Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (180)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená, příjemná komedie, které opravdu chybělo málo k lepšímu hodnocení a dokonalosti filmu. Chyběl lepší příběh a vypuštění pár hloupých scén. Jinač se na to v klidu šlo dívat. Plno zvířat, zábavy mraky bylo. Eddie Murphy hrál dokonale. Takže film hodnotím jako hezký nadprůměr. Tudíž je to tak na 68% = *** ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Doctor Dolittle se poprvé objevil v komediálně rodinném dva a půl hodinovém filmovém muzikálu ´Doctor Dolittle´ (1967), ve kterém si ho zahrál Rex Harrison a od té doby po něm neštěkl ani pes. Až ke konci devadesátých let nastal zlom. Roli dostal Eddie Murphy a že se tentokrát jednalo o černocha bylo ještě v této době každému jedno. On byl také změněn koncept příběhu, který byl samozřejmě převeden do současnosti a do prostředí, kromě zdravotnického zařízení, zcela běžné rodiny. A hlavně byl vynechán muzikálový motiv, což se ukázalo být trefným tahem. A tak se opět od začátku rozvíjí příběh lékaře, kterému se v dospělosti z dob dětství vrátila schopnost porozumět řeči zvířat. A jak s tím naloží v soukromí i v zaměstnání a co všechno z toho vzejde už vypráví příběh opět pro celou rodinu, který je až po okraj napěchovaný roztomilých etud nejrůznějších zvířátek, hlášek, gagů a to místy až groteskních a samozřejmě již typické komediální umění Eddieho Murphyho, samozřejmě v hlavní roli, pro kterého je to i první role v rodinném filmu. Z tohohle hlediska je tedy potřeba si zvyknout na jeho nový charakter vzhledem k předchozím komediálním rolím pro dospělé a hlavně drsným postavám v akčních filmech. A není třeba dodávat, že i tady uspěl. Zklame snad jen stereotypnost rodinného soužití v námětu příběhu, ve kterém jde muž za svým cílem a jeho žena se nepřekvapujíc postaví proti tomu, čímž se jejich manželství dostane na hranu své existence. Tento motiv se používal hodně často a tak se stal již otravným. Jinak má celé dějství emocionální úroveň, která je poutavá a zábavná. Dialogové gagy nejrůznějších zvířátek představuje nejkomediálnější část filmu, kterým svým způsobem Eddie dokonale nahrává. Zvířecí roztomilosti je tak učiněno za dost a děti si u toho rozhodně přijdou na své. To ale platí i pro dospělé diváky. Ti ještě mají navíc komediální scény z prostředí zdravotnického zařízení a jednání vedení o finanční injekci na výzkum. Každý si tu zkrátka přijde na své a že film nestárne dokazuje i dnešní doba, neb daný humor stále neztrácí na své zábavnosti a co si budeme povídat, skotačení a lumpárny zvířátek pobaví vždy a v každém věku. ()

Reklama

liborzel 

všechny recenze uživatele

Docela hezká oddychovka hlavně díky Eddie Murphymu.A zvířátka taky perfektní.Miluji tygry a tak jsem byl potěšen i touto nádhernou kočkou.Je to komedie a tak nemůžeme očekávat nějaké filozofické obohacení.Tak film může vyvolat jen lásku ke zvířatům a potřebu jim více porozumět.A to se myslím tomuto snímku dokonale podařilo. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, ale v době vydání mi bylo 5 a ten film jsem zbožňovala. Dokonce jsem "donutila" rodiče se na to dívat po sobě hned několikrát. Je to má srdeční záležitost a z nostalgie si to plný počet prostě zaslouží. Ten pes byl slaďouš, jedno z mých prvních nezapomenutelných setkání s filmem. A určité kouzlo tomu neupřu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem kdysi měl v televizi hodně rád. Jasně, bylo to hlavně proto, že to bylo o zvířátkách, bylo to roztomilé a já jsem z toho byl na větvi. Děti holt tohle mají docela rády. Jinak je to ale celkem obyčejná komedie o tom, jak jeden chlápek umí něco, co jiní ne, ostatní si myslí, že je cvok, ale on jim dokáže, že je obdarovaný. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 144,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 294,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama