Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvě zasnoubený mladý muž Harvey Hanford (Harry Houdini) je nespravedlivě odsouzen za vraždu, kterou nespáchal. Harveymu se však podaří uprchnout z vězení díky svým úžasným únikovým schopnostem a rozhodne se pronásledovat skutečné vrahy. Když chladnokrevní zabijáci zjistí, že jim je na stopě Harvey, který má v patách muže zákona, unesou mezitím jeho krásnou snoubenku. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Kass 

všechny recenze uživatele

Jeden z pouhých pěti filmů Harryho Houdiniho a zřejmě ten nejlepší. Už jen to, že je film znovu přístupný divákům, přestože byl tak dlouho považován za ztracený, je báječné. A vidět takovou persónu jakou byl Houdini "naživo" je paráda. Navíc film je to velmi dobrý. Má víc než slušný spád. Zajímavě zašmodrchaný děj. Filmařsky je suverénní. On taky režisér Irvin Willat nebyl žádný břídil, jak dokládá i jeho oceňováný snímek z téhož roku "Behind the Door". Doporučuji všemi deseti. PS: film má cca 70 min. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Film byl obnoven a konečně zpřístupněn veřejnosti v roce 2015 promítáním na TCM Classic Film Festival. Filmový konzervátor Rick Schmidlin dohlížel na restaurování poté, když získal jediný zbývající celulojd od žongléra Larryho Weekse, který získal snímek při odchodu do důchodu z Houdiniho panství v roce 1947. Ve finální scéně, která končí vzdušným soubojem a srážkou dvou letadel, padá jeden ze strojů k zemi. Houdini po zveřejnění snímku prohlásil, že daruje 1000 dolarů tomu, kdo dokáže, že srážka nebyla autentická. Vysvětlil, že došlo ke skutečné nehodě a že herci byli zachráněni jen proto, že se stroje zrovna nacházely ve výšce větší než jeden kilometr a dokázali se vyrovnat dříve, než dopadli na zem. Osoba, která skočí za letu z jednoho letadla do druhého není Harry Houdini, ale kaskadér Robert Kennedy. ()

Reklama

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Osoba, která skočí za letu z jednoho letadla do druhého, není Harry Houdini, ale kaskadér Robert Kennedy. (Epistemolog)
  • Film byl obnoven a zpřístupněn veřejnosti v roce 2015 během promítáním na TCM Classic Film Festival. Filmový konzervátor Rick Schmidlin restauroval vzácný snímek poté, když získal jediný zbývající celulojd od žongléra Larryho Weekse, který tento snímek dostal při odchodu do důchodu z Houdiniho panství v roce 1947. (Epistemolog)
  • Ve finální scéně, která končí vzdušným soubojem a srážkou dvou letadel, padá jeden ze strojů k zemi. Houdini po zveřejnění snímku prohlásil, že daruje 1 000 amerických dolarů tomu, kdo dokáže, že srážka nebyla autentická. Vysvětlil, že došlo ke skutečné nehodě a že herci byli zachráněni jen proto, že se stroje zrovna nacházely ve výšce větší než jeden kilometr a dokázali se vyrovnat dříve, než dopadli na zem. (Epistemolog)

Reklama

Reklama