na rok výroby se jedná o neuvěřitelnou záležitost. Japonské je zřejmě jedinná země "neomezených možností" protože jinak si nedovedu vysvětlit natáčení, promítání a oblibu takovýchto kruťáren v podstatě již v 60. letech ... O tomhle se Evropě, natož USA v té době ani nesnilo ... ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Další díl série Tokugawa, který nemá nic z předchozích dvou filmů. Viděl jsem je v pořadí 3,1,2 a musím říct, že co se týče kvality, zábavnosti, ale i brutality, přesně takhle to je, 3 nejlepší, dva nejhorší. V podstatě jsem téhle nesmírné nudě chtěl vrazit odpad, ale pak jsem si řekl, že tetování na mě asi dvakrát zapůsobilo a poslední scéna byla fajn. Takže * a to musí bohatě stačit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvodné zábery nám ukážu, čoho sa už v celom filme nedočkáme ( hektolitrov krvi a nechutných popráv ). Ide už len o akúsi romanticko-kriminálnu náhražku, ktorú zrejme nezvládnete bez až budhistického prekonávania nudy. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Film zobrazuje mrzutý život prostitutek ve středověkém Japonsku. Neustále se to ale točí kolem tetování těchto dívek nebo následném bičování a mučení. Příběh sám o sobě nic moc nenabízí a je to spíše takový chaos. Gore efekty se objevují velmi zřídka (a ten úplně nejzajímavější je až na samotném konci). Na svou dobu ale pravděpodobně odvážný a kontroverzní film. ()

Reklama

Reklama