Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theodor Lohse (Ulrich Mühe) je typem německého obchodníka, který je již od narození zcela bez skrupulí. To z něj dělá mimořádně vhodného kandidáta na úspěch v chaotických letech po první světové válce. Příběh tohoto bezostyšného muže kontrastuje s příběhem jeho naprostého protikladu, židovského anarchisty Benjamina Lenze. (mac000)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Podle Josepha Rotha. Příběh mladého německého důstojníka, který se zapojí do začínající nacistické organizace v Berlíně 1923. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

V tomhle bohužel dost neznámém snímku jsem si dokonce zahrál s K.M.Brandauerem, na což jsem pyšný, i když jsem se na obrazovce nepoznal:)) ()

Reklama

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Žatci v roce 1987. Při natáčení snímku nebyla nouze o nejrůznější až kuriózní situace. Jedna z nich nastala právě před natáčením scén tohoto filmu. Režisérovi se nelíbily makety starých domů, které byly výsledkem týdenního snažení týmu techniků, a tak je prostě rozštípal. Na staré domy mu připadaly příliš honosné. Film se též natáčel v Plzni na křižovatce ulic Palackého a Kollárova. (Frontie)

Reklama

Reklama