Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent těžařské firmy Allison provádí načerno vrty na šošonském území. Když najde naftu, tvrdí, že z toho budou mít prospěch také Indiáni. Pět náčelníků s ním podepíše smlouvu o těžbě a podílu na ziscích, a brzy nato začnou postupně za podivných okolností umírat. Ve smlouvě je totiž klauzule, že v případě smrti náčelníka připadne jeho podíl Allisonovi. Syn nejvyššího náčelníka rezervace Hladká tvář lest prohlédne a povolá několik svých přátel, aby se s jejich pomocí domohl spravedlnosti, vrazi byli potrestáni a podíly na zisku zůstaly Indiánům. Allison je však zákeřný protivník, nezastaví se před ničím. Zosnuje dokonce vraždu svého člověka a nastraží falešné stopy, které ukazují, že šlo o indiánský útok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ano Smrtelný omyl je tenhle film. Zde začal postupný úpadek filmů z Gojko Mitičem. Kdy zjistíte, že v každém snímku se v podstatě opakuje úplně stejný příběh akorát zabalený do jiného hávu a doby. v tomto případě jde o těžbu ropy na indiánském území. jinak dost nudnej film akce je minimum. Akorát ten tradičně špatnej konec (v tomto případě absolutně špatnej) potěšil. kvalitativně už, ale podprůměr.35% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Je strašně zajímavé vidět indiány a bělochy, jak se spolu radují nad vytrysknutou ropou a k tomu hraje nádherná country hudba......ale něco tu nesedí, už vím, to country je zpíváno německy. Hudba - Wilhel Neef. Tyhle filmy jsem měl strašně rád, žral jsem je, stejně jako Vinnetoua. To byly filmy mého mládí a nevidím důvod, proč je zatracovat. Dnes se však na ně člověk dívá jinýma očima. Technologie je na míle daleko a kvalita, nebo spíše nekvalita těchto filmů je tudíž až moc očividná. V 51 minutě dává ropný magnát Ellison jednomu indiánovi z šuplíku svého stolu papírové dolary, i při nezastavení obrazu je vidět, že jsou peníze potištěné jen z jedné strany. Dokoukal jsem to, je to nostalgie. A za deset korun v levných knihách - no nekupte to. Jo a musím napsat, že za těch deset korun je to oboustranné dvd, na druhé straně je film stejného žánru z názvem Pokrevní bratři. CITÁT - Za chvíli po rudochovi z rezervace neštěkne ani pes.......... ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z těch lepších   východoněmeckých indinánek, která jako vždy nemá  žádnou oporu v historických skutečnostech. Filmy DEFA natáčené tenkrát v koprodukci s   Rumuny a Bulhary kvůli exteriéru, nakonec asi   měly něco do sebe. Naší normalizační   distribuci oživily stejně jako filmy Haralda   Reinla s Vinnetouem. Ovšem o třídu níž. Tady   se mi líbí účast Rolfa Hoppeho, který se   konečně zbavil role zasmrádlého honáka a   vraha Indiánú, a Muellera-Stahla, kteří se   stali později hvězdami evropského filmu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je hodně podobný mayovce ´Petrolejový princ´. Stejná atmosféra, stejný hon za bohatstvím s vůlí se za každou cenu zbavit indiánů, stejné dobrodružství. Scénář není napsaný ani natočený nijak zle. Tentokrát jde o šošonské území a Gojko Mitić opět ve své typické roli. Jako odpočinková mírně rodokapsová indiánka stojí za úvahu shlédnutí. Při reálném pohledu samozřejmě spousta nelogičností, ale když o realitu vůbec nejde, tak proč to nepřehlédnout. Jen ty německy nazpívané písničky a německy psané plakáty si mohli odpustit. Ale když to točilo ve své době NDR, snad ani nic jiného nelze očekávat. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený dětský film. Proto jsem to pálil. Vidět ovšem německé komunistické herce natřené samoopalovacím krémem za 10,50 Kčs je silná rána, která se blbě vstřebává. Možná, že příběh sám až tak hloupý není, ale soudruzi z NDR u tohoto filmu někde udělali chybu. Stejně jako při vývoji plastu. A vyvěsit v baru plakát němčině, že se hledá pomocník šerifa, to mě dojalo...ještě mohli připsat soudruh pomocník šerifa... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • V 51. minutě dává ropný magnát Ellison jednomu indiánovi z šuplíku svého stolu papírové dolary, i bez zastaveného obrazu je vidět, že jsou peníze potištěné jen z jedné strany. (Terva)
  • Film je založený na skutočných udalostiach, ktoré sa odohrali v USA v roku 1898. (westerns)

Reklama

Reklama