Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1943, Nemecko aj naďalej rozširuje svoju vojnovú agresiu a tak všetci bojaschopní chlapi sú na frontoch. Aj manžel Pauliny Kroppovej (Hanna Schygulla) je vojakom a tak jeho obchod so zeleninou prevádzkuje ona. V susedstve pracuje vojnový zajatec Stanislaus (Piotr Lysak) a medzi ním a Paulinou vzplanie láska. Je ale rok 1943 v Nemecku, kde sílí nacistický fanatizmus, a tak ide o zakázanú lásku. (Volodimir2)

(více)

Recenze (4)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je skutočným príbehom, podľa rovnomenného románu Rolfa Hochhutha, odohrávajúci sa v mestečku Brombach na rozhraní Nemecka a Švajčiarska. Trocha som sa strácal vo filme, tie skoky medzi rokmi 1943 až 1983 neboli plynule a robili mi problémy. Neviem či to bolo Wajdovým cieľom, ale celý film som ani netušil , ktorý z účastníkov vo filme cestuje vo vlaku v roku 1983. Hodnotným vo filme je jeden pohľad na skúmanie osobného vzťahu a druhý na vymedzenie nacistickej politiky. Potvrdzuje silu lásky aj napriek nebezpečenstvu smrti, ale poukazuje aj na vzťahové otázky v nemeckej komunite. Zaujímavosťou je, že tento film bol v Poľsku zakázaným nakoľko Wajda, ako zástanca poľskej „Solidarity“, po vyhlásení stanného práva emigroval do Nemecka a Francúzska, kde natočil tento film. A keďže bol zakázaným filmom tak sme si ho mohli pozrieť až o 10 rokov. Ďalším úžasným Wajdovým pričinením si môžete vychutnať kvalitný kultúrny zážitok. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Naturalistický film o hnusné době. Schygulla v beznadějné situaci, Müller-Stahl v trapné kreaci a chudák Polák to odsere za všechny. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Kniha, podle které vznikl film, je psána podle skutečné události z roku 1941. V Československu vyšla kniha poprvé v roce 1984 pod  názvem „Láska v Německu“. (sator)

Reklama

Reklama