Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Murphy se vrací coby lékař, který má schopnost mluvit se zvířaty. Tentokrát v roli obhájce "zvířecích práv" v první stávce uvnitř zvířecí říše. Doktor Dolittle ma tolik dvou a čtyřnohých klientů, že je nemůže ani zvládnout. Jenže oni chtějí víc než návštěvu jeho ordinace. Hájí les před bezohlednými lidskými projektanty. A kdo jiný by měl být nápomocný, než doktor Dolittle! A doktor má plán: najít ohrožené druhy, chráněné zákonem. Najde osamocenou medvědici Avu, která žije v lese odsouzeném k zániku. Ale potřebuje partnera - a Dolittle si myslí, že ho našel. V cirkuse. Archie, cirkusový medvěd, nechce nic slyšet o stěhování k nové družce. Ještě že doktor mu vysvětlí, že jeho místo je právě v přírodě a právě u Avy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

tron 

všechny recenze uživatele

„To nie je len zmrzlina, Archie!“ Pribudlo ekologické posolstvo a celé je to strašne detinské; sme v tom druhu rodinného filmu, ktorý neverí, že existujú inteligentné deti, ktoré by si veci domysleli bez našepkávania. Inak ma ale obklopila hneď od začiatku príjemná lesná atmosféra, čo mestskému originálu chýbalo. Ten ale zasa bol vtipnejší; v dvojke je vystupovanie zvierat všetkého druhu (najmä žirafa) a ich dialógy samozrejmosťou, nekoná sa pôvabnosť originálu (ak nerátame Stevea Irwina a finálnu dravú "vzburu prírody"). No ako vravím – slušná rodinná zábavka s jedinou záchodovou scénou (aj to v nej účinkuje medveď). ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

No, jednička už je taková trochu klasika, dvojka se na ní pokouší navázat a trpí neduhami druhých dílů. Není to úplně ono, ale odpad to taky neni. Murphy se snaží být za každou cenu vtipný, bohužel je mezi vtipností a trapností občas jenom tenká linka.. Ovšem musíme to brát jako rodinnou komedii, na nic jiného si Dolittle nehraje, a myslím, že děti z komedie o zvířátkách mají vždycky radost, navíc, když jim mohou ještě rozumět. ()

Reklama

Potjoc 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než první díl, ale pořád mnohem lepší, než ty další pokračování, které už vůbec nemají nic společného s prvním dílem. Nejvíc se mi líbila ta scéna, jak holub křičí na policajty "Černý svině! Černý svině!" a prase se rozeběhlo na holuba "Cos to řekl?!". A ta scéna, jak medvěd se vykadil na toaletě v restauraci a následný emoční řev Dollitla, mě tak rozesmála, že jsem se málem počůral smíchy - Vážně! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval, abych zjistil jak je to s Arnoldem, ale ten ve filmu jako herec nehraje. Arnolda Schwarzeneggera je možné zaslechnout v originální zvukové stopě ve dvou scénách jako BÍLÉHO VLKA (White Wolf) a v jedné zazní i známá hláška "Hasta la vista, baby" ze snímku Terminátor 2: Den zúčtování (1991). U herců by se proto hodila poznámka d.f. (dabingová filmografie), protože v českém nebo slovenském překladu z toho divák nemá nic. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu předchozího filmu se Murphy vrací s další várkou fekálního humoru a mluvení se zvířaty. Kde byla jednička možná vtipnější, tak dvojka má alespoň náznak dějového oblouku a nejde jen o slepenec trapných scének. Dolittle tentokrát řeší sexuální apetit nejen u medvědů, ale i u sebe a dcery. Prostě humus. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v San Franciscu a okolí, v Los Angeles a okolí, dále pak v přírodní rezervaci San Bernardino a ve městě Wrangell na Aljašce. (Cheeker)

Související novinky

Indické plány M. Douglase

Indické plány M. Douglase

25.01.2005

Michael Douglas se dal slyšet, že se hodlá podílet na produkci filmu RACING THE MONSOON, natočeném výhradně v prostředí Indie. Sám si chce v dobrodružném snímku samozřejmě také zahrát. Douglas… (více)

Reklama

Reklama