Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starověká Čína. Ani Velká zeď nedokázala zadržet hordy bojovných Hunů, kteří napadli mírumilovnou Říši středu. Moudrý a mezi lidem oblíbený císař proto vyhlašuje mobilizaci - jeden muž z každé rodiny musí vstoupit do armády, která má v rozhodující bitvě odrazit vojska dobyvatelů. Mezitím se v jedné zapadlé vesničce připravuje poněkud rozjívená dívka Mulan na své první setkání se svatební dohazovačkou. Nejsvatějším úkolem každé mladé ženy jsou totiž vdavky a oddaná služba manželovi. Jedině v této roli přinese Mulan své rodině radost a úctu celé vesnice. Naneštěstí Mulan je na tuctovou nevěstu trochu divoká a tak její setkání s dohazovačkou dopadne zcela katastrofálně. Tuhle holku si nikdo nikdy nevezme! A k dovršení rodinného neštěstí přijíždí do vesničky císařští verbíři. Starý otec Mulan bude muset nastoupit do armády, protože v rodině není žádný jiný muž. Ještě téže noci se Mulan rozhodne. Aby zachránila otce, ostříhá si vlasy, převlékne se za chlapce a narukuje. V nastávajících nebezpečných dobrodružstvích naštěstí nebude sama. S pomocí duchů rodinných předků a rodinného draka strážného zachrání Mulan Čínu před krvelačnými hordami divokých Hunů a pro sebe a svou rodinu získá úctu celé země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Posledná ručne kreslená Disneyovka. Roky skúseností sa ukazujú a servírujú jeden z najlepších a bohužiaľ trochu prehliadaný animovaný film. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených "klasických" Disney filmů. Nechybí ani oblíbené písničky, které dokreslují asijskou atmosféru příběhu. V roli dráčka Mushu v českém dabingu exceloval Pavel Kříž, který tak pozvedl kvalitu filmu ještě výš. Nechybí akce, romantika, líbivá hudba, ale také notná dávka humoru, díky kterému je Legenda o Mulan film, na který se i po letech rád podívám. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najmilovanejších animákov. Pekné prostredie, krásny príbeh plný posolstiev o rodine a hľadaní samého seba, nádherná hudba, úžasne vtipný scenár... K Mulan sa už 20 rokov vraciam a ešte ďalších 20 aj budem. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Mulan je veľmi netypická disneyovka, ktorá v mnohom čerpá zo svetoznámych rozprávok a pritom je tak unikátna. Príbeh založený na čínskych tradíciách, ktorý miestami síce obsahuje jemné klišé, ale v mnohom je iný. Ja osobne som sa celkom bavil a musím pridať jednu hviezdu za jedinečný príbeh, ktorý podľa mňa nezostarne. 75 % ()

Pathetic 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka ,draček je prostě super ,velmi mě to pobavilo a rozesmálo.Romantika,napínavé a bojové .Rád se na to s dětmi dívám. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí této dsneyovky jsem si k hodnocení nechal ještě několika týdenní odstup. Jednak je pohádka dost netypicky animovaná a příbeh je exoticky laděný, i tak se na ni projevuje disneyho vliv. Vedlejší postavy jsou slabší než je disneyho standard, ale i tak jsou velmi dobré. Naopak hlavní postavy, především Mulan, mi přišly jako jedny z nejlepších a nejzajímavějších, které studio disney vytvořilo. Bohužel děj je velmi velmi prostý i na pohádku a postrádá zajímavé momenty snad s vyjímkou výcviku. Nezklamala hudba ani poučná stránka filmu. Výsledkem je pohádka s velmi dobrou hrdinkou, hudbou a animací, trochu přiškrcenná slabším dějem. 80% ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

po dlhej dlhej dobe som si znovu pustil Mulan. A prezival vsetko nanovo. Smiech (velmi vela smiechu), napatie a emocie. Nasmial som sa veru vela a trojica cvrcek, kon (krava :D) a dracik nedali vydychnut. Pribeh je velmi pekny a mozno svojim sposobom priblizuje nam necinanom ich kulturu a zvyky, kde chlapy chodili umierat za cest a zenam bolo prisne vymedzene ich postavenie. Urcite radim tento animak do svojej zbierky TOP. ()

RyxiraAmy 

všechny recenze uživatele

Asi tak před dvěma lety jsem to viděla během 14ti dnů asi desetkrát. Nikdy se mi to neomrzelo, především díky Mušuuovi, což je prostě takový správný průvodce/magor pro mladou a sebevědomou slečnu, kterou přestalo bavit nalévání čaje a umění kaligrafie a rozhodla se stát vojákem, aby zachránila starého, zraněného otce. Nikdy jsem se úplně nemohla zbavit pocitu, že jí to přišlo docela vhod. Mými nejoblíbenějšími vždycky zůstanou scény z vojenského tábora a přeměna Mulan z outsidera v nejlepšího bojovníka armády (samozřejmě že bez pomoci by to nezvládla - už jen vypotit nějaké jméno byl problém) - to vše podkreslené skvělou a chytlavou hudbou. Určitě nejsem jediná, kdo si broukal melodii večer před spaním. ()

vofo 

všechny recenze uživatele

Jedna z nej Disneyovek. Parádní podívaná, skvělý soundtrack a fantastický originální dabing. Eddie Murphy je králem dabingu. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Kdyby Disney nedělali muzikály, které teda fakt nemusím, točili by ty nejlepší animáky vůbec. A oni vlastně točí. Koho zajímá, že nemám rád muzikály? Navíc jsem si Mulan nechal schválně utéct v roce 98, páč středověkou Čínu moc nežeru. Chyba. Velká chyba. Byl to jedním slovem mazec. Silný příběh. Nenucené emoce. Řízný střih umocněný vhodným soundtrackem. Lahoda pro všechny smysly. Mulanin vzestup začínající šípem ze sloupu a vygradovaný hromadným nácvikem v bílém bral dech. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 9/10 ... Didaktický potenciál: 9/10 ... Celkový dojem: 9/10. ()

TheHulk 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animovaných filmů a nejspíš můj nejoblíbenější film. Hudba a všechny písničky jsou chytlavý, kvalitní a sedí do celkovýho tématu filmu. Mushu a cvrček dodávaj fakt supr komedii, ale nejsou jediný zdroj komedie. Tohle je jeden z těch filmů kde je ta komedie vážně pro mě a často se směju. Příběh a provedení je trochu fantastické a dětské, ale to nebere z toho jak magické to celé je :). Jednou za pár let se vždycky kouknu a baví furt stejně ^^. ()

BadJoke 

všechny recenze uživatele

Moj najoblubenejsi animak, na ktorom som vyrastal a kazdy dalsi animovany film s nim nevedomky porovnavam. Ma uzasne prepracovanu grafiku, silny pribeh, zapamatelne pesnicky a neuveritelne gagy. Vzdy sa zasmejem aj ked to pozeram 101 krat. Tento film fakt nema chybu. ()

kpt.Marťas 

všechny recenze uživatele

Klasicky animovaná i klasicky vedená disneyovka. Písničky, romantika, sranda, dojetí. Tři poznámky: 1. Bylo docela komické, že čínská armáda byla představována asi desítkou hrdinů. 2. Z filmu netrčí ukazovák paní učitelky, nesnaží se za každou cenu poučovat a vychovávat. 3. Komické postavičky jsou opravdu komické. Cvrček i Mushu (i když ten občas překročí pomyslnou hranici trapnosti). Tedy suma sumárum milý animák, musím říct, že i pod vlivem Mulan mi klasická animace v dnešní záplavě animáků chybí. "Moje holčička dospěla a zachránila celou Čínu..." ()

schnegy 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich obľúbených disney-oviek, ktorej nechýba pekný (a "exotický") príbeh, krásna hudba, vtipné ale aj dramatické momenty. Mushu mi je veľmi sympatický :) Tiež rieši postavenie ženy v spoločnosti a fakt, že všetko sa dá, ak človek vážne chce, nepôsobí až tak otrepane. ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Krásný a naprosto nádherně zpracovaný příběh, který snad už ani nemůže být netypičtější pro pohádku, navíc tak komerční, jako celovečerní klasická Disneyovka je. Pět hvězdiček nedávám snad jenom z toho důvodu, že rádobyvtipný dráček byl jaksi navíc a spíš než nositelem humoru byl nositelem trapnosti a pozérství, což nemám rád ve filmech hraných ani animovaných. Jinak opravdu velmi povedený film. ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Animák z řady klenotů Disneye, škoda že se již takové pohádky nedělají, možná na pár vyjímek které stojí za prd. ()

Související novinky

Mulan sehnala záporáka

Mulan sehnala záporáka

27.07.2018

V chystané hrané adaptaci disneyovské pohádky Legenda o Mulan si postavu záporáka Khana zahraje Jason Scott Lee (Dračí život Bruce Lee, Tygr a drak: Meč osudu). Film už nějakou dobu chystá režisérka… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

25.09.2013

Dobrá zpráva pro všechny příznivce filmové hudby: Pražský filmový orchestr připravuje pro letošní podzim velikou sérii koncertů v celé republice, dvakrát zavítá i do Bratislavy. Orchestr, zaměřený… (více)

Reklama

Reklama