Reklama

Reklama

Klíč k vraždě

  • USA Twisted (více)
Trailer

Obsahy(1)

Strávila s nimi noci plné vášní a oni jsou teď mrtví... Po vyřešení významného případu sériového vraha Edmunda Cutlera je důstojnice Jessica Shepardová z policejního oddělení v San Franciscu převelena do oddělení vražd a povýšena do hodnosti inspektorky. Jejím hrdým mentorem je komisař SFPD John Mills, její pěstoun a bývalý partner jejího zesnulého otce. Jessica má velmi kladný vztah k alkoholu a v opilosti vyhledává muže jen pro sex. Je to dáno tím, že nese emocionální břemeno toho, že její otec zavraždil milence její matky, poté matku a sám spáchal sebevraždu. Když je jeden muž z Jessiciných náhodných známostí brutálně zavražděn, ona a její nový kolega Mike Delmarco jsou pověřeni případem. Jessica přiznává, že s obětí spala. Jenže o několik dní později je zavražděn další z jejích četných známostí na jednu noc a policie brzy dospěje k závěru, že vrah Jessicu pronásleduje. Na Millsovo naléhání Jessica zůstává na případu, to aby nalákala vraha. Vyšetřování sice postupuje, ale Jessica neustále pije a trpí výpadky paměti. Tento výpadek měla i v době, kdy došlo k prvním dvěma vraždám. Svěří se s tím Millsovi, ale ten ji povzbudí, aby pokračovala s vyšetřováním. Jessica sama náhodně objeví třetí vraždu. Je to Cutlerův obhájce Ray Porter, se kterým také měla sex a který ji ráno pozval, aby se s ním sešla. Je jasné, že s kým se žena vyspí, ten je zavražděn. Budou vraždy pokračovat i teď... (TV Nova)

(více)

Recenze (53)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jessica je policejní Einstein, kterého netrkne, že pokaždé, když se napijje - což dělá každý den po práci - padne náhle jak podťatá, přičemž si nepamatuje předešlou noc, že by teda v pití mohlo něco být. Probírá se až ráno zprávou o mrtvole, z které se vždy vyklube její "známý". A přestože ona je navenek chladná a drsná, uvnitř ranec nervů a materiál pro psychiatra, film tyto vlastnosti nemá, naopak je velmi fádní a na detektivku velmi nevzrušující. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že se tady ponejvíce probírá ta záležitost s vínem. Neviděl bych to tak tragicky, divák se věci dovídá postupně, jako hlavní hrdinka. Jinak bych to ovšem viděl na poctivý nadprůměr – 70%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. The City [3:46] ,2. The Box [1:39] ,3. I'm My Own Best Suspect [1:07] ,4. Blackout [2:02] ,5. An Old Flame [2:00] ,6. Nightmares [1:57] ,7. Get Away From Me [2:38] ,8. An Old Flame Dies [2:25] ,9. The Biggest Test of Your Life [2:27] ,10. A Toast to Your Partner [4:21] ,11. The Docks [1:52] ,12. Cigarette Burn [2:57] ,13. You Are the One [5:05], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už sú asi preč časy, keď producenti Arnold a Anne Kopelsonovci nechali vznikať takým peckám, ako FUGITIVE. V réžii Philipa Kaufmana vznikol nudný a predvídateľný kriminálny triler s podareným kukučom Ashley Juddovej (má to jeden háčik - jedná sa o chladnokrvnú detektívku z oddelenia vrážd). Nedajte sa však oklamať - Jackson a Garcia sú ako vždy v pohode, ale ich roličky malé. Naopak, príjemne prekvapil hoffmanovský Strathairn ako policajný psychiater. Zhruba podobne (pod)priemerný bol už Juddovej predchádzajúci a žánrovo a scenáristicky trošku podobný ŤAŽKÝ ZLOČIN s Morganom Freemanom. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Přetěžké hodnocení, protože už při sledování jsem chtěl dát tomuhle filmu jen dvě hvězdičky. Ty ale dávám jen průměrným rutinním komerčním bezduchostem, čímž tento film bohudík není. Přesto (nebo právě proto) však je pro mě právě tohle dílko P.K. velkým zklamáním. Byť na vině zde vskutku není reřisér, ale spíše sénáristka Sarah Thorp, kerá bůhvíproč vytvořila pořádně za vlasy přitaženou neoriginální story o (tentokráte) vystresované policajtce s neřešenými traumaty, zkrátka zoufale se vlekoucí příběh s provařenou zápletkou a brzy odhadnutelným rozuzlením, přičemž finále může překvapit jen naprostého filmového začátečníka. A je to dvakrát škoda, protože sám o sobě má film výbornou atmosféru reálií starého San Franciska s jeho bary a úzkými uličkami s malými oprýskanými domy, lvouny na pobřeží zálivu a temnými zákoutími i vznosným Golden Gate Bridge. Což je ale bohužel na dobrý "film noir" (jak sám režisér prezentuje svůj počin) zoufale málo. Nakonec tedy s velkým sebezapřením tři hvězdičky - možná právě za tu atmosféru S.F (a černý Mustang hlavní hrdinky, kerý k ní i k tomu městu prostě tak nějak patří ;-)... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hm, tak teda nevím, ale mě se to líbilo. Hlavní trojici hrdinů nemám moc co vytknout, docela jsem jim věřil. Atmosféra snímku výborná a dobrovolně se přiznávám, že se mi ty zvraty líbily a skoro do poslední chvíle jsem opravdu nevěděl, kdo to dělá :-). Mám moc rád thrillery a směle tvrdím, že tento patří k těm lepším a dotvrzuji to 4* hodnocením ;-). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Uf, dokoukáno na třetí pokus. Odbudu si pozitiva - Garcia, delfíni, konečný titulky. Filmu by se dal prominout béčkovej námět, ale ten úplnej nedostatek napětí nebo zábavnosti těžko. K tomu mě nepříjemnej projev Ashley Judd jako ne zrovna sympatický policajtky, se kterou divák vlivem špatnýho vyprávění dvakrát nesoucítí. Jackson se taky nesnaží a jedinej, kdo projevuje trochu života, je Garcia. No, když nefunguje hrdina, máme tu příběh. Je stejně nezáživnej a odfláknutej, jako vše ostatní - s policajtkou si kdosi vyřizuje osobní účty, až je nakonec na chvíli taky podezřelá. Jo, a ten finální "twist" je už čirá zoufalost. Rozuzlení člověk tuší už od půlky minimálně, takže onen vysoce šokující zvrat vyšumí do ztracena do poslední bublinky. 30% a víc ani ťuk. The Watcher s Reevesem a Spaderem byl o hvězdu lepší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Inteligencia a logika dostáva v tomto prípade jeden úder pod pás za druhým, no stále je to vďaka hereckému obsadeniu sledovateľná jednohubka. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Obvykle si půjčím detektivku, když vím, že intelektuálně víc nezvládnu ( třeba po denní fajrotě), nebo když mě ji někdo vážně doporučí, nebo když si přečtu kontroverní názory na ni. Teda pardon, thriller si půjčím. Klíč k vraždě je totiž asi thriller, či co. A musím podotknout, že tentokrát jsem zůstala rozladěna (ale jaksi bivalentně). Děj se totiž snaží hrát si na sondu do hlubin rozladěné duše policajtky (velmi povrchně podotýkám), čímž se stává velmi fádním, klišovitým a naprosto předvídatelným, prostě je scénáristicky nezvládnutý. Ale i přesto mě tenhle film dokázal trochu namlsat, načež mě vzápětí přesvědčil, že jsem opět američany příliš přecenila. A proč ... vizuálno, hudebno, herečno. Ona totiž hned první scéna je velmi -jak to říci pregnantně- etérická, režijně velmi povedená, hudebně výtečně zvládnutá... A najde se jich víc (návštěva baru, sem tam nějaká ta chlast párty). Takže jsem si nakonec kladla otázku, proč vlastně vznikají taková dílka??? Vždyť nedokážou nadchnou nikoho. Částečně jsou povedená (po stránce formální), dějově jsou příšerná, ale ve skutečnosti nejsou tou klasickou podprůměrnou masovou zábavou. Vidím v tom trochu tendenci přežívajícího systému Hollywoodu (asi, aby práce nestála). Na nudný a nepovedený scénář jsou nasazeni známější obličeje herců a výteční řemeslníci (v minulosti s tendencemi uměleckými), jako třeba pan režisér (Quils a Nesnesitelná lehkost bytí přeci nejsou jen ledajaká díla), nebo jazzman Mark Isham, který dělat soundtrack. Suma sumárum u mě tohle všechno evokuje jiný "skoro nepovedený" počin z poslední doby - Zloděje životů (ta hudba od Glasse především). Dokonce nelze říci, že by film zásadním způsobem ničily herecké výkony, ba naopak já jim to docela zbaštila i se stupidními dialogy a psychedelicky se opakujícím dějem (viz ztřískat se až do němoty s pomocí rohypnolu, sam tam někoho vojet a pak eventuelně kuchnout). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Klíč k vraždě je neobyčejně nudný thriller který nemá nic co nabídnout a zachraňuje ho jen herecké obsazení. On celkově KAufman pro mě dělá naprosto nudný braky, ale tohle byla celkem síla. Začátek poměrně slušně navnadí, i když tu je opět klišé ženská která se chová jako drsnej chlap řeší vraždy svým způsobem. Teď dostane další případ který se samozřejmě zamotává. Celou dobu se tu nic moc neděje a já se poměrně nudil. bohužel ani konec není nijak překvapující. Je to nudnej krimi thriller na který se nedá moc koukat a snad nikoho nepřekvapí. Samuel je tu poměrně zajímavej ale to film od podprůměru nezachrání. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Neskutočne tuctová a trápna kriminálka. Zlý výber hercov by som ešte dokázal preglgnúť, no ich herecké výkony boli otrasné. K tomu nekonečné dialógy. Ale nemôžem dať odpad, pri filme ma niečo dokázalo udržať až do konca a to, že kto je vrah. Tušil som správne... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád trilery s Ashley Judd. Tento patrí k slabším, ale stále solídny priemer. Sandra Bullock ako problematická policajtka bola možno lepšia vo VRAŽDE PODĽA PLÁNU, ale aj tu sa mi páčilo poňatie hlavnej hrdinky. Scenár je tak trochu zlepenec, ke divák nemá šancu sledovať nejaké stopy - ide skôr o tipovanie, kto zo zúčastnených má v sérii vrážd prsty. V závere film vyznie trochu kŕčovito, ale nenudil som sa... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pan režisér tvrdí, že to měl být film noir ze San Francisca, ale nějak se mu to nepovedlo. Příběh ženy - policajtky, která se ráda vyspí s náhodnou známostí a její milenci jsou pak nalezeni brutálně zavražděni, není ani moc originální - kdo zná hollywoodská klišé, je mu vrah jasný asi po 20 minutách včetně motivu. Navíc z policistky dělají superagentku, která si pamatuje i náhodně zahlédnutého chlápka u baru, ale už jí vůbec nepřijde divné, že sotva smočí rty ve sklence s vínem, upadne na 12 hodin do bezvědomí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moje milá Ešly, věnuji Ti tři pecičky, tu první za kladný vztah k alkoholu, tj. popíjení po večerech, druhou za nevytříbený vkus, co se mužů týče, a třetí za to, že jsi truhlík, stejně jako já. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Ne moc povedená detektivka... předvídatelný pachatel a sebeobviňující inspektorka... podobných námětů už tu byla spousta... pro ukrácení času dobré, pro zážitek z filmu nedoporučuji... ()

Reklama

Reklama