Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Murphy se vrací coby lékař, který má schopnost mluvit se zvířaty. Tentokrát v roli obhájce "zvířecích práv" v první stávce uvnitř zvířecí říše. Doktor Dolittle ma tolik dvou a čtyřnohých klientů, že je nemůže ani zvládnout. Jenže oni chtějí víc než návštěvu jeho ordinace. Hájí les před bezohlednými lidskými projektanty. A kdo jiný by měl být nápomocný, než doktor Dolittle! A doktor má plán: najít ohrožené druhy, chráněné zákonem. Najde osamocenou medvědici Avu, která žije v lese odsouzeném k zániku. Ale potřebuje partnera - a Dolittle si myslí, že ho našel. V cirkuse. Archie, cirkusový medvěd, nechce nic slyšet o stěhování k nové družce. Ještě že doktor mu vysvětlí, že jeho místo je právě v přírodě a právě u Avy... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby dosáhly 112 milionů amerických dolarů, celosvětové 176,1 milionu. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v San Franciscu a okolí, v Los Angeles a okolí, dále pak v přírodní rezervaci San Bernardino a ve městě Wrangell na Aljašce. (Cheeker)
  • Dva malí medvídci na konci filmu se jmenují Little Bart a Honey Bear a oba je také vlastnil slavný trenér medvědů grizzly Doug Seus. Tyto medvědy měl Doug náhodou s sebou na natáčení a režisérovi se tak zalíbili, že se je rozhodl přidat do závěrečné scény. (HappySmile)
  • Tank byl druhý nejslavnější hrající medvěd. Na prvním místě byl nepochybně Bart. Oba vlastnil a trénoval Doug Seus, který si tu zahrál Klondike Davea. (HappySmile)
  • Arnold Schwarzenegger namluvil bílého vlka. Má jedinou větu: "Hasta la vista, baby," kterou říká při konfliktu s řidiči náklaďáků. (HappySmile)

Související novinky

Indické plány M. Douglase

Indické plány M. Douglase

25.01.2005

Michael Douglas se dal slyšet, že se hodlá podílet na produkci filmu RACING THE MONSOON, natočeném výhradně v prostředí Indie. Sám si chce v dobrodružném snímku samozřejmě také zahrát. Douglas… (více)

Reklama

Reklama