Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (180)

Cival 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy se propadá čím dál tím hlouběji do fimového bahna a tahle rádoby komedie, která se alibisticky schovává za škatulku "film pro děti", je toho jasným důkazem. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pokud Vás stále baví, když se zvířata chovají jako lidé, pak je tenhle film tím pravým pro Vás. Naštěstí není tento film pouze o tricích, ale obsahuje i několik hodně vtipných momentů, díky kterým stojí za zhlédnutí... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že Eddie Murphy už v poslední době bere všechno, co mu jeho agent dohodí. Tenhle film si sice kladl vyšší ambice, ale nakonec se jim moc nepřiblížil. Jediné co mi připadalo skutečně vtipné, byly ty dvě ukecané myši. Každá z nich dostala jednu hvězdičku, což znamená pro celý film dvě hvězdičky. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $71,5miliónaTržby USA $144,156,605Tržby Celosvetovo $294,456,605/videl v kine: 60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Gibbs: 1. That's Why I Lie - Ray J [4:51] ,2. Let's Ride - Montell Jordan/Shaunta [4:53] ,3. Are You That Somebody? - Aaliyah [4:27] ,4. Same Ol' G - Ginuwine [4:21] ,5. Lady Marmalade - All Saints [4:03] ,6. Da Funk - Timbaland [4:29] ,7. Do Little Things - Changing Faces/Ivan Matias [5:09] ,8. Your Dress - Playa [3:59] ,9. Woof Woof - 69 Boyz [4:11] ,10. Rock Steady - Dawn Robinson [3:05] ,11. In Your World - Twista/The Speed Knot Mobsters [4:50] ,12. Lovin' You So - Jody Watley [3:35] ,13. Dance - Robin S./Mary Mary [3:38] ,14. Push 'Em Up - Eddie Kane/DeVille/DJ Toomp [3:46] ,15. Ain't Nothin' But A Party - Sugarhill Gang [3:57], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžeš operovať tigra. Nepoznáš symptómy.“ - „Vravel, že vidí dvojmo a bolí ho hlava.“ Žiadne veľdielo, ale i vďaka umiernenému Eddiemu Murphymu a vydareným trikovým scénam s ukecanými zvermi sa to dá prežiť. Dokonca sa možno sem-tam zasmejete (záverečný zvierací protest: „Preč s prasatami!“ – „Čože?!“ – „Myslel som policajtov.“). Priemerná snímka pripomína priemernú komédiu s Jimom Carreym KLAMÁR, KLAMÁR – tiež dobrý námet a slušní herci, ale celé to ide len na pol plynu. Navyše, ak DOKTORA DOLITTLEA prirovnáme k inému zvieraciemu hitu (BABE), nemá šancu. Kino Považan NMnV 1999 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pouze lehce nadprůměrná rodinná komedie, která pobaví trikovou stránkou, překvapí relativně umírněným Eddiem Murphym a na kterou velmi záhy zapomenete. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Murphy se skutečně musel zbláznit. Dolittle byl začátkem konce jeho slibně rozjeté kariéry. Hned v první minutě dojde na obligátní čichání k lidskému zadku a dál to není o mnoho lepší. Zřejmě má jít o humor stavěný na míru pro původní otroky z Afriky. Snesitelné to je díky uhrančivé Wilson, jinak nefunguje nic. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Ač tvůrci brnkají na správné noty neukazuje se Dr. Dolittle jako soudržný film, který by dokázal zabavit. Příběhová linie je příliš plytká a scénárista se příliš nesnažil o nějaké vrstvení témat. První půle filmu je trauma z nové schopnosti, v další části se tvůrci snaží zabavit diváka tlacháním se zvířaty a jejich legračním chováním a v poslední fázi, kdy dojde k jistému uvědomění si svého poslání jde snímek do kytek již zcela jasně. Nejlépe funguje samozřejmě první část, kde ještě drží jednotlivé linie spolu. Máme tu seznámení s rodinou, doktorem, řešení problému, psa a morče. Jenže tato krátká část brzy končí a ve zbytku již není téměř na co se dívat. Dvě hvězdičky jsou adekvátní hodnocení, jemný podrůměr, i když za půvabně "zneužité" morče jsem měl chvíli chuť dát o hvězdičku více. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé spracovanie niektorých scén a podarených gagov mi dáva nutkanie dať o hviezdičku navyše, no mierna stupidita a až príliš prehnané zakončenie mi to jednoducho nedovoľuje. Tu som si totiž ešte neuvedomoval Murphyho prepad v imbecilných snímkoch, takže tento mi ešte taký zlý neprišiel, naopak, slušne som sa bavil. 65%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já nevím, celou sérii jsem měl jako malý rád a obzvláště jedničku. Eddie Murphy je sympaťák, a i když později podepsal i mnoho pochybných rolí, podle mě je role Dr. Dolittla povedená a film jsem si užil i po letech. Nechte mi to alespoň jako guilty pleasure...81% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Že vůbec Eddieho baví hrát v takovýchto blbostech. Buď nemá na chleba, nebo se zbláznil. Jedna hvězdička za mluvící zvířátka. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že pro mě byl "Dr.Dolittle" velikým překvapením. Jistě, scénář není kdovíjaká lahůdka, ale tomuhle filmu to musí snad každý odpustit. Hlavní jsou přece gagy a že stojí většinou za to! Osobně mě nejvíc uzemnil mýval, který by chtěl místo vody aspoň jednou dostat tuňáka...Pohodový filmeček pro volné odpoledne nebo bandu dětí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1998 sa afro-americký herec Eddie Murphy predstavil v úlohe doktora Dolittla, ktorý rozumie reči zvierat. Dokáže s nimi verbálne komunikovať. Z toho pramení mnoho viac či menej vtipných príhod, čo s nimi prežije. Veľmi jednoduchý nápad z ktorého vznikla veľmi jednoduchá, detská komédia. Na jedno pozretie je to celkom fajn. Tento titul sa dočkal i ďalších pokračovaní, ktorých kvalita však značne upadala. Pôvodný film z roku 1998 však za dve hviezdičky stojí. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Člověk, který rozumí řeči zvířat a díky tomu, že je to lékař, dokáže je i léčit. To je Dr. Dolittle, týpek, kterému zvířata změní celý jeho život a přivedou ho až do blázince. Film sám o sobě je docela zajímavým dílkem, které pobaví a zaujme celou rodinu, nabízí docela vtipné situace a scénky a celé je to takové příjemně zvířecí a roztomilé. Eddie Murphy tyhle komediální role evidentně umí, a je to samozřejmě vidět a poznat. Navíc pozitivně hodnotím i spektrum zvířátek, která se zde objevila, od krys žijících v popelnici až po tygra, který chce spáchat sebevraždu skokem z věže. Už chyběla jen nějaká blecha nebo hmyz, a spektrum zobrazených zvířat by možná bylo kompletní. Těžko na téhle rodinné komedii hledat nějakou přidanou kvalitu, prostě konstatuji jen tolik, že v rámci žánru se jedná o pohodovou záležitost, která mě nejednou rozesmála. Film hodnotím průměrně a jako takový ode mne získává tři hvězdy. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

.."ale ked tam su take zlatulinke malilinke (aj velke) zvieratockaaa..." ;-)...Velmi slusna, velmi priemerna a velmi remakeovska zvieracia komedia. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela zábava, jen člověk nesmí chtít moc - ty zvířátka potěší určitě. Murphy byl kdysi vážně dobrej, ale počínaje těmito komediálními výstřelky se pomalu ale jistě začal propadat do hollywoodského bahna... ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že je to průměrný film. Nejvíce se mi na něm líbila ta mluvící zvířátka a jejich hecy, to jsem se skutečně zasmál. Eddie taky nebyl k zahození. Tento snímek se hodí na zpestření dne a také docela pro nejmladší generaci. Je jasné, že od něho nemůžeme očekávat žádné brilantní herecké výkony, ale jak říkám, někdy postačí na slušnou podívanou i tohle. Já dávám 3*. ()

Reklama

Reklama