Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Murphy se vrací coby lékař, který má schopnost mluvit se zvířaty. Tentokrát v roli obhájce "zvířecích práv" v první stávce uvnitř zvířecí říše. Doktor Dolittle ma tolik dvou a čtyřnohých klientů, že je nemůže ani zvládnout. Jenže oni chtějí víc než návštěvu jeho ordinace. Hájí les před bezohlednými lidskými projektanty. A kdo jiný by měl být nápomocný, než doktor Dolittle! A doktor má plán: najít ohrožené druhy, chráněné zákonem. Najde osamocenou medvědici Avu, která žije v lese odsouzeném k zániku. Ale potřebuje partnera - a Dolittle si myslí, že ho našel. V cirkuse. Archie, cirkusový medvěd, nechce nic slyšet o stěhování k nové družce. Ještě že doktor mu vysvětlí, že jeho místo je právě v přírodě a právě u Avy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Humor téměř zmizel a všechno sází na roztomilé chlupáče. Přesto je zde pár geniálních fórků (především v originálním znění odkaz k Mlčení jehňátek mě složil), ale ani těch pár světlých bodů bohužel nestačí na to, aby zachránily celkový dojem z filmu... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jednička pobavila a byly tam dobré hlášky zvířat,dvojka znudila a nebyla tam ani jedna hláška.Ten medvěd se taky Arniemu také moc nepodobá.Edie natoč už prosím tě Schrecka 2 abys měl alespoň po dlouhé nějaký dobrý film. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Cluck Cluck - The Product G&B [3:59] ,2. Do U Wanna Roll (Dolittle Theme) - R.L./Snoop Dogg/Lil' Kim [4:33] ,3. Tameeka - Mario [3:42] ,4. Absolutely Not - Deborah Cox [3:35] ,5. We Fit Together - O-Town [3:58] ,6. Two Steps - Jimmy Cozier [4:17] ,7. What It Is (Part II) - Flipmode Squad [4:20] ,8. Rear View Mirror - Alicia Keys [4:05] ,9. If I Was The One - Luther Vandross [4:21] ,10. Makin' Me Feel - Angie Stone [4:07] ,11. Life Is Good - LFO [4:05] ,12. Lookin' For Love - Next [3:35] ,13. If I Knew - Medeiros [4:27], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stejné jako jednička - několik solidních fórků, několik fekálních fórků a lavina mentorování na rodinné téma. Murphy je za zenitem a bohužel si to užívá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nie je len zmrzlina, Archie!“ Pribudlo ekologické posolstvo a celé je to strašne detinské; sme v tom druhu rodinného filmu, ktorý neverí, že existujú inteligentné deti, ktoré by si veci domysleli bez našepkávania. Inak ma ale obklopila hneď od začiatku príjemná lesná atmosféra, čo mestskému originálu chýbalo. Ten ale zasa bol vtipnejší; v dvojke je vystupovanie zvierat všetkého druhu (najmä žirafa) a ich dialógy samozrejmosťou, nekoná sa pôvabnosť originálu (ak nerátame Stevea Irwina a finálnu dravú "vzburu prírody"). No ako vravím – slušná rodinná zábavka s jedinou záchodovou scénou (aj to v nej účinkuje medveď). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Všechno co bylo v prvním díle vtipný se tady neobjevuje, protože první díl vycházel hlavně z toho že tobyla první zkušenost s mluvením se zvířaty. Druhej díl se snaží navázat na příběh z prvního dílu a to dost nešťastně, vtipný scény nejsou vtuipný a nevtipný scény jsou nudný a Eddie Murphy, kterýho považuju za dobrýho komika, tak se tady nějak nedokáže prosadit, je to teda hlavně kvůli pěkně stupidnímu scénáři, ale přece jenom Eddie mohl zahrát ty stupidní scény líp. celkově to je dost nepodařenej druhej díl a jen díky občas povedeným scénám u kterých jsem se aspoň trochu zasmál dám 2*, ale od Murphy tak trochu zklamání ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu předchozího filmu se Murphy vrací s další várkou fekálního humoru a mluvení se zvířaty. Kde byla jednička možná vtipnější, tak dvojka má alespoň náznak dějového oblouku a nejde jen o slepenec trapných scének. Dolittle tentokrát řeší sexuální apetit nejen u medvědů, ale i u sebe a dcery. Prostě humus. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jiřík ze Zlatovlásky tmavé barvy pleti opět ordinuje! Tentokrát s ekologickým poselstvím, užvaněnou lesní faunou a jedním cirkusovým méďou, co musí pokrýt medvědici, ačkoliv se sám chová jako slon v porcelánu. Ve finále si zvířátka zastávkují jak italští státní zaměstnanci, děti se zasmějí a dobro přírody zvítězí nad mamonu chtivou buržoazií těžařů dřeva. Třikrát hurá! A Eddie Murphy ? Ten se potopí ještě hlouběji do studnice zvané Zapomnění.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie veľmi slabo kopíruje pomerne slušný (aspoň u mňa) úspech jednotky a vtipy pozostávajúce z Dolittlovej schopnosti rozumieť reči zvierat už strácajú na účinku aj keď párkrát som sa pobavil. Typický príklad toho, keď chcú tvorcovia z debility divákov vytiahnuť čo najviac prachov. Ešteže sa Eddie bezhlavo nepustil do trojky. 45%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokračování se již tolik nepovedlo, hodnotil bych to tak nějak u 30%. Přece jen směšné scénky tady nejsou. Celý film se tady řeší rezervece potažmo medvědí rodinka. Spíše to celé směřuje k rodinnému filmu pro menší. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Souboj cirkusového medvěda se svým dravým kolegou o srdce medvědice, standartně ukecaná fauna i pan doktor, celosvětová stávka zvířat a zneužité slavné filmové hudební motivy. Tento snímek měl ambice dopadnout daleko hůř, ale výše uvedený mix se dal s jistou dávkou tolerance přežít. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval, abych zjistil jak je to s Arnoldem, ale ten ve filmu jako herec nehraje. Arnolda Schwarzeneggera je možné zaslechnout v originální zvukové stopě ve dvou scénách jako BÍLÉHO VLKA (White Wolf) a v jedné zazní i známá hláška "Hasta la vista, baby" ze snímku Terminátor 2: Den zúčtování (1991). U herců by se proto hodila poznámka d.f. (dabingová filmografie), protože v českém nebo slovenském překladu z toho divák nemá nic. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Příběh ještě jednodušší a horší než byl v jedničce. Opět se člověk dost zasměje, ale už jsou vtipny a scény prokazatelně horší. Eddie Murphy hraje výborně, ale to není všechno. Přesto jsem se bavil tak film rychle uběhl. Jedničku mám ale víc v oblibě než tuto dvojku. Proto hodnotím film jen na 51% = *** ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Fórky ve filmu s roztomilejma huňáčema, huňáčkama a ještěrkama jsou sotva k pousmání, ale já mám slabost pro mluvící zvířata, tak hvězdičku přihazuju. ()

Související novinky

Indické plány M. Douglase

Indické plány M. Douglase

25.01.2005

Michael Douglas se dal slyšet, že se hodlá podílet na produkci filmu RACING THE MONSOON, natočeném výhradně v prostředí Indie. Sám si chce v dobrodružném snímku samozřejmě také zahrát. Douglas… (více)

Reklama

Reklama